[]

win 7 üzerine xp kurulur mu?

1: Win7 yüklü bilgisayara, win7'yi silmeden xp kurulur mu? Ben xp'yi de kullanmak istiyorum.

2: Bir zararı, sıkıntısı, performans düşüklüğü var mı?

3: Bana bu işlemi nasıl yapacağımı, eğer oluyorsa, anlatabilir misiniz basitçe.

Teşekkür ederim.

 
Önce Xp kurup üzerine Windows 7 kurabilirsin.


  • sutlu nescafe  (22.09.14 18:31:55) 
harddiskte farklı bölümlere olduğu sürece kurabilirsin fakat sonradan biraz ince ayar yapman gerekir ikisini de seçmeli açabilmek için.

asıl sıkıntı şu, yeni donanımların çoğu için xp driverı çıkmıyor. yani win7 ile gelen bir bilgisayar için xp driverları bulamaman çok muhtemel. bilgisayarın çoğu özelliğini kullanamayabilirsin.

xp kullanmak istiyorsan tavsiyem win7 üzerinde sanallaştırma yazılımlarını kullanman. (vmware diye arat bi incele)
  • spanglish  (22.09.14 18:36:07) 
Xp cdsini tak normal kurulumunu yap öbür drivelardan birine. Sonra açılışlarda sorar win 7 mi olsun win xp diye. Seçersin o açılır.


  • orhan tv  (22.09.14 18:36:53) 
Sanal makine kur en temiz çözüm bu olur.
Vmware kurulum olarak google aratirsan resimli bir şekilde nasıl yapılacağı gösteriliyor .

  • sealth  (22.09.14 18:43:55) 
www.howtogeek.com

Böyle yapılıyormuş. Yedekli çalışmakta fayda var..
  • sutlu nescafe  (22.09.14 18:44:04) 
vmware falan hic ugrasmana gerek yok. microsoft'un kendi resmi sanal makine uygulamasi var. once google'da "windows virtual pc" diye tarat ve yukle sonra da "windows xp mode" u indir ve kur.
isletim sistemin windows 7 pro ve ustuyse windows xp bedava.

bu windows 7 altinda windows xp kurma olayini microsoft'un kendi resmi programlariyla yaptigin icin herhangi bir uyusma veya performans kaybi yasamaZsin.

ben sahsen 3 yildir kullaniyorum. hic bir sorun yasamadim. gayet stabil calisti.

bu da link : windows.microsoft.com
  • wagner love  (23.09.14 02:06:00) 
wagnerlove'ın dediği gibi yaptım. çalıştır dediğimde bu çıkıyor, ne yapmak gerek?

i57.tinypic.com
  • brad pitt  (07.10.14 19:15:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.