[]

asil amerikalilar kim

Siyahlar mi beyazlar mi ?




 
amerikada önce kızılderililer vardı. native'leri soruyorsan kızılderililer, mayalar, inkalar (maya-inka orta ve güney amerikada tabi)

önce bunlar vardı,
sonra beyaz adam geldi,
en son siyahlar.

he, bi "amerikalı kimdir?" sorusunu sorarsan, hector john de crevecoeur diye bir eleman var, onun amerikalıyı tanımladığı "what is an american" diye bir yazısı var. bulabilirsen oku.


edit: hatta bak yazının şu kısmı ünlüdür:

"What then is the American, this new man? He is either an European, or the descendant of an European, hence that strange mixture of blood, which you will find in no other country. I could point out to you a family whose grandfather was an Englishman, whose wife was Dutch, whose son married a French woman, and whose present four sons have now four wives of different nations. He is an American, who leaving behind him all his ancient prejudices and manners, receives new ones from the new mode of life he has embraced, the new government he obeys, and the new rank he holds."

yani amerikalıyı "tüm avrupa kökenini (avrupa yargılarını, davranışlarını vb) geride bırakıp da amerikaya göç etmiş kişi ve bu kişilerin çocukları" olarak tanımlar.


soru üzerine büdüt:

@bu yolun yolcusu

sadece ingilizler değil. ingiltereden ilk göç edenler mayflower gemisinin yolcuları olan pilgrimlerdi. bu kişiler mezhebi kilise tarafından hoş karşılanmayan kişilerdi ve azınlığı oluşturuyorlardı. ancak sadece ingilizler değil, yukarıdaki alıntıda da görebileceğin gibi çok değişik ülkelerden gidenler oldu. portekiz ve ispanyollar ise genellikle güney amerikaya gitti. hatta ispanya ve portekiz arasında güney amerika için kızışma başlayınca papa bu ikisini çağırdı, "gelin lem buraya, bak kıtanın burası portekizin, şurası ispanyanın" dedi. ki bugün brezilyada portekizce, diğer yerlerde ispanyolca konuşulmasının sebebi budur (bu da ekstra bilgi olsun)
  • lesmiserables  (21.09.14 17:33:18 ~ 17:44:03) 
Bu beyaz adam dediğimiz ıngilizler mi oluyor ? Peki bu siyahlar nerden çıktı yahu ?


  • bu yolun yolcusu  (21.09.14 17:34:56) 
Beyazlar geldi, beyazlar da siyahları köle olarak getirdi ama onlardan önce bi yerli halk vardı tabii. Beyazlar bunların topraklarını falan satın alıp götüm götüm tüm kıtayı ele geçirdiler.


  • angelus  (21.09.14 17:35:08) 
kole olarak afrikadan getirildiler.


  • halanne  (21.09.14 17:35:36) 
İngilizler, kuzey avrupalılar, italyanlar, ispanyollar hepsi amerikaya göç etti..


  • false pretension  (21.09.14 17:37:23) 
kızılderililer yerliler. indian denir. neden hintli? çünkü kolomb amerika'yı hindistan sanıyordu o yüzden onların adı indian kaldı. sonra irlandalılar, ingilizler, italyanlar, ispanyollar geldi, onlar da afrikadan zencileri köle olarak getirdi.


  • baldur2  (21.09.14 17:39:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.