[]

karpuzun iyisi

selamlar frigyalı komradlar,

şimdi bildiğiniz gibi dışı boyuna açık ve koyu yeşil çizgili içi de kırmızı renkli, sulu, bol çekirdekli elipsoid şeklindeki meyveye karpuz diyoruz her nerede yaşıyor ve yaşatılıyorsanız. benim bir babam var ki seçtiği karpuzları görseniz hayatının 180 senesini pazarda karpuzcu olarak geçirmiş sanırsınız. böyle şeker gibi tatlı, suyunu sıksan çamaşır yıkayacak kadar su çıkan leziz karpuzlar seçiyor en dandik karpuzları satan yerden bile. hani gitsen sosyete manavına, alayım desen öylesini bulamazsın heralde. peki bu adam nasıl seçiyor böyle karpuzları? soruyorum söylüyor bi şeyler ama artık işinin ehli olduğundan mı yoksa anlatmayı bilmediğinden mi bilemiyorum, soyut soyut şeylerden bahsediyor anlamadığım bir dilden konuşuyor. var mı sizin bildiğiniz bu karpuz denen güzide yaz meyvesinin iyisini seçme yolları? ileride ben de çoluğuma çocuğuma yeri geldiğinde rakı sofrasındaki ahbaplara güzel karpuzlar yedirebilmek istiyorum ey duyuru sakinleri!

teşekkürler şimdiden!

 
  • matthias coltrain  (14.07.09 17:36:36) 
haah bana da babam anlatmıştı bir zamanlar yazayım aklımda kalanları..

çizgileri belli olacak ama çok da belli olmayacak, uzaktan bakıldığında çizgiler görülecek ama yakınlaştığında iyi iyi çok da çizgili değilmiş diyeceksin.

kucağa alıp tıklattığında, ses derinden gelecek. sanki içi boşmuş gibi.

karpuz dediğin çok büyük olmayacak, maksimum 7-8 kilo.

ek olarak da şunu vereyim uzmanların desteğini arkama alayım=) www.ntvmsnbc.com

başlık varmış, yalan olduk. aramaya inanmamanın cezası!!!111!!1
  • dambil  (14.07.09 17:40:36 ~ 17:41:34) 
vurun böyle pat pat, tok bir ses geliyorsa olmuştur.


  • aithra  (14.07.09 17:43:10) 
şunu belirtmeliyim ki, baş karpuz tabir ettiğimiz min. 8-9 kg olan karpuzların dandini çıkma ihtimali çok azdır. dolayısı ile karpuz dediğin öyle çok büyük olmayacak önermesi yanlıştır.

orta boy dediğimiz 3-8 kg arası karpuzlarda anlamayan biri için %50'dir. (hehe istatistiğe gel yavrum benim)

küçük tabir edilen karpuzu zaten ne senin baban alır ne ben alırım ne de karpuzdan anlayan biri alır.

yöntemi deneyerek öğrenelim. rahat seçebilmek için bir süper markete gidiniz, önce az evvel tasvir ettiğim baş karpuzların rengini inceleyin sonra orta ve bilhassa küçük boyların. daha sonra büyük ve diğer boylar arasındaki ses farkını test edin. göreceksiniz.
  • barbaroj  (14.07.09 17:50:33) 
  • alchemistt  (14.07.09 18:15:20) 
gecen yıl kabaktan üretilen tohumlardan karpuz ekimi yapıldıgından tatlı degildiler. arkadaslar yazmıs filan ama hiç bişe bilmiyorsan fotbol topu gibi yuvarlakları degilde yumurta gibi elips olanları tercih edersen tatlı sulu karpuz sevme ihtimalin artar.


  • efsaneküllü  (14.07.09 18:37:19) 
tırnağınla kazıdığın zaman iz çıkacak. götü açık renk olacak.


  • prompter  (14.07.09 19:50:07) 
bir karpuza vurun bir de göbeğinize aynı ses ise iyidir :)


  • alkolikfedai  (15.07.09 01:38:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.