[]

evlilik dışı çocuğu aileden gizleme

birkaç gün önce şöyle bir duyuru açmıştım; (merak etmeyenler linke tıklamadan direkt paragraftan itibaren okumaya başlayabilir, yazının içinde özet geçeceğim)

eksiduyu.ru

yurtdışında tanışıp birlikte olduğum fakat ailem karşı çıktığı için evlenmekten vazgeçip türkiye'ye döndüğüm kız arkadaşım 4 aylık hamile. ailemle en son birkaç ay önce evlilik konusunu konuştum, baktım ikna olmayacaklar konuyu ebediyen kapatmaya karar verdikten sonra birkaç gün önce kız arkadaşımın hamile olduğun öğrendim. az önce tekrar aile meclisini toplayıp o kızla evlenicem dedim, biraz yumuşamışlar fakat hala tereddütteler, evlenmeme pek sıcak bakmıyorlar (torun geleceğini bilmiyorlar tabi).

aileme kızın hamile olduğunu söyleyip söylememekte kararsız kaldım, nasıl bir tepki vereceklerini bilmiyorum. annem biraz panik atak, hayatımı kararttığımı düşünerek ortalığı ayağa kaldırabilir, ama tam tersi mutluda olabilir. o yüzden sıcağı sıcağına değilde aradan biraz zaman geçtikten sonra söylemek istiyorum. en azından çocuk 2-3 yaşına geldikten sonra söylesem daha iyi olabilir sanki.

bu arada kız arkadaşım çocuğu tek başına büyütecek, benden maddi manevi bir beklentisi yok fakat bende yanında olmak isterim tabi. vize sorunum var fakat her fırsatta gitmeye çalışacağım.

yaşım 23, aöf bitirmeye çalışıyorum, askerlik yok. neyine güvenipte çocuk peydahladın diyebilirlerde, demeyebilirlerde.

sizce de birkaç yıl sonra söylemek daha mantıklı değil mi?

 
aileni karşına değil yanına al. gerçeği söyle. bir süre kızsalar bile sen onların evladısın, seni yarı yolda bırakmazlar.


  • thracian  (23.09.14 23:16:24) 
Ailene şimdi söyle bence. daha sonra, "3 yaşında çocuğum var." dersen daha büyük şok yaşayabilirler.


  • 1a2b3c4d  (23.09.14 23:20:13 ~ 23:22:34) 
ailene gerçekleri anlat.. hatun olsan kafanı kırarlardı ama şimdi zamanla alışırlar.. yardımları dokunur..


  • defnex  (23.09.14 23:21:22) 
düzgün bir şekilde alıştıra alıştıra anlat. ben sizin sözünüzü dinledim, ayrıldım kızdan ama çocuk varmış meğer dersen anlayış gösterirler.

olmadı ilk önce annene anlat, o babanı yumuşatsın.

bir kaç yıl sonra söylemek pek iyi olmaz gibi
  • mea maxima culpa  (23.09.14 23:27:39) 
İlk zaman sıkıntı olur, sonunda mecbur kabullenecekler. Yanında olması gereken kişileri karşına alma.


  • cetoxim  (23.09.14 23:30:45) 
aynen yaşadığın şekilde anlat işte. haberim yoktu, ama olmuş işte. kız arkadaşımın beklentisi yok ama ben onu yalnız bırakamam vs. 2 3 bekleyip söylersen daha kötü olur bence.

ben de duyuruya çok sık soru sorarım ama bizim oturduğumuz yerden verdiğimiz yanıtlarla böyle bi mevzunun içinden çıkamazsın. aileni ve kendini en iyi sen tanıyosun. ona göre sağlam kafa ile düşün ve ne yapmak istediğine karar ver. çocuğu altı ayda bir görüp yarım babalık yapacağına hiç görme, o da seni bilmesin bence daha iyi.
  • elorelia  (23.09.14 23:32:18 ~ 23:32:47) 
yerinde olsam hemen söylerdim herhalde. yerinde olmadan anlayamayacağım bir durum olduğu için herhalde demek zorunda hissettim kendimi. ebeveynlerinin seni yarı yolda bırakacaklarını düşünmüyorum ben. bıraksalar bile çocuk 3 yaşına gelmeden bıraksınlar. bilsinler neyin ne olduğunu. söylemezsen daha kötü olacak. alıştıra alıştıra da söylenmez ki böyle bir şey. zira zaman geçtikçe cümle, "anne 3 yaşında çocuğum var" gibi bir şeye evrilecek. binaenaleyh, ne kadar erken, o kadar iyi. ben ebeveyn olsam "anne/baba 3 yaşında çocuğum var"dan ziyade, "anne/baba 5 ay sonra çocuğum olacak"ı duymak isterdim.


  • papillon7  (23.09.14 23:33:28) 
gerçekleri anlatırken lafa "anne baba ben bi b.k yedim ama durum böyle böyle" diye başla.


  • klassno  (23.09.14 23:38:28) 
1. Şimdi soyle.
2. Önce sevgiline sor seni yanında istiyor muymuş, evlenmeye niyeti var miymiş, planı neymiş. Tek başına gelin güvey olma sonra.

  • Lim5  (23.09.14 23:53:39) 
kızla evlenmiceksen hiç söyleme. evlenme de amk. yaşın kaç başın kaç. yaşa hayatını. kız da ben bakarım demiş zaten. oldu bitti.

yok illa evleniceksen de kızın memleketine git orada büyütün çocuğu. bu ülkede çocuk büyütülmez.

ailem hayatta bırakmaz beni yurtdışında yaşamaya, üzüntüden kanser olurlar falan diyosan da çocuğu kız büyütecek. sen de doğumgünlerine falan gidersin artık.

o ülkede kürtaj sınırının altında kalıyorsa 4 ay direkt aldırın dicem de kız ben bakarım dediğine göre istemiyor öyle bişey.

not: en önce bi dna testi istemek en mantıklısı aslında.
  • loser blueser  (24.09.14 00:00:36 ~ 00:01:48) 
Hemen soyle. Bi daha asla soyleyemezsin. Ben yillardir soyleyemedim kaldi oyle


  • hkku  (24.09.14 00:30:04) 
öncelikle tüm linkleri tek tek açıp başından sonuna kadar dikkatlice okudum. bak 23 yaşındasın ve yaşın gereği bir insanın senden hamile olması ne demek anlayamıyor olabilirsin. sana daha farklı bir bakış açısı kazandırır mı bilmem ama:
yarısı sana ait olan bir insan yarattınız.
bu insandan rahme düştüğü andan öldüğü ya da senin öldüğün ana kadar sen de sorumlusun. kız arkadaşının bebeği sensiz büyütmek istemeye karar vermek gibi bir hakkı yok. doğacak olan o küçük insanın anneye ve babaya sahip olma hakkını anne tek başına elinden alamaz. elinden geldiğince hayatını o çocuğun yanında olabileceğin şekilde değiştirmeye çalış. gerekirse kızın yaşadığı ülkede garsonluk yaparsın kızla evlenip. kız senle yaşamak istemiyorsa yaşamasın ama senin o ülkeye gidebilmen için seninle evlensin. aöf filan burada kalmanı gerektirecek şeyler değil. sen artık kendi hayatından fedakarlıklar yapacaksın. senin artık 2 kişilik bir hayatın var. sen ve çocuğun.
gelelim ailene söyleme meselesine. dediğim gibi bu olay çok önemli ve çok ciddi. ailene söyle. annenin üzülecek olması, panik yapacak olması, hiçbir şey önemli değil, öyle ya da böyle kabul edecekler, etmek zorundalar. ve sana destek olacaklar, yol gösterecekler. 23 yaşındasın, ailenin desteği olmadan "çocuğu kendi başıma büyütcem" diyen bencil eski sevgilinle de, o çocuğun yanında olman için yapman gerekenlerle de, hiçbir şeyle ama hiçbir şeyle ailen olmadan başa çıkamazsın. çok bocalarsın. çok hata yaparsın. hata kabul etmeyen bir konumdasın. lütfen çocuğuna sahip çık. onu oralarda bırakma. büyürken elinden tut. o senin çocuğun.

edit: loser blueser gibi hayatta kendine karşı bile sorumluluklarını yerine getiremeyecek kullanıcıların dediklerini dikkate alma. snowflake'in yazdıkları çok doğru. lütfen hemen ailenle konuş.
o ülkede 4 ay yasal sınırın altında kalıyorsa hemen aldırın demiş adam. buna inanamıyorum gerçekten. dünyayla ne kadar alakasız olduğu ortada. o büyüklükte bir bebeği almak anneye ne kadar zarar verir haberi olmadığı gibi, 4 aylık bir bebeğin görüntüsünü de bilmez. al bak senin bebeğinin şu an vücut kılları bile oluşmaya başladı. durumun ciddiyetinin farkında olmayan insanları dikkate alma.
www.uzmantv.com
  • eskiden sizofrendim simdi iyiyiz  (24.09.14 01:03:44 ~ 01:11:35) 
Yazmayacaktım ama yazacağım: Ben sevgilimden hamile kalacağım(bebeğin sizin birlikte olduğunuz döneme denk geldiği kısmında yanılmıyorum sanırsam), bebeğine hamile kaldığım adamla bebek ortada yokken evlilik muhabbeti yapacağız ve adam ailesine bu fikri kabul ettiremediği için benden vazgeçecek ve ülkesine dönecek, sonra haberleşmeyecek bile benle. altını çiziyorum, bu adam beni çok sevdiğini iddia eden adam.
asla haber vermezdim hamileliğimi, büyütürdüm bebeği. beni ve aramızdaki ilişkiyi sadece ben varken yeteri kadar sahiplenemeyen adamın bebek için yanımda durmasını istemezdim bu bir. burayı geçelim.
haydi bir şekilde bebeği öğrendin, bu kıza dna testi ile gidersen bence seni dünyanın diğer ucuna kadar tüfekle kovalamak istese, hakkı. yahu seninle birlikte olduğu zamana denk geliyor ise bebek, dna testi istemek en adice şeylerden biri nazarımda. elimde olsa bu durumda asla bebeği göstermezdim. (sana değil dna testi diyenlere idi yukarısı bu arada, bir de 4 aylık bebeği aldırma teklifi sunan arkadaşa da selam yolluyorum buradan, 4. aydaki bebeği ne zannediyor acaba fındık tanesi filan mı stabil duran?)


şimdi sakince cevap verirsem: kızla konuştuktan sonra (ne olursa olsun kızın yanında olmak ıstediğini umarak yazıyorum) ailene hemen anlat.
  • kaymaktutmayansicaksut  (24.09.14 01:12:12) 
Bence soyleme hic. Maddi yardimda bulun. Git evlen yapabilirsen.. Ama cocugu soyleme. Evlen mesela bir sure yurt disinda yasa, birkac yil kadar. Sonra hamile, hasta tedavi gorcek hastanede kalcak vb derken buyudu dersin gosterirsin.

Ayrica adeti bittikten ilk 3* gun.. adetine 7 gun kala kisir donem.. o da yuzde yuz degil eger adeti duzensiz olursa.

*sperm rahimde 3 gun yasayabilir.

12-17 gunleri arasi en yuksek hamile kalma ihtimali olan gunler. 14. Ve 15. Gun dolaylari yumurtlama gunu.. yani sag sperm varsa hamile kalmamasi yanlis olan. Yanlis biliyorsun.

---
Sebebi ayni olmasa da,
Umarim ayni durumda degilizdir. Bu duyuruya bir gun sonra ihtiyacim olabilir.
  • ibomiu  (24.09.14 01:32:42) 
şimdi söylersen bi çıldırırlar iki gün sonra nerdeymiş kız, bebeğin cinsiyeti neymiş diye konuşmaya başlarlar.

üç yaşında çocuğum var dersen satırla peşinden koşarlar, belki de hiç görmek istemezler. anneden çocuk saklanır mı ya.
  • freya  (24.09.14 09:32:30) 
Çocuğun senden olduğuna emin misin? Öncelikle kızla konuş. Ben böyle bir şey duydum, seni de seviyorum, çocuğuma da sahip çıkıcam ve oraya geliyorum de. Sonra da git. Artık test mi yaptırırsın, karşındakine mi güvenirsin bilemem. Beraber doktora moktora gidin, daha ciddi şeyler konuşun. Evlilik vs. Çünkü bi bebeğe öyle uzaktan uzağa işe yarayamazsın.
Sonra döndüğünde ailene direkt ultrason fotoğrafını verirsin. Torununuz diye. Öyle 2-3 sene bekleyerek olmaz, deli misin. Bebeği duyunca muhakkak yumuşarlar. Sen de biraz büyü, olgunlaş, kendine gel artık. Günde 3 farklı işte çalışıp para biriktir. Artık ne yapıyosan yap ama oraya gidip çocuğuna doğru düzgün bi baba ol.

  • pandispanya  (24.09.14 09:39:55) 
bırak anası büyütsün dersin, ilerde seneler geçer sen evli barklı düzenini kurmuşken baba diye çıkar karşına. asıl rezillik o zaman. sırf filmlerde olmuyor bu. o çocuk kendi kendine büyür bana da zararı dokunmaz diye sakın düşünme.


  • shiranai  (24.09.14 09:50:47) 
3 sene sonra söylemek ne yahu? 23 yaşına gelmişsin, çocuk yapmışsın hala anandan babandan çekiniyorsun. Git evlen yuvanı kur bir an önce. O kızın bu süreçte sana çok ihtiyacı olacak, sadece büyütürken değil hamileyken de ihtiyacı var, yanında olduğunu bilmeye ihtiyacı var. "Size torun geliyor ben evleniyorum, zaten sevdiğim kız evlenmek istiyordum, artık kaçışı yok" diyeceksin. Karşı çıkarlarsa torun sevmesinler de görelim mk, 2 gün sonra tontişim torunum diye gezerler.


  • r_u_h  (24.09.14 10:34:12) 
zaman geçtikçe söylemen daha da zor olur. alıştıra alıştıra söylemelisin şimdi.


  • rock n roll  (24.09.14 10:43:21) 
şimdiden söyle hacı. dallanıp budaklanmadan anlat. hepsine aynı anda söylemeyi gözün yemiyosa eğer gözünün kestiğinden başla anlatmaya. bir iki taraftar bul sonra yardır gitsin. ama söyle yani.


  • seyduna6687  (24.09.14 16:14:52) 
çocuk bu, mendil mi saklıyorsun?

delikanlı gibi çık karşılarına söyle. çocuğuna sahip çık, kıza evlenme teklif et. git oralara, ya da yengeyi al buralara, simit sat, aileni geçindir.

mert ol, delikanlı ol, dünyayı karşına almaya çekinme. çocuğun şu dünyadaki en kıymetli şeyindir, unutma.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (24.09.14 16:22:00) 
ben anneme-babama sevgilimin hamile olduğunu söylesem sevinçten kalp krizi geçirebilirler. bence sen de söyle, sevinirler
kim torun istemez

  • ferishtah  (24.09.14 19:44:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.