[]

5 Haftalık Yavru Kediler Hakkında

On gün kadar önce iki yavru kedi bulduk sokakta. Annelerini bekledik gelmedi. Mecburen aldık, veterinere götürdük, biberondur mamadır, süttozudur o işlerini hallettik. kuma da geçtiler sorunsuz. Gelelim soruya: Yavrulardan bi tanesi maaşşallah şap şup yiyor, sütünü içiyor biberondan, daha hareketli ve kaşif, daha yaramaz. Bu eşşoğleşşek kardeşinin götünü emiyor devamlı. bildiğin meme emer gibi emiyor, öteki her şeyden, hayattan soğumuş gibi ne yeterince beslenebiliyor ağız tadıyla, ne uyuyabiliyor. kumu falan da öteki kadar çabuk kavrayamadı. ağırlık ve büyüklük olarak da daha az gelişti. veterinere sordum sorun yok dedi. ama mesela sıcak su torbasına da gerek yok demişti. onlar birbirini ısıtır demişti. fakat ben baktım titremeleri hiç geçmiyor sıcak su torbasını koyduktan sonra agd şeklinde keyifle uyuyorlar. ne yapmak lazım kardeşleri ayırmak da istemiyorum, öteki zayıf olana pozitif ayrımcılık yapıyoruz birazcık ama yok iştahı kalmamış, valla bak isteksiz adam resmen yaşamaktan bıkmış. ötekinin ağzına yüzüne zıçtı yine vazgeçmedi herif göt emmekten... bir çare bilen var mı? napalım, ayıralım mı biz bu bebeleri ?




 
öncelikle başka bir veterinere gösterin çocukları.

bir de ayırın kedileri. muhtemelen ağlayıp size hayatı zindan ederler size ama o emme olayı hiç masum bir şey değil, emilen alanın enfekte olması çok kolay oluyor çünkü hemen ölüveriyorlar sonra küçükler.

kakasında çişinde sorun var mı çelimsiz kalan çocuğun? ishal kabız karında şişkinlik vs. anasıyla yaşayan kedilerde de son doğan çelimsiz olur genelde minik kalması mesele değil de yeterince beslendiğinden ve yeterince/rahatça dışkıladığından emin olmalısınız.

sıcak su torbasına devam. ayrıca polarlara sarın onları, havalar da soğudu en sevdikleri şey <3
  • mutevazi  (21.09.14 23:30:43) 
yeterince iştahlı yemediğini düşünüyorum fakat geçen cumaya kadar ben bunlara sadece biberon veriyor, kendim çişlerini falan pamukla yaptırıyordum, o konuda sorun yok yapıyor çişini şişlik falan yok. iştahsızlıktan kastım, öbür baskın olan arkadaş mamalarını yerken kendi şap şup yiyip yiyip ötekinin poposuna yapışıveriyor. veteriner emme güdüsünün yeterince tatmin olmadığı için yaptığını söyledi. ama biz de ayırmayı düşünüyoruz demek ki doğru bir karar vermişiz çok teşekkürler.


  • yattara valli  (21.09.14 23:35:24) 
cinsiyetler?

erkekle daha delişmen oluyor
  • mea maxima culpa  (22.09.14 00:23:18) 
İkisi de erkek. Valla ayırdık ama şu an uluyolar resmen kafa kalmadı, sabredecem herhalde ama ciğerimi deldi şu ağlama sesleri.... Ayırmasak mı şimdi bilemedim çılgın atıyolar.


  • yattara valli  (22.09.14 01:24:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.