[]

bebek arabası ama hangisi?

sevgili taze ebeveynler.
kullandığınız bebek arabalarından yola çıkarak bir tavsiye rica edeceğim.
bebek arabasından beklentilerimizi yazarsam belki öneri vermeniz kolaylaşır:

-otomobilimiz küçük olduğundan katlandığında fazla yer kaplamayan bir model olmalı.
-bebeğimiz 2 aylık olduğundan puset de takılabilen bir model olmalı.
-yılın büyük bir kısmında istanbulda kullanacağız, lakin uzun seneler kullanmayı düşündüğümüzden sağlam olmalı.
-baston model arabaya ihtiyaç bırakmayacak hafiflikte olursa cabası, buna kolay katlanıp açılmayı da ekleyebilirim.
-bunların hepsi bir arabada varsa ve siz o modeli bana söylerseniz minnettar kalırım. var mı böyle, "senelerce kullandım, başka bir arabaya da ihtiyacım olmadı çok şükür." dediğiniz model.

 
2000 yılında aldığım maclaren şu anda 4. bebeğini (yok, hepsi benim değil, sadece iki tanesi) büyütüyor. tam 34 kere kıtalararası uçağa binmiş. binlerce kere katlanıp, açılmış, bagaja, metroya otobüse hatta bir kere faytona bile tıkılmış, bir bebek elde bir bebek bacaktayken tek elle hem de. rengi biraz solmuş olsa da sapasağlam. benimki vogue modeldi ve tam yatmıyordu, üzerine de ana kucağı takılmıyordu, ama doğduğunda itibaren oğullarımı onunla gezdirdim, kafalık gibi bir şey takarak. şimdiki modelleri çok çok daha kullanışlı ve hafif, kesinlikle tavsiye ediyorum. pusetlerin cadillacı gibi demişti adam ben alırken, verdiğim paraa için gitmişti. bi tane daha doğursam, yine almam, çünkü hala sağlam yahu!


  • zkurmus  (15.07.09 02:12:27) 
Hem hafif, küçük hem de pusetli olması biraz zor gibi duruyor, en azından ben rastlamadım.Bütçen uygunsa bir tane ucuz baston tipi, bir tane de kaliteli, pusetli bir model almanı öneririm, hatta büyük tekerlekli olursa daha konforlu olur.

bu arada Allah analı babalı büyütsün demeyi de ihmal etmiyorum :)
  • frown  (15.07.09 09:10:08) 
Ben chicco nun tank gibi bir modelini almistim 9 kg falandi ama ilk bebeklik gunlerinde cok rahat ettik ornek alisveris merkezleri ya da yollarda okuzler cok. Kizcagizim uyurken bile pusete cik fazla okuz carpti ama tank gibi oldugu icin darbeyi hissetmedik bile. Arabada tasimasi zordu cunku clio ucumun bagajini nerdeyse kapliyordu ama once guvenlik. 11 aylikken yurumeye basladik zaten puset artik kullanmiyor. Gerci bazi cocuklara bakiyorum dort yasina gelmis hala pusetle geziniyor. Olmaz oyle.


  • ozdek  (15.07.09 12:43:09) 
enişte selam
bir bebek arabasında kanımca önemli özellikler
- tüm tekerlerin her yöne dönebilmesi ( istenildiğinde)
- koltuk yatma ayarı
- çift yönlü kullanılma ( bebek ileri ya da yüzü sürücüye dönük tercihi)
- hafiflik
- tek elle katlanabilmesi
şu modele benzer bir şey almıştık biz eminönü'nde irem bebe'den. pierre cardin'in ithalatçisiyiz vs demişti, ucuza almıştık. yıllar olmadı daha ama taş gibi arabamız. 300 - 500 tl aralığında bir şey istiyorsan bunlar iyi.

unutkanlık notu: link'i eklememişim :s
www.civcivbebe.com
  • pyro clustic flow  (15.07.09 15:35:17 ~ 15:42:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.