[]

Bir Kamuoyu Araştırması: Cinsellik

İsteyen özel mesajla da cevap verebilir.

A. Sizce cinsellik ve onunla alakalı sorunlar-sıkıntılar (yani vaginismus, performans, boşalma, orgazm, bekaret, hamilelik, penis boyu, cinsel organ fonksiyonları, mastürbasyonla alakalı sorunlar, ilk gece, cinsel yolla bulaşan hastalıklar vb) ne kadar yaygındır ülkemizde?

B. Bunların dışa vurumu 100 üstünden yüzde kaçtır?
B1. Dışa vurulmuyorsa nedendir?

Teşekkürler.

 
A. oldukça yaygındır.
B. dışa vurumunun %30 un üzerine çıkacağını sanmıyorum.
B1. yaşanılan toplumun yapısı bu şekilde. cinselliğe bakış açısı belli. ön yargılar belli. yaftalar belli. vaginismus neden yaygın? çünkü kadınlar küçüklüklerinden beri cinsellik ayıp kötü ahlaksız olarak bildikleri için ileride de bu tarz sorunları dışa vurmakta sorun yaşıyorlar. erkeklerde de mesela penis erkeklik göstergesi olarak adlandırıldığı için onunla ilgili bir sorun yaşamayı erkekliklerine leke olarak görüyorlar.
  • tuborg yesili  (20.09.14 11:44:08) 
mastürbasyonla alakalı sorunlar derken?


istatistik olarak bunlara cevabı google daha iyi verir diye düşünüyorum ama genel olarak söyleyebileceğim şey vaginismus, bekaret gibi şeylerin yıllar geçtikçe azalacağı yönünde, azalıyor da zaten, toplum açıldıkça ve rahatladıkça.
  • fransızkalanadam  (20.09.14 11:47:57) 
a.oldukça yaygındır.
b.oldukça azdır.
b1.sosyal ve kültürel faktörler.
  • secilmis uye  (20.09.14 11:55:19) 
A. vajinismus, bekaret, orgazm, ilk gece, mastürbasyon ile alakalı sorunlar fazla diğerleri az diyorum.

B. fazla olduğunu düşündüğüm sorunların dış vurumu %30-35 civarı
B. İnsanlar cinsel meseleleri konuşmaktan utanıyor, yargılanma ve ayıplanma insanlarda korku yaratıyor.
  • error522  (20.09.14 12:12:30) 
A. çok yaygındır. bayağı yaygındır.

B. çok düşük olduğunu düşünmüyorum. ister istemez insanlar gösteriyor bu tip şeyleri. %35-40 diyeyim.

dışa vurulmamasının sebebi, bu sorunların oluşma sebebiyle aynı bence. cinsellik konusunda sağlıklı fikirlerimizin olmaması. daha doğrusu, cinselliğin güç göstergesi kabul edilmesi. bu sadece türkiye'de değil, dünyanın her yerinde böyle. sağda solda çok fazla adam görüyorum sevişemediği için kendini ezik-aptal hisseden. cinselliğe atfedilen değerden dolayı diyorum ben o yüzden. insanlar kendilerini zayıf hissediyor ve öyle görünmeyi istemiyor elbette. olay bu.

yani ne yalan söyleyeyim ben de "abi iyi koşamıyorum ya, çabucak tıkanıyorum" derken hiç çekinmem ama örneğin "abi benimki çok ufak ya, iki dakika bile gidemiyom ayrıca" demekten utanırım. sanırım dünyanın her yerinde, neredeyse her insanda SEKS=GÜÇ şeklinde ilginç bir kod var.

ama bir yandan anlıyorum bunu. ne bileyim seks yapılınca falan doğan varlıklarız neticede. içgüdüsel olarak sürekli bafileme isteği içerisindeyiz. garip garip işler.
  • pescador  (20.09.14 12:23:04) 
A. bu sorunlardan herhangi biri olunca istatistige giriyorsa, %90 diyorum. hatta daha ayrintili cevap vereyim. en yayginlari da : masturbasyonla alakali genclerin duydugu sucluluk duygusu (din min, gunah munah hesabina), bekaret, ilk gece, erkeklerin penis boyu kompleksleri.

B. %10'u bile gecmez.

C. tabi ki toplumsal baskilar

D. cevabi belli olan sorulari neden soruyorsun, bak yazilanlara, hepsi birbirinin aynisi.
  • earthsea  (20.09.14 13:40:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.