[]

Fotoğrafa başlayana makina tavsiyesi v2

Gövde dışında soracağım bu sefer.

Başlangıç için 18-55mm yetersiz mi? 18-135mm mi almak daha makul olur?

Hanım ben manzara falan çekecem, güzel fotoğraflar çıkarmak istiyorum 18-55 işimi görmez, sonunda illa ki yükseltmek isteyecem, baştan alalım diyor.

Ne yapmalı yahu?

 
ben de makine alıyorum, kafamda deli sorular. takipteyim.

ancak, kısa araştırmalarım sonucu şunu söyleyebilirim ki, 18-55 çok boktan bir lens(miş). hiç bir halta yaramaz(mış). hatta bu işi az çok bilenler "sadece gövde al, artan paranın üzerine koyup adam gibi bi lens al" diyorlar. ancak o adam gibi f/p açısından en iyi lens nedir, ben de bilemiyorum.
  • lesmiserables  (21.09.14 15:00:13 ~ 15:01:39) 
6 yıldır fotograf çekiyorum gece manzaraları ve obje çekimleri favorimdir üniversitede bi fotograf toplulugu kurup bir çok yeni başlayanla tanışmıştım eleştirimi buna göre degerlendirirsiniz kısa görüşüm 18-135 alabiliyosanız onu alın yoksada 18-55 e çamur atmak şaçma başlarda kesinlikle iş görür.
bence 18-55 yetersiz diyenler kendilerine bir fotograf alanı belirleyip bu alan için lens alan ekipman biriktiren kişiler. 18-55 biyerden sonra ihtiyacı karşılamıyor diye insanları caydırıyorlar ama onların yaptıkları şey bu lense kendi seviyelerinden bakmak .
siz yeni başlamak istiyosunuz başlangıç için 18-55 aralıgı sizin çogu işinizi görüyor bu nedenle zaten firmalar ondan yıllardır şaşmıyor. bugun yeni başlayan birine f/p uygun deyip 50mm verseniz yada 55-300 dayasanız adam sıkılır fotograf çekmekten. ilk başta lens önerirken kişinin neyi çekmek istedigini yada gelecekte ne çekecegini bilmeden lens önermek reçetesiz ilaç almaktır. zaten yeni başlayan birine 18-55 i kötülüyorlar yok kenarlarda kırılma var diyafram geniş degil az ışıkta kötü sonuç filan adam alıp kullanıyor e bunda bişi yokmuş diyor 20 kere şahit oldum buna 18-55in kötü yanı amatörler için degil bi üst seviyeler için eger imkanınız yoksa 18-55 le birlikte iyi gövde alın imkanınız varsada 18-135 li(makineler ya 18-55 yada 18-135 le satılır genelde) kampanyalara bakın, ilk başta lensle özellikle ugraşmadan ilk başta fotogaf makinesini kullanmayı daha sonrada fotograf çekmeyi ögrenin burdan sonra sizin lens ihtiyacınız belirecektir.
ayrıca 18-55 le çekilmiş inanılmaz manzara fotografları var 500px de 18-55 yazıp aratın sizde göreceksiniz çeken çekiyor diyeceksiniz işin kişide degilde makinede oldugu sanmak en büyük yanlış.ayrıca bilmeden alacagınız her lens(tak gezler dışında) elinizde patlayabilir sıkılırsınız,yanlış alan seçmişinizdir vs. ama 18-55 illaki kullanacaksınız derim.
  • spadæs  (21.09.14 15:39:02 ~ 15:40:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.