[]

2013 benzinli megane'a tüp takılır mı ?

işlem aracı garanti kapsamı dışına çıkarıyormuş, nitekim şehir içinde 10 lt yakıyor ve baş edilebilecek gibi değil.

sizin fikriniz nedir ?

günde 20-25 km ort. yol yapıyorum.

 
günde 25 km yol ile takılan tüpün maliyeti bile oldukça uzun sürede çıkar. bunu hesaplayarak hareket edin. aracı çok uzun süre kullanmayacak ve değiştirecekseniz tüp taktırmaya değmez.

sürekli lpgli araç kullanıyorum, fakat günlük km. böyle olsa taktırmazdım.

garanti dışına çıkartıyor, doğru. ama maliyet açısından değecek olsa bunu önemsemezdim ben.
  • silent storm  (23.09.14 16:06:52) 
uzun yıllar kullanacaksanız ok' de
ama ilerde satarım diyorsanız taktırmayın
satıp biraz daha eski model dizel alın keyfinize bakın
1.5 dci motorlar cidden az yakıyor.
  • ihan  (23.09.14 16:17:59 ~ 16:18:47) 
sevgili dostum, hemen hesaba kitaba girişelim:

günde 25 kilometre yılda yaklaşık 9200 kilometre yapar, müsadenle onu 10.000'e tamamlıyorum. 10 litre yakıyormuşsun, bu da 10k kilometre için 4900 lira eder.
lpg litre hesabı (tam olmasa da yakın) benzin litresinin %20 fazlası oluyor yani 12 litre diyebiliriz. istanbul için konuşuyorum şu an lpg 2.50 civarında. bu hesapla 100 kilometrede 30 lira yakarsın yani 10k kilometrede 3bin lira yakarak 1 yıl içinde lpg sistemini amorti edebilirsin.

----

bir diğer güzellikse kafanın daha rahat olacak olması. yakıt masrafını kafana takmadan daha fazla gezebiliyor olman. bunlar önemli şeyler, ben olsam takar rahat ederdim.
  • mosakale  (23.09.14 16:55:10) 
tüp iyidir, tüp candır. güzel bir otogazla performans kaybı yaşamadan, çok daha ucuza gezersin. taktır.


  • camino real  (23.09.14 17:07:58) 
Mosakalenin hesabina katiliyorum. Lpg senin icin kazancli olacaktir. Hem de kara kara dusunmeden rahat gezersin. Arabanin 2013 olmasindan mutevellit de hemen satacagini sanmiyorum.

Velev ki satacaksin lpgye ettigin masrafi da koyarsin uzerine.
  • vendorth  (23.09.14 17:11:21) 
Edit: bu hesapla lpg taktirip 9'a boldursen benzin parasindan ettigin kar ile cikarabiliyorsun neredeyse.


  • vendorth  (23.09.14 17:12:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.