[]

haftanın belirli günlerinde çalışılabilecek geçici iş?

çevrem pek geniş değildir, daha önce bu tarz bir girişimim olmadığı için çok acemiyim. şimdi eleman arayan bir yere girip "yalnız pazartesileri gelmem haa :))" dersem kavga çıkabilir sanırım. ama okul ve diğer işim yüzünden çalışamayacağım bazı saatler var. örneğin salı günü boşum, perşembe öğleden sonra boşum ama akşam 8'deki kursa yetişmem lazım, cuma boşum vs. diğer işi yaptığım saatler belli olduğu için boşluklar net.

şimdi ajans diyeceksiniz ama ben affedersiniz odun gibi adamım, güleryüz ve misafirperverlik gerektiren bir iş için pek uygun değilim sanki. daha odunca bir şey fena olmaz.

ne tarz bir şey yapabilirim? böyle serbest, tercihen günlük para veren başka iş yok mu, illa ajansa başvurup markette millete şeker sucuk mu tattırayım? :(

ümitsizliğim sanırım o kadar belli oluyor ki, şu an çalıştığım yerdeki editör bile iş yüküm çok hafif olmasına rağmen "gündüzden yazmana gerek yok, gece de gönderebilirsin, yıpratma kendini" falan yazdı resmen baba şefkatiyle. olum para lazım lan.

 
çok iyi bilmemekle birlikte sanırım satışta part-time 'da böyle şeyler var diye biliyorum şu anda salı-perşembe-cuma öğleden sonra boşsun + 1 gün de h. sonu çalışsan zaten 20 saati geçiyor. işte starbucks'tır giysi-spor mağazalarıdır oluyor böyle galiba.
ayrıca olm sen dilci değil misin? niye dille ilgili şeyler düşünmüyorsun?

  • niye ama  (21.09.14 21:44:56) 
@niye ama, dilciyim de çevirmenlikten bana ekmek çıkmaz. hakim olduğum bir alan değil. onu bilen yapsın. ben anlarım, yazarım çizerim konuşurum da çeviremiyorum. uzun sürüyor. ha git turistlere rehberlik et dersen de bina tarihçesi anlatacak kadar düzgün ingilizcem yok. dönercide vuc yu layk köri sos yrrağım veya eminönü'de BOSFOR BOSFOR diyebilirim ama sanırım.

bir de senin verdiğin örnekte devamlı böyle mi? yani bu hafta perşembe-cuma, sonraki hafta salı-perşembe olmaz. diğer işin saatleri belli. onun olmadığı zamanlarda olması lazım.
  • pescador  (21.09.14 21:49:35 ~ 21:50:32) 
Satis danismanligini cok rahat yapabilirsin. sana onerim turk giyim magazalarinda calisma mudo defacto koton vs.gibi.

inditex grubu magazalarina bak derim.(zara, pull and bear, bershka) hem iyi maas alirsin part time hem de kosullari daha iyi.
  • charango  (21.09.14 21:52:20 ~ 21:52:47) 
illa çeviri olmak zorunda değil tüm gün bilgisyardasın sosyal medya uzmanlığı diye bir iş icat ettiler, SEO olabilir, metin yazarlığı olabilir sende o kapasiteyi görebiliyorum ben (ha ben çevirmenim çeviriyi daha iyi biliyorum tabi ama türlü türlü serbest zamanlı ofis işi var, biliyorsan veya öğrenirsen inDesign gibi programlar öğrenmek de yapabileceğin işleri arttırır) rehberlik piyasasını bilmiyorum, istanbulda değilim :)
satişta ise -hiç yapmadığım yapamayacağım iş ama- bildiğim kadarıyla zaten part time diye giriyorsan belli günün -saatin oluyor haftalık programları da mağaza müdürleri ayarlıyor. bu da mağazasına, müdürüne, yoğunluğa göre değişiyor olsa gerek ahkam kesmeyim şimdi.

  • niye ama  (21.09.14 22:00:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.