[]

benim hevesimi geri getirin

1 hafta sonra 2. kez lisans okumak için almanyaya gidiyorum. amacım aslında okumak falan değil, orada kalıcı olabilmek. ama bunu sadece öğrenci olarak gidersem yapabiliyorum.

bu yıl sonunda 26 yaşıma gireceğim. halihazırda ingilizce öğretmeniyim ama işimden nefret ettiğim için alan da değiştirmek istiyorum. almanyada uluslararası işletme okuyacağım. 3,5 yıl. yani hiç uzatmadan bitirebilirsem 30'a dayanmış olacağım.

bunların tabii ki önceden de farkındaydım ama bir gazla ve oraya gitmek için gözümü karartmışlığımla her şeyi ayarladım, halettim, vizemi aldım, şu an valiz hazırlama aşamasındayım. ama şimdi düşününce, 30 yaşında üniversiteden daha yeni mezun olmuş biri olarak iş arayacağım. adama demezler mi bu yaştan sonra ne işi diye? yaşıtlarım en az 5 yıldır işlerini ellerine almış olacaklar. ben daha yolun başında olacağım.

nefret ettiğim bir işi yapmaktansa istediğim alanda ve yapabilirsem de istediğim yerde/ülkede olmak belki beni daha mutlu edecek, ama giden yıllar ne olacak? mezuniyet fotoğraflarıma bakarken fark ettim. 2 yılda bile yaşlanmış olduğum gözle görülebiliyor. bundan sonra ne olacak?

yazmayı unuttum. cinsiyet kadın.

 
bu kadar kafana takma. işletme de yapmak zorunda değilsin. imkanın var ki almanya'ya okumaya gidiyorsun. en kötüsünden okurken orda student olarak bir işe girer tecrübelenirsin. mezun olunca da ayrıca o student olarak çalıştığın şirkette kadrolu olarak işe alınma ihtimalin de var.

şu an gayet iyisin bence. hiç aklına negatiflik getirme. okulun ve okumanın da tadını çıkar biraz. hangi şehirde olacaksın?
  • loveinaflipbook  (20.09.14 16:23:03) 
nürnberg


  • letheavendangered  (20.09.14 16:24:42) 
nürnberg de güzel bir şehir. sokaklarında, meydanlarında dolaşarak bile keyif alır insan. kuzeyin soğuğundan da çok fazla etkilenmiyor hem, yani soğuk oluyor yine tabii de, yukarısı kadar değil. daha önce gittin mi bilmiyorum ama seversin diye düşünüyorum.


  • loveinaflipbook  (20.09.14 16:31:48) 
daha önce 1 yıl kadar yaşadım. o yüzden tekrar orayı istedim zaten.


  • letheavendangered  (20.09.14 16:32:32) 
aa bak oktoberfest'i de ucundan yakalıycaksın hem :D daha nasıl diyeyim bilemedim. okula odaklanma kesinlikle bence, o zaten doğal sürecinde işleyecek bişey. sen esas ordaki geri kalan hayatına odaklan. civardaki şehirleri, hatta ülkeleri gezebilirsin, önceden gitmediğin yerlere gidebilirsin. atla trene gez, mükemmel! ben olsam çok mutlu ve motive olabilirdim sırf bu trenle gezme durumunda ötürü bile :)


  • loveinaflipbook  (20.09.14 16:40:36) 
hayatın ne getireceği belli olmaz. sevmediğin bişeyde takılıp kalmaktansa inisiyatif almakla doğru yapmışsın bence. yolun açık olsun!


  • manuel mandalina  (20.09.14 16:44:34) 
yaşıtların canı cehenneme. hayatını neden başkalarının belirli günlerine ve haftalarına göre yaşıyorsun ki?
eğer evlenmez ve çoluğa çocuğa karışmazsan 3 yıl sonra bütün hemcins yaşıtların basenli, iş güç sahibi ve yavrulamış teyzeler olacak. o zaman da hepsi sana gıpta edecek. bence gittiğin yol iyi bi yol.

  • namus ninjası  (20.09.14 17:08:18) 
---gerçekçi oluyorum---

1) yaşın biraz ileri
2) fakat sonuç kötü olmayabilir.
3) okurken bol miktarda staj ve çalışma deneyimi edinerek 30 yaşında da yapabileceğin bi olayı 26-27 yaşında yapabilir ve vakit kazanabilirsin.
4) en büyük torpil bilgidir. işe yarayan biri olursan istersen 40 yaşında ol yine yolunu bulursun.
5) almanya bildiğim kadarıyla türkiye gibi değil kimse kimsenin hayatını çok lüzum olmadıkça sorgulamıyor.
6) artık vakit kaybetme.
---gerçekçi oluyorum---

yolun açık olsun :)
  • error522  (20.09.14 17:50:29) 
avrupa'da kuzey amerika'da sizin gibi coook var okula geri donen ya da gec baslayan. cok insan tanidim once ise girip calisip para biriktirip oyle okula giden, ya da dunyayi gezip sonra universiteye baslayan, 30 larindan sonra cok alakasiz bir sey okumak icin okula donen. turkiye kafasiyla dusundugunuz icin teredduttesiniz, cok normal. orada kimse demeyecek size gelmissin bu yasa bi daha mi okuyorsun diye. belki turkler :)

valiz hazirlama asamasindaki o hissi cok iyi bilirim. rahat olun, bunlar da gececek. insanin istediginin pesinden gitmesi kadar guzel bir sey yok. giden yillar nolacak diye dusunmemek lazim, su an onemli. giden yillar tecrube oldu, tecrubenin iyisi kotusu olmaz. iyi yolculuklar, bol sans. semesterticket la belese bol bol gezmeyi ihmal etmeyin.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (20.09.14 18:48:35) 
beni de alsan çok hayra geçer :)
Şaka bir tarafa bence farklı bir alanda yüksek lisans'da yapabilirsin. Sadece olaya lisans gözüyle bakma. Ayrıca eğer imkanın var ise işe gir mutlaka.İş deneyimi çok önemli olabilir.

  • wiplex  (23.09.14 21:19:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.