[]

Makine vs. Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Bir kız için bu bölümleri okumak ileride iş hayatı açısından sıkıntı yaratabilir mi? Yoksa "valla baz şirketler var, kız makine veya elekt.-elektr. mühendisi gördüler mi kapıyorlar" diyeniniz var mı?
Endüstri Müh. yada Bilg. Müh. yazması daha mı mantıklıdır?



 
o genelde şantiyeler için söylenen bir şeydir. yani şantiyelerde ustalara söz geçirmesi zor olur filan diye.

ama artık kaç mühendis şantiyelerde bulunuyor ki? ne istiyorsa onu okusun bence, hiç düşünmeyin cinsiyet kaynaklı sorunları..
  • dambil  (14.07.09 12:27:57) 
iş alanları erkeklerinkine göre dar olur.
çoğu saha pozisyonlarından kafadan elenirsin.
satışçılık, ve temsil gerektiren pozisyonlarda iş değişiyor tabi, sebepler malum. orada erkeklerle eşit şansa sahip olursun.
  • domine deyus  (14.07.09 12:52:13) 
valla ikisi de kesinlikle kız bölümü değil. okurken sorun olabilir. kızların kafası yüksek matematiğe fiziğe ve bunların mühendislik uygulamalarına basmayabilir. iş hayatında da kız mühendis gördüler mi kapmak yerine kaçarlar çünkü erkek ağırlıklı şirketlerdir bunlar sadece sekreterleri&insan kaynakları&muhasebesi hariç. teknik uzmanlar erkektir yüzde doksan. yüzde on azınlık olmak istiyorsanız yazın, öğrencilik hayatınız iğrenç geçer, iş hayatınız da sekreterler kankanız olur. asla müdür olamassınız....bir bildiğim var...


  • karrdanadam  (14.07.09 12:52:39) 
karrdanadam a aynen katiliyorum. kiz bolumu degil ikiside. hele makine hic degil.
ama bazi sirketler var kiz makine elekt. gordumu kapiyorlarda diyorum kesinlikle. yani mesele sadece is bilmek degil, vitrinde onemli...
hirsli biriysen ve birazcikta ineklik varsa oku, ilerde rahat edersin. ama okurken rahat edemezsin.
sen puanini soyle ben sana baska bolumler soyliyim:)
  • ne nicki be  (14.07.09 13:44:39 ~ 13:45:14) 
okumayı dert etmeyin, yüksek matematiğe de fiziğe de basar kafanız merak etmeyin, ben okudum mesela, makina mühendisi oldum. iş imkanı erkeklere göre dar evet ama, makina mühendisliği çok geniş alanda tercih edilen bir dal, tasarım, proje, kalite, pazarlama, arge gibi departmanlarda, ofis ortamında çok rahat iş bulup çalışabilirsiniz.

üretim ortamında çalışmak da atla deve değil ama yorucu, çalışanlarla iletişimi doğru seviyede tutmak başlıbaşına bir iş, mesela ilk işyerimde, işçilere nasıl hitap edeceğimi bile bilmiyordum ben, bey desen olmaz, abi desen olmaz, adıyla seslensen olmaz :)

bir de, bu da kadın makina mühendisi, ben bunu kapayım diyen şirket ben hiç görmedim, güzel, faideli ama negatif ayrımcılığın had safhalarda olduğu bir meslek dalı, karar sizin kolay gelsin.
bir de evlendikten sonra iş bulmak ya da hamile kalınca işinizde tutunmak, günümüzün şartları gözönüne alınırsa çok zor.
  • frothonthedaydream  (14.07.09 14:10:49) 
işe girmek nasıl olur bilmiyorum ama okumak açısından erkeklerden bir farkı yok bence.
frothonthedaydream güzel açıklamış ama ar-ge'de de çalışsan atölye tozunu yutmadan olacak iş değil. "öyle evimden, ofisten hallederim" diye düşünme bence.
bölüme olan ilgi en önemli şey, hem isteniyorsa hem de yapılabileceği düşünülüyorsa neden olmasın

(işinize yarayan cevapların solundaki beyaz kutucuklara 1 kez tıklayın.)
  • sanal uyku  (14.07.09 16:46:06 ~ 16:46:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.