[]

ttoplama bilgisayar için şunları alacağım ama?

şunları alayım mı ne diyorsunuz? amacım şu, şu an bütçem düşük olduğu için bi kaç ay gerekirse oyun oynamadan ya da çok çok düşük grafikte idare etmek. hard disk olarak da çöp olan dizüstümün diskini takacağım. 5400 rpm. param oldukça da üzerine + 4 gb ram, ssd ve ekran kartı takviye etmek. şimdilik şunları seçtim:

AMD FX X6 6300 Soket AM3+ 3.5GHz 14MB Cache 95W 32nm İşlemci
www.vatanbilgisayar.com

GIGABYTE 970A-UD3P AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2000MHz (O.C.) Anakart
www.vatanbilgisayar.com

Kingston 4GB DDR3 1333MHz CL9 PC Ram
www.vatanbilgisayar.com

mantıklı mı söylediğim?
param olunca almayı düşündüğüm ekran kartı da bu:

SAPPHIRE DUAL-X 100365L Radeon R9 270 2GB 256-Bit GDDR5 PCI Express 3.0 Video Card With BOOST & OC

www.newegg.com

şimdi bu ekran kartını da alacağımı düşünürsek kaç watt'lık psu gerekir? 500 ya da 550 watt yeter mi?


edit: yani amacım kötü işlemci + kötü ekran kartı + kötü anakart olan komple pc yerine, böyle bilgisayarın çalışabileceği kadar, alabildiğim kadar iyileri alıp sonradan takviye etmek.

 
psu yu 750 al kafan rahat olsun. ileride sistemini yükselteceğin için tekrar psu yla uğraşmazsın. bu arada corsair cx serisinden uzak dur. bi kaç gün önce servise göndermek zorunda kaldım, ses yapmaya başlamıştı. biraz araştırınca cx serilerin çoğunda aynı problemin olduğunu gördüm.


  • vodafona kayıtlı böyle bir kullanıcı yoktur  (23.09.14 11:31:21) 
soyledigin mantikli.

eger oyun oynuyorsan genelde ram'den once ssd'yi dusun.

ayni islemci ve ekran kartini kullaniyorum su an. 500'luk psu isimi goruyor 600'den asagi kullanmayin deseler de. ama sen 600-750 bandinda bir sey al. ama alirken kesinlikle sadece watt'ina bakip alma. cunku 600 diye alirsin ama gucu yetmez. kaliteli olsun 550 olsun. uzerindeki 12v raillerinin cikisina gore al.

bir de islemcine aftermarket bir cooler al. cok para degil zalmanin cooler masterin guzel aletleri var.
  • gel gel sarisinim sag yap gel  (23.09.14 13:11:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.