[]

Kaşıntı

Herkese selamlar,
Üç dört gündür çılgınca kaşınıyorum. Önceleri böyle çok şiddetli olmayan kaşıntılarla başladı kollarımda. Yani normal bişey gibiydi. Sonra gittikçe arttı. Vücudumun her yeri kaşınıyor öyle belirli bir bölge değil ve kızarıklık ya da kabarma da yok. Sadece kaşımaktan kızarıyor. Alerjik bir şey gibi ama alerji yapacak her zaman yediklerimden farklı bir şey yemedim. Bunun haricinde alerjik rinitim var ve ilaç kullanıyorum. İlacı aylardir kullanıyorum ondan da kaynaklanamaz.
Dün gece artık dayanamayacak seviyeye gelip acile gittim. Doktor da anlamadı ne olduğunu. Serum taktılar biraz azaldı kaşıntı. Bir tane de alerjik kaşıntı için jel verdi. Ama hala az da olsa kaşınıyorum. Geçmicek sanki. Böyle bir şey başına gelen var mı? Ne yapsam duracak bu kaşıntı acaba kafama taktığım için mi kaşınıyorum?


 
kilo mu aliyorsun? doktorlar biesey bulamadiysa, kollar bacaklar ani kilo alirken kasinir, belki ondandir


  • earthsea  (20.09.14 18:13:21) 
sıkıntıdan kurdeşen döküyor olabilirsin belki arkadaş.. takıldıkça düşündükçe daha çok kaşınır o. kendini rahatlatcak şeyler bul bi de sık sık soğuğa yakın ılık duş al rahatlatır.. geçmiş olsun..


  • kızılşeytan  (20.09.14 18:16:04) 
@earthsea kilo almiyorum aksine zayifliyorum. @ kızılşeytan tesekkur ederim ama kurdeşen olsa anlamaz miydi doktor. Korkuttun beni :(


  • blueprints and cigarettes  (20.09.14 18:20:22) 
bende yaşadım aynı sıkıntıları ordan biliyorum. korkulacak bişey yok. dermotoloji uzmanı bir doktor değilse kolay anlaşılmıyor. bazen böyle vücut psikolojik şeylere tepki veriyor. belli etmeden. bişey görünmeden başlayan kaşıntılar gibi. iğne rahatlattı dediğin için benim aklıma kurdeşen geldi. sana tavsiyem bi otur düşün içinde kalmış söyleyemediğin bişey varsa, canını sıkan kafanı taktığın bir iş vs, onları çözüme kavuştur. ben bi arkadaşıma ağzıma geleni sayınca geçmişti kaşıntılarım =)


  • kızılşeytan  (20.09.14 18:26:22) 
bence cilt doktoruna görün.


  • siradisi00  (20.09.14 18:33:36) 
@batuhanolabilir salgindan haberdarim ama neyse ki uyuz belirtileri gostermiyorum. @kızılşeytan ise yariyor mu o kadar ya :) @ siradisi00 zaten birkac gun ilaci kullanicam gecmezse baska bir secenegim yok gibi. Tesekkur ederim hepinize.


  • blueprints and cigarettes  (20.09.14 18:42:23) 
farklı bir ortamda bulundun mu çayır-çimen gibi?

aslında ben de 2 hafta önce yaşadım anlattıklarının benzerini sinek ısırığı falandır dedim, iz ve şişlik yoktu özellikle de geceleri coşuyordu. çarşaflarımı değiştirdim, yıkadım geçmedi dediğin gibi en az 4 gün falan sürdü. sonra bir anda kesildi.
  • bass solo take one  (20.09.14 18:43:56) 
@bass solo take one sadece farkli bir sehirde yasiyorum birkac haftadir bunun etkiledigini zannetmem ama.


  • blueprints and cigarettes  (20.09.14 19:00:31) 
Ben de stresli bir dönemimde kaşınmaya başlamıştım deli gibi. Dahiliye doktoruna gittim, anlaşılmadı. karaciğer testi falan istedi. eğer normal çıkarsa cıkarsa cildiyeye sevk edecekti. Normal çıktı testler.
Ama benim kaşıntım da geçti o yüzden cildiyeye gitmedim.
İş değiştirme sürecindeydim ve acayip stresliydim. İş değiştirince geçti kendiliğinden.
30 senedir ilk defa başıma geldi böyle bir şey. Vücut belli bir yaştan sonra bile yeni yeni huylar ediniyor stresle başetmek için.
  • innerbliss  (20.09.14 20:30:16) 
Bende de zaman zaman kaşıntı atakları oluyor. Crebros isimli alerji hapı yutuyorum. Bu tarz haplar dışında üzerine merhem sürmek pek etkili olmuyor.


  • ütopya  (22.09.14 16:46:28) 
  • afordismansalihinis  (14.03.20 19:40:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.