[]

Garanti emekliligi mahkemeye verme sorunsalı...

Merhabalar,

Garanti bankasında kredi kartı işssizlik sigortam bulunmakta, bana bu ürünü telefonda kendileri ulaşarak sattılar. Telefon görüşmesinde işten ayrılmam durumunda 10.000 tl ye kadar kart borcumu kapatacakları söylendi herhangi bir şart bulunmadan. Şimdi işten ayrıldım bütün evraklar ve şartlar yerine getirilmiş durumda. Bana şuan söyledikleri şey; işten ayrılma tarihinden önceki son ekstre borcu kadar ödeme yapılacagı. Ama bana son ekstreden bahsedilmedi, işten ayrıldıgım tarihteki borcu tamamen kapatacaklarını söylediler. Şimdi eksik bilgi vermelerini kabul ettikleri halde(onlar buna standart görüşme diyor) biz size sözleşmeyi gönderdik itiraz edebilirdiniz diyerek ödemeyi gerçekleştirmiyorlar. Sözleşmeyi ben hizmeti onayladıktan sonra gönderdiler. Bu satınalma Mart ayında oldu. 1 hafta önce aradıgımda taksitli alışverişlerde işlem nasıl yürütülüyor diye sordum. Onlar ise farketmez işten ayrıldıgınız tarihte kart borcunuz neyse kapatılır dediler. Şimdiyse yapabilecegimiz birşey yok diyorlar.

Ben bu durumda Garanti Emekliligi nasıl mahkemeye verebilirim? Benim haklılık payım ve davayı kazanma şansım nedir?

Şimdiden teşekkürler.

İyi günler herkese.

 
o günkü görüşmenin ses kaydını yazılı olarak iste. borcun ne kadar? 7-8 bin gibiyse uğraşmaya değer, yoksa değmez. büyük ihtimalle banka kazanır zaten. çünkü sen sözleşmeye bakmadan almışsın ürünü. telefonla bu tür işlemleri yapmamak lazım.


  • merhum  (22.09.14 13:41:14 ~ 13:42:05) 
Davayı kazanma şansın yok. Çünkü sözleşmede adamın söyledikleri yazıyor, sana telefonda söyledikleri değil. Satış temsilcilerine güvenip bir şey alma. Mutlaka sözleşmeyi okuyup öyle imzala.


  • osurdum  (22.09.14 13:42:15) 
Verdigi bilgi netti fakat? Her ay ekstre tutarımın %1 ini alarak, işsiz kaldıgım tarihten önceki borcumu kapatacaklarını bildirdiler ki beni ilgilendiren kısımda buydu. Ayrıca 1 hafta önce aradıgımdada benzer bilgi verdiler. Tutar 2.500 tl, eksik beyanda bulunduklarından ve 1 hafta önce bilgi istedigimdede aynı şeyi söylemeleri benim açımdan haklılık payı yaratmıyor mu?


  • o degilde,  (22.09.14 13:44:15) 
osurdum, ben o satış temsilcilerine güvenerek anne kızlık soyadımı kimlik seri no mu vb. birçok kişisel degerli bilgimi veriyorum... Madem öyle bunlarıda vermememiz gerek fakat politikaları buna mecbur bırakıyor. Dolayısıyla bukadar yetki verdikleri yetkilinin söylediklerine nasıl inanmamalı?


  • o degilde,  (22.09.14 13:45:56) 
sözleşmede ne yazıyor, baktın mı?


  • merhum  (22.09.14 13:49:05) 
Dostum ben olayda senin haklılığını haksızlığını konuşmuyorum. Sen haklısındır büyük ihtimalle. Ama firmalarla, satış temsilcisi veya herhangi bir çalışan yoluyla, birebir veya telefon üzerinden yaptığın anlaşmaların her ne kadar kayıt altına alınıyor denilse de sonuç alabileceğin bir yaptırımı yok. Başıma defalarca geldi oradan biliyorum. Bankalar ile ve özellikle telekom firmaları ile defalarca böyle yanlış bilgilendirme yüzünden hakkım yendi. Telefon görüşmeleri talep edildi, teknik sorunlar yaşandı, kayıtlar yok oldu ve firmalar bu yok olmaya rağmen en ufak bir ceza almadı. Ben de yediğim kazıkla kaldım. Şimdi 50 sayfa da olsa sözleşmemi okuyorum, gerekirse ertesi gün gidip imzalıyorum.

Sen haklısın, ama hukuk önünde hakkını alabileceğini sanmıyorum. Yapabileceğin dava açmak. İşsiz kalmışsın ve almaya çalıştığın paraya ihtiyacın var. Dava sürecine/avukata verecek belli ki paran da yok. Kaybedersen o paralar senin cebinden çıktığıyla kalacak. Tercih senin.
  • osurdum  (22.09.14 13:52:08) 
Kendi websitesinde;

Garanti Kredi Kartı İşsizlik Sigortası’nda tazminata hak kazanıldığında, işsiz kalındığı tarihten bir önceki döneme ait ekstre borcu mu, toplam kart borcu mu ödenir?

-İşsiz kalındığı tarihten bir önceki döneme ait toplam kart borcu (ekstre + ileriye dönük taksitler) ödenir. Üst sınır 10.000 TL’dir.

yazıyor.

Hala ekstre tutarından bahsediyorlar bana, taksitli alışverişte gelecek dönem taksitleri görünmedigi halde ödüyorlarsa, yani ekstrelendirilmemiş borcu ödüyorlar. E işten ayrıldıgım tarihten önceki borcun ekstrelendirilip ekstrelendirilmemesinin ne önemi var. Ekstre kesilince mi borc sayılıyor bu para. Ekstere edilmeden kartımı kapatmaya kalksam borcu alacaklar benden. Bunda nasıl bir mantık var ki böyle saçmalıyorlar.
  • o degilde,  (22.09.14 13:57:51) 
osurdum, tüketici haklarına şikayet ettigimde özel bir avukat tutmam yada herhangi bir ücret ödemem gerekiyor mu? Kendileri avukat atamıyor mu?


  • o degilde,  (22.09.14 13:59:20) 
şerefsizler sigorta primini kalan borç üzerinden yansıtıp iş ödemeye gelince ekstreyi mi ödüyor yani? yuh be. hırsızlığın da bu kadarı.


  • bira sisesi kapagi  (22.09.14 14:01:03) 
Tüketici haklarının avukatı da dava açmak için 250 lira alıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Ara sor bakalım.


  • osurdum  (22.09.14 14:13:22 ~ 14:13:37) 
ben de bu üründen aldım bi kaç yıl önce. demek işşiz kaldığınız ay değil önceki ayların ekstrelerini ödüyorlar. yani 7 bin tl taksitlendirilmiş borcunuz varsa o ödeniyor ama son ay gelen 2000 tl ekstreyi ödemiyorlar.


  • fukka  (22.09.14 14:27:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.