[]

ing bank - dolandırıcılık

bu ing bank, babam adına bir atm kartı çıkartmış (telefonda söylediklerine göre kredi çeken kişilere otomatik olarak çıkartılıyormuş, ama babamın bundan haberi yok - bu kısım önemli değil). Bu kart ne hikmetse, bankada babam adına kayıtlı olan adresle uzaktan yakından alakası olmayan sultangazi PTT şubesine gönderilmiş ve buradan kimliğini bilmediğimiz birisi tarafından teslim alınmış. Biz üsküdar'da oturuyoruz. Kesinlikle adres tanımı olarak şu an oturduğumuz yer dışında bir yer bankaya bildirilmemiş. Daha sonra bu kartı her kim teslim aldıysa, paraları bir güzel çekmiş. Biz bunu bugün öğrendik bankaya kredi borcunu öderken "başka borç yok değil mi?" diye sorduğumuzda tesadüfen.

Babam eve gelip durumu anlatınca hemen bankayı aradım, "ulan nasıl oluyor da tamamen alakasız sultangazi'ye gönderebiliyorsunuz ve başka birisine bu kartı teslim edebiliyorsunuz?" dedim. "Kimlik ibrazı yapılmış" dediler. bu noktada birinin babamın kimliğini sahte bir şekilde hazırlamış olma ihtimali var sanırım. ya da banka yalan söylüyor. "e peki bankanızda bu şahıs adına kayıtlı olmayan bir adrese nasıl yolladınız? kim sizden o adrese yollamanızı istedi?" diye sorunca "o bilgilere sahip değiliz." cevabı aldım. hiçbir şey söylemediler.


Şimdi ne yapmamız gerekiyor? Paraların hangi atm'lerdn hangi saatlerde çekildiği belli. muhtemelen kamera kayıtlarında parayı çeken kişi görünüyordur herhangi bir şekilde kendini gizlemediyse. O değil, bu amına kodumun bankasının bizle alakasız bir adrese bu kartı göndermiş olması ile ilgili ne yapabiliriz?

 
Sanki çalışanların organize işiymiş gibi geldi ama bilemem, bu noktada hemen şubenize gidip ayrıntılı olarak soruşturun eğer oradaki adam bir şey çıkaramazsa müdürle falan görüşün, bence maslak genel müdürlüğü de ziyaret edebilirsiniz, kesinlikle zararınızın tazmin edilmesini talep, dava dahi açabilirsiniz bence.


  • atom karincanin torunu  (23.09.14 01:02:22) 
hadi kartı teslim etmişler de şifre nasıl belirlenmiş? benim bildiğim ilk kartın şifresini telefon açarak bazı bilgileri teyit ettirdikten sonra veya internet bankacılığı üzerinden giriyorsunuz.

ing'de şifresiz kartı atm'ye takınca, gel şifre belirle mi diyormuş?

bu şifre olayını ve ayrıca hangi atm'den çekilmiş onu da sorun.
  • neyehbe  (23.09.14 01:20:58) 
@neyehbe,

teşekkürler, bu şifre konusunu soracağım mutlaka. Ben de bilmiyorum hiç. hangi atm'den paraların çekildiği görünüyor. 3 farklı atm'den farklı günlerde ve saatlerde çekilmiş.
  • xenderoth  (23.09.14 01:23:01) 
birşey olmaz önce banakaya itiraz dilekçesi yazın sonra tüketici hakem heyetine gidin(borç ne kadar bilmiyorum eğer yüksekse ticaret mahkemesine gitmeniz gerekiyor sanırım) sonrada savcılığa kredi kartını teslim ettikleri kişiler ve banka çalışanları ayrıca ing hakkında suç duyurusunda bulun. burada maksat olayı büyütmek ne kadar pislik çıkartırsan o kadar ciddiye alınırsın gerekirse banka müdürünü git şikayet et ortalığı ayağakaldırın zaten o kartı niye suşltangaziye gönderdiğini sorduğunuzda verecekleri cevap bundan farklı olmayacak bu ülkede sorunalrın en kolay çözümü bu hep sorun çıkartacaksın hep saldıran tarafta olacaksın hatta şöyle diyeyim bu olay kapanıp haklı çıktığınızda bankayı gidin mahkemeye cverip tazminat alın üstüne berbat edilen kredi ggeçmişinizi düzelttirin.


  • hayvan gibi yazar  (23.09.14 04:16:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.