[]

Şu yemek beni yağlandırır mı? (Capsli)

Yemek fotoğrafı için özür dilerim, içeriğini tam olarak göstermek istedim.

Şimdi dostlarım benim yağ oranım %17 ve ben bunu 16'ya düşürmek istiyorum. Bi süredir spordan uzaktım, artık yeniden düzene gireceğim ve bu gratenin kabaklısından, tavuklusundan, karnabaharlısından filan her hafta mutlaka bikaç kez yiyorum. Planımı kötü etkiler mi bu? Zararlı bir şey mi, bırakayım mı ne diyorsunuz? :(

Bu soru dışında her türlü yemek, teknik, taktik tavsiyenize de açığım.

 
Hergun bunu yemiyorsan hicbirsey olmaz. Doktorlar da boyle soyluyor.
Foto icin ozur dilemen guzel hareket:)

  • delifaruk  (22.09.14 12:59:17) 
Sebze et ikilisi her zaman tercihim olmuştur. Protein tüketirken yapılan en büyük hatalardan biri de sebze tüketmemektir. Sebze, protein sentezini hızlandırığı gibi vücutta biriken toksinlerin de atılmasına yardımcı olur lakin üstündeki beşamel sos olmamış, muhteviyatında un olan her şeyden kaçın.


  • angelus  (22.09.14 13:01:56) 
Tahıldan uzak dur. Hazır köfteden de.


  • arnold schwarzeneger  (22.09.14 13:03:52) 
Ekmek hiç yemiyorum, sadece kahvaltıda tam tahıllı 2 dilim, onun dışında ekmek tüketmiyorum. Çay ve kahvedeki şekeri de son 1 senedir tamamen bıraktım. Köfte de hazır değil :/ Nasıl iç karartıcı konuştunuz :D Yağ oranım fazla değil dimi, normal sınırlardadır sanıyorum. 16'dan daha da mı düşüreyim?


  • pandispanya  (22.09.14 13:06:20) 
%19'u geçmediğiniz sürece sorun yok yağ konusunda.


  • angelus  (22.09.14 13:09:03) 
15-18 arası iyidir. Tahılı sadece kilon için tüketme demiyorum. Tahıl ürünlerinin alerjen etkileri de var. Genel performansı da düşürüyor.


  • arnold schwarzeneger  (22.09.14 13:10:18) 
Graten yerine buharda pisirip uzerinde biraz mozzarella eritirsen daha iyi olabilir


  • sirena  (22.09.14 13:44:01) 
bu tarz bilgiler kişiye özeldir aslında. yazacağım şey sadece ahkam kesmek olacaktır.

ben çok şişman olduğum zamanlar abur cuburla besleniyordum. ne zaman temel öğünleri yiyip, temel öğünler haricinde ağzıma bir şey koymadım, hızla kilo vermeye başladım.
temel öğünler dediğim, bildiğin ev yemeği, ya da iş yeri yemekhanesinde çıkan yemekler. sabah öğle akşam. üstelik hala az yemem. çorba, yemek, makarna/pilav, tatlı ve iki çeşit salata ya da salata yoğurt. saydın mı? ben sayamadım. bildiğin öküz gibi yiyorum. ancak sadece öğünlerde. ardından yemem hiçbir şey.
sonuç olarak fotoğrafını paylaştığın bu güzide, bu muazzam yemeği yemeyeceksen bana gönderebilirsin. o kadar saf olacağını sanmıyorum ;)
  • cliquot  (22.09.14 14:21:03 ~ 14:21:43) 
:D cliquot, dediğin şeyi anladım. Aslında zaten kilo vermek istemiyorum, şu an olup olabilecek en ideal kilomdayım. Sadece kafamı yağ oranıma taktım, kaslarımın daha belirginleşmesini istiyorum vs, bu yüzden daha dikkatli ve planlı bi beslenme düzenine geçmem gerektiğini düşünüyorum.


  • pandispanya  (22.09.14 14:29:48) 
bence o graten olmasa daha iyiymiş.
ben etin 1 tanesini yerim ve brokoliyi sossuz tercih ederdim.

  • neferkitty  (22.09.14 14:34:01) 
bir de eğer evde yapma imkanı varsa brokoli, kabak vs bunları robotta püre haline getirip sos gibi etle tüketebilirsin öyle daha güzel oluyor ve tabiki baharat eşliğinde.
özellikle brokolininki çok güzel oluyor etle birlikte.

  • neferkitty  (22.09.14 14:41:15) 
Ooo kulağa süper geliyo neferkitty, deneyeceğim çok teşekkür ederim :)


  • pandispanya  (22.09.14 14:43:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.