[]

Ebay'den satın-alma üstadlarına 2 sorum var...

soru 1:

www.ebay.co.uk sitesinde 1 tane birşey beğendim. £4.00 fiyatı var. "postage" bölümünün "see details" kısmına girdiğimde de şu bilgileri okuyorum:


Item location: Ware, United Kingdom
Posts to: Worldwide
£3.00 Turkey Standard Int'l Postage

şimdi bu ürünü alırsam bana toplamda 7 euro'ya mı patlayacak? postacı kapıma kadar getirdiğinde ekstra para isteyecek mi benden?


soru 2:

yine aynı sitede £21.00 bedelinde bir ürün var. ve açık artırmada. 3 gün sonra bitecek. bunun da "postage" kısmında "May not post to Turkey - Read item description or contact seller for postage options" yazıyor idi. ben de adama özel mesaj atıp ürünü türkiye'ye yollayabilecek mi diye sordum. bana 10 dk arayla 2 ayrı mesajla şöyle geri döndü:

- yes sure no problem i will just get a price from royal mail.

- just got a price and it will be £69 to send it

bu ürününün açık artırmasını ben kazandım diyelim. bana toplamda 21+69= 90 euro'ya mı patlamış olacak? gümrük vergisi muhabbeti nasıl işliyor. yani ürünün asıl bedeli olan 21 euro üzerinden mi yoksa kargo dahil bedeli olan 90 euro üzerinden mi sınırı geçip geçmediğime bakılıyor ve bana vergi çıkartılıp kapıda teslim ederlerken alınıyor?

soruların haricinde ekstra tavsiyeleriniz, püf noktalarınız falan varsa dinlemek isterim. o kadar kıl oluyorum ki türkiye'de olduğuma. süper şeyler bulunabiliyor ebay'de ama kargodur, gümrüktür bel büküyor.

 
öncelikle £ euro değil pound.
ürün bedeli €75'i veya farklı birimle eşdeğerini geçmezse sorun olmaması lazım. teslimatta ücret istenmiyor.
resmi olarak sadece ürün bedeli vergilendirilir, hizmet bedelinden gümrük vergisi kesilmez.
bazen ürünlerin değerinden düşük faturalandırılıyor ve aslında 75 euroyu geçse de vergi ödenmiyor(satıcıya sorup anlaşman gerekir)
vergi kesilirse teslimatta tahsil ediliyor 18-20% olarak değişiyor ülkeye göre.

açık arttırmada 3 gün varsa o fiyat en ufak bir önem taşımaz. son saatlerde asıl satış fiyatına ulaşır. kargosuna bile 69 pound vermeyi düşündüğün bir ürünün 21'de kalma ihtimali yoktur.
  • ucan spagetticanavari  (21.09.14 19:41:02 ~ 19:41:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.