[]

gerçek patates ile çıtır kızartma yapmak

gerçek patates kızartmak istiyorum dondurulmuş olarak almak istemiyorum artık. ama ne zaman denesem yumuşacık oluyor bu pattisleri çıtır çıtır yapmanın -tabii hazır dondurulmuşlar kadar çıtır olmasını beklemiyorum- bir yolu yordamı var mı ?




 
tencereye tek seferde az miktar patates at. çok attığın zaman yağın kızgınlığı azalıyor ve patatesler düzgün kızarmıyor dediğin gibi yumuşak oluyor. yağ çok kızgın olacak olay bu.


  • mutantking  (21.09.14 23:46:06) 
ince doğramak/kızartmadan önce tuzlu suda bekletmek


  • tuborg yesili  (21.09.14 23:46:18) 
* patatesler kesildikten sonra tuzlu ılık su içinde bekleyecek ki nişastası gitsin, ekmek gibi olmasın kızaran patatesler.
* yağ çok fazla ısınacak, patateslerin hepsini attığında cozzz edecek. yoksa yumuşak oluyor.

  • supergirl  (21.09.14 23:46:39) 
incecik de doğradım az da attım ama olmadı kıçları başları ayrı oynadı. sanırım nişasta yüzünden. tuzlu su nişastanın ebesini beller mi acaba ?

edit: vay arkadaş meğer bütün duyuru olarak ana gıdamız pattis kızartmasıymış cevap yazana kadar bir sürü cevap daha gelmiş. herkese teşekkürler.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (21.09.14 23:47:15 ~ 23:48:23) 
Jamie oliverdan tarif sana


  • phoenixboy  (21.09.14 23:48:50) 
Yağ iyice kızmadan atarsan yağı emer yumuşacık olur patatesler. Yağın iyice kızmasını bekle öyle at, yalnız dikkat et yağ yanmasın. Patatesleri at kapağını kapat arada aç kariştır patatesler birbirine yapışmasın. Yağın uygun sıcaklıkta olup olmadığını nasıl anlarsın; yağın yeterince kızdığını düşündüğünde denemek için bir tane patates at cos diye ses gelirse olmuştur. Bir de patatesleri mümkün olduğunca ince doğra. Afiyet olsun :)

Edit: en önemli kısmı unutmuşum. Patatesleri doğradıktan sonra yıka ve kağıt havluyla iciye suyunu alıp kurula. Daha sonra kızart. Kizarttiktan sonra tuzlarsin.
  • buneperhizwhatisthis  (21.09.14 23:50:40 ~ 23:56:05) 
Pardon mobilden düzeltemedim. Neyse yazıyorum:)
Patatesleri normal kes tuzla falan. Sonra kızgın yağa at. Biraz piştikten sonra al. İkinci partiyi at. Sonra o da piştikten sonra onu da al, ilk partiyi tekrar kızgın yağa at pişsin. Sınra da ikinci partiyi aynı şekilde. Mükemmmel oluyor.

  • phoenixboy  (21.09.14 23:51:02) 
1- aldığın patateslerin hepsini aynı boyutta doğra.
2- üstü açık bir kaba yağ koy
3- yağ iyice kızsın
4- yağdan taşmayacak, kabı satüre etmeyecek kadar patatesi kızartma için yağa koy.
5- kızarma emareleri göstermeden herhangi bir müdahalede bulunma, birbirine yapışık veya kırılmış kalabilir. hamurlaşma geçtikten sonra ters yüz yap.
6- imkanın varsa philips airfryer veya tefal acti-fry alıp daha sağlıklı hale getirebilirsin.
  • gochebe  (21.09.14 23:53:12) 
1 çay kaşığı kadar sirke çıtırlığına çıtır katar, bahsedilen doğru kızartma tekniklerini uyguladığın sürece tabii.


  • baba jo  (21.09.14 23:55:15) 
sirkeyi nasıl uygulıycam ?


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (21.09.14 23:57:42) 
yağa damlatacaksın ama yağ kızmadan biraz önce, yoksa sıçrama yapar.


  • baba jo  (22.09.14 00:05:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.