[]

spor severler

Şimdi ben 15 gün önce spora başladım. Toplamda 7 kez pilates 3 kez fitness yaptım. ölçümlerim tekrarlandı. 200 gr yağ almışım ve 200 kas kaybetmişim. bu işte bir saçmalık yok mu? yağ alıyorsam neden kastan yakmışım. spor yağı kasa çevirmiyordu? yoksa kası yağa mı çeviriyorum. Moralim bozuldu.




 
Açık ve net olarak yetersiz ve dengesiz beslenmişsiniz...


  • sku  (22.09.14 11:44:09) 
Ölçüm cihazları doğru sonuç vermeyebilir. Pilatesi de spordan sayma zaten. Beslenmene de bakmak lazım.


  • arnold schwarzeneger  (22.09.14 11:59:50) 
1: Pilates spor değil, yağ yakamazsınız.
2: 3 defa koşu bandında koşarak yağ yakamazsınız, spor bu değil.
3: Karbonhidrat tüketirseniz kilo alırsınız, spor yapmazsanız (1. ve 2. madde) yağ bağlarsınız.
4: Proteince yetersiz beslenirseniz kas kaybedersiniz.
5: Spor yağı kasa çevirmez, bunu kim çıkardıysa amına koyım onun. Elinde 1 kilo margarin, 1 kilo da löp et olduğunu düşün. O margarin löp ete dönüşür mü hiç?
6: Kası yağı çeviremezsin ama gerekli hallerde proteini glukoza çevirebilirsin lakin bu başka bir konu.
  • angelus  (22.09.14 11:59:54) 
Amacım yağ yakmak değil. kilom düşük. sadece biraz sıkılaşmak ve güçlenmek derdindeyim. yağ alıp kas kaybetmemiş olsaydım sorun yapmazdım :). Et yemediğim için pilateste yapsam kas kaybım olur mu?


  • imbat  (22.09.14 12:09:08) 
Daha önce spor yapmamış bir insanın beslenme tarzını değiştirmeden pilatesle kas kütlesi kaybetmesi pek olası değil. 200 gramlık ölçüm farkı çok bir şey ifade etmez zaten. Amacın sıkılaşmak ise kaslarına direnç uygulaman lazım. Bu da ağırlık çalışmalarıyla olur. Kilon düşük bile olsa yağ miktarın fazla olabilir. Bu durumda da yağ yakmaya yönelik bir beslenme şart. Karbonhidratı her halükarda azaltmanda fayda var. Protein ve sağlıklı yağ tüketimini de yeterli tutmalısın.


  • arnold schwarzeneger  (22.09.14 12:12:40) 
Sıkılaşmak için de pilates yapmayın, pilatesi komple çıkarın hayatınızdan. Ebru Şallı gibi bu işten para kazanmıyorsanız eğer hiç gerek yok pilatese.


  • angelus  (22.09.14 12:13:07) 
ağırlık çalışmalarıyla -özellikle de squat, benchpress gibi tüm vücudu çalıştıran ağırlık çalışmalarıyla- sıkılaşırsınız. aynı zamanda yağ da yaktırır onlar ama sırf kalori harcamak için de nabzınızın belirli bir aralıkta olmasına dikkat ederek cardio yapabilirsiniz. ayrıca beslenme de çok önemli. protein almak, şekerden uzak durmak, akşamları karbonhidrattan uzak durmak, kızartmadan uzak durmak, beslenmenize ara öğünler eklemek gerekiyor.


  • m e l t e m  (22.09.14 12:28:26 ~ 14:50:58) 
kilo kaybetmekten korktuğum için fitness yapmıyorum. aslında gittiğim yerde var. çok kolay kilo kaybediyorum. pilates de kaslarımı zorluyor. tutulma kas ağrısı oluyor yani çalıştırıyor. ağırlık ve kardiyo beni korkutuyor daha önce fitness la kilo kaybetmiştim.


  • imbat  (22.09.14 13:20:33) 
Kiloyu yağdan mı, kastan mı kaybettin bilmiyorum ama kas kaybı fitness yaparken olduysa problem beslenmedir.


  • arnold schwarzeneger  (22.09.14 13:22:54) 
Pilates yaparken kastan kaybettim.


  • imbat  (22.09.14 14:07:10) 
O zaman çözümün fitness ve doğru beslenme.


  • arnold schwarzeneger  (22.09.14 14:17:39) 
illa fıtnes mı yapmam lazım. sadece pilates olmaz mı?


  • imbat  (22.09.14 14:28:57) 
Pilates ile kas kütleni belirgin şekilde arttıramazsın. Ağır sedanter bir yaşam süren biri belki ilk başladığında çok çok belirsiz bir kas kütlesi yapabilir.


  • arnold schwarzeneger  (22.09.14 14:32:25) 
Pilatesin herhangi bir işe yaramadığını kabul etmeniz için kaç kişinin daha "Pilates işe yaramaz" demesini bekliyorsunuz bilmiyorum ama genel kanı kardiyo ve ağırlık yapmanız yönünde, yani burada ortak bir bilinç var. Demek ki bu konuyu birçok kişi araştırmış ve böyle bir paydada buluşmuş. Bunu neden anlamak istemiyor ve hala "Pilates kaslarımızı zorluyor, çok işe yarıyor aslında" diyorsunuz anlamıyorum. Canınız pilates yapmak istiyorsa pilates yapın, illa bizim onayımızı almanız şart değil ama pilates işe yaramaz; ağırlık çalışın. Ağırlık çalışmak için illa yüzlerce kilonun altına girmenize gerek yok, bunu istese de yapamayan çok insan var. Kendi vücut ağırlığınızla da çalışıp istediğiniz sonuçları alabilirsiniz yine. Bu ne pilates merakı anlamadım ben. Pilates yapacağınıza oturun televizyon seyredin, kumandayla kanal değiştirirken vücudunuzu daha çok hareket ettirmiş olursunuz.


  • angelus  (22.09.14 14:32:41) 
peki :)


  • imbat  (22.09.14 14:38:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.