[]

Çamaşır Makinesi

selamlar,

değiştirme durumum olabilir çünkü sanırım eskisi yavaş yavaş ölmeye başladı :\ çok eski bir model olduğu için de tamir ve yedek parça konusunda sıkıntı yaşayacağım kesin...

ehm neyse, şimdi bakınıyorum da çamaşır makinelerine, bunlarda enerji sınıfından, kilo kapasitesinden ve sıkma devrinden başka ekstra dikkat etmem gereken neler var? eskiden samsung'un bir modelini kullanıyordum, elmas kazan vb, hiç de bir şikayetim olmamıştı. bunun gibi başka önereceğiniz marka/model/özellik var mıdır? fiyatta çok abartmaya gerek olduğunu düşünmüyorum, öyle 1000TL üzeri para vermek bana mantıksız geliyor (güzel modelse bütçeyi zorlayabilirim ama çok da o kadar para vermemi sağlayacak kadar coşturan bir modele rastlamadım).

özetle f/p oranı iyi bir makineyle senelerimi geçirmek niyetim :) cevap yazan ellerinizden öperim! :)

 
o fiyata alacağın makina bekar için uygun olur.
yıllarca kullanamazsın yani. evliliği var, çocuğu var.
arçelik al derim
  • joe dalton  (22.09.14 09:54:06) 
Arçelik'in düşük modellerine bak, mümkünse mekanik olanlara. Bu yeni elektronik olanlar eski mekanik tiplerin eline su dökemez. Kaç dakika kaldığını söylemesi falan filan çok önemli özellikler değil. Enerji olayı önemli, gözle görülür fark oluyor. Devir olayı da en düşük devirliler bile iş görüyor bence. Kilo kapasitesi de 5 kilodan fazlasına ben ihtiyaç duymadım ama yorgan yıkama falan olayları için annem 7 kiloluk almıştı.

Not: Mekanik Arçelik'i 15 sene sorunsuz kullandıktan sonra elektronik son model bir Arçelik 1 yılda sapıtmaya başladı. Aynı şekilde bulaşık makinesinde de eski tip makine 10 senenin üzerinde sorunsuz gitti, yeni son modeli doğru düzgün kurulayamıyor bile. Enerji tasarrufu yapacağız diye kurutma özelliğini mahfetmişler.
  • osurdum  (22.09.14 09:55:25) 
Profilo CM101K0TR


  • emininsel  (22.09.14 09:58:06) 
cok yakında bir yasa cıkacak, elektrik tüketimi düşük olan makinelerde ötv indirimine gidilecek, bir süre bekle istersen.


  • fallthepieces  (22.09.14 10:01:27) 
@fallthepieces, bu yasa nedir tam olarak? yani belli bir zamanı var mı? beklemek sorun değil tabii ki ama teknoloji marketler hemen durumu uygulamaya geçirirler mi acaba? yoksa uyanmayan vatandaşları kazıklamak amaçlı bir süre daha takılabilirler mi dersin aynı fiyatta?


  • loveinaflipbook  (22.09.14 10:07:39) 
www.hurriyet.com.tr

geçen sene söylemişlerdi.


www.ulusalkanal.com.tr

çok yakında devreye giriyor.
  • fallthepieces  (22.09.14 14:28:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.