[]

benim mutsuzluğumu bi' geçirsek...

Normalde böyle derdimi anlatmam ama öyle mutsuz hissediyorum ki kendimi. Anlatacak kimsem de yok.

Edit: uzun uzun da yazmışım. Umarım okuyan olur. :(

Normalde iki arkadaş bir apart dairede kalıyorduk. Başka bir daireye taşınmak zorunda kaldık. Başka bir semtte, başka bir apartmanda. Fakat bu binanın da, içindeki dairelerin sahibi de eski apartımızın sahibi. Arkadaşım benden bir hafta önce taşındı. Kendi dairemiz hazır olmadığı için kız bir haftadır başka bir dairede kalıyordu. O dairenin asıl sahibi gelince bizim kız da “yuva”mıza gelmiş. Kalmış... ben de bu akşam geldim ama ne göreyim. Normalde bize dairenin bütün temizliğinin yapılıp verilmesi gerekiyordu. Dokunulmamış bile. Yerler insaat artıkları ile dolu. Laminat döşemişler, süpürgeliklerin talaşları yerlerde. Banyo kapısı vs. toz içinde. Bugün banyoya usta gelmiş, lavaboyu takmış. Banyo temizlenmemiş. Eşyaların hiç birinin içi silinmemiş. Çalışma masası, gardrop bir parmak toz. Yazın kapıların değiştiği, boyatıldığı söylenmişti. Kapının kilidi üflesen kırılacak halde. Kapı milattan önceden kalmış sanırım...

lobi gibi bir bölüm var binanın girişinde. Eski aparttan tanıdığım (2 senedir tanışıyoruz.)buranın yukarıda saydığım işlerini koordine eden kız da aşağıda oturuyor. İndim, oda fazlaca pis. Bu şekilde uyumak imkansız, nasıl yapacağız bu odayı dedim. “aa öyle mi cınım, vileda var. kirliyse temizle” dedi. Yol yorgunu olduğumdan, temizlikçi ablamızın da mesai saati çokttaan bittiğinden kendim temizledim. Marketten temizlik malzemeleri aldım. O kadar uğraştım, bir film izleyeyim dedim. İnternet yok. İnternet yok diyorum. “ay cınııım bugün problemli biraz” diyor fakat ben öğreniyorum ki, bir haftadır internet falan yokmuş zaten. Sıcak suyu da bağlamamışlar henüz.

Yolun yorgunluğunun üzerine, temizlik. Sıcak suyumuz da yok. Semti doğru düzgün bilmiyorum. Arkadaşıma gideyim dedim -oda çünkü sunta kokuyor zor nefes alıyorum- evde değilmiş, zaten saat geç nasıl gideceğim. İnternetim de yok gibi. Apartmanda hiç kimse yok. Olsa, komşuluk etmeye gideceğim.

Bütün eşyalarım eski apartmanımızın deposunda. Bir valizle annemlerin evinden geldim buraya. Valizdeki her şey askılı, tiril tiril şeyler. Üşüdüm de, içim titriyor.

Ben şimdi ne yapayım bu odada? O kadar moralim bozuk ki. Sadece sokakta kalmadığıma şükrediyorum, o da bir şey. Nefes de alınmıyor odada. Cam açsam buz gibi. Bir şey diyin de ağlamayayım ben.

 
yahu ev taşıma esnasında, tadilatta vs olur böyle şeyler.
yarından itibaren haftasonu zaten mis gibi temizlenir ev sıkma canını bu kadar.
her taşınan insan sıkıntıları bunlar.
  • neferkitty  (19.09.14 22:06:02) 
Abi keşke benim derdimde bu olsa, bu dakikadan sonra moralini bozmaya gerek yok, iki gün sonra hatirlamayacaksin bile


  • mirty  (19.09.14 22:08:23) 
her taşınma olayında olur böyle şeyler,
en azından sorunsuz bir eve girmişsiniz, yapı olarak yani.

her neyse, tüm camları açın, dışarı çıkın 1-2 saat bir yerlerde takılın.
o zamana ev de havalanır zaten,
üzülmeyin bu kadar.
  • livaneli kadir  (19.09.14 22:08:59) 
diğer arkadaşın da yanında değil mi? yalnız değilsin diye düşündüm yazdıklarından?

bu geceyi geçirin o kadar. yarın halledilir diğer herşey. hava ne kadar soğuk olsa da 1 dakikalığına da olsa özellikle yatmadan önce odayı havalandır bi. arkadaşınla sohbet muhabbet edin vs. internet imkan veriyorsa bi film izleyin beraber. maksat bu gece geçsin. sonra da yatın uyuyun.
  • mahone  (19.09.14 22:10:56) 
Ayni durumdayim ve bir aydır bu durumdayım. Son hafta ailemin yanına gittim döndüm ama yatacak yerim yok odaya bile giremiyorum çünkü tüm eşyaları benim odama yiğmis ev arkadaşlarım en küçük oda benim olmasına rağmen. Saatlerdir temizlik yaptım hala pis. Tek artım internetimin olması.

Ama bunlar dert degil kırmızı. Tadilatta normal degil mi bunlar? En büyük derdim bu olsun valla. Ev arkadaşlarımın işgüzarlığına canim sıkıldı benim sahsen diğer şeylere degil. Olur o kadar. Bu da unutulur gider.
  • kendi kendine yasayan yavrucak  (19.09.14 22:12:37) 
söylemeyi unutmuşum, bu birlikte kalacağım arkadaşım haftasonu için ailesinin yanına gitmiş. telefonda konuştuk.
ben tek başımayım şimdi.

  • kırmızıkaşekaban  (19.09.14 22:13:14) 
dişini sıkmalısın bi 2-3 gün. herşey düzene girdikten sonra da bi house warming partisi yaparsınız, arkadaşlarınız gelir belki, ev hediyeleri getirir. güzelce eğlenir stres atarsınız. böylece bütün bu dertler bir gecede unutulur ^_^


  • loveinaflipbook  (19.09.14 22:31:18) 
kırmızı, tek derdin bu olsun lütfen.
şimdi derin bir nefes al.
elinde olanlarla nasıl mutlu olabilirsin, onu düşün.
aç bir kitap oku mesela, internetsiz hayatın tadını çıkar bu akşam.
üşüyorsan üzerine yorganı al, yatakta oku hatta kitabını.
ya da bir şeyler çiz, kalem al eline, yaz ya da. üret bir şeyler. iyi gelir.
  • dessy  (19.09.14 22:35:14) 
taşınma işleri ne yazık ki böyle bende sorunsuz geçen bir süreç hatırlamıyorum ne yazık ki. bu gece geçince sabah kendini güzel bir kahvaltıyla ödüllendirirsen herşey daha yaşanılabilir olacak bence haftasonu için. bu gece önemli ama kafanı dağıtman lazım.


  • bruceandwayne  (19.09.14 22:48:18) 
böyle bi şey olduğu zaman şunu düşün: "şu an kafamı taktığım bu şey 5 yıl sonra hayatımda bi etkiye sahip olacak mı? 5 yıl sonra bi önemi olacak mı?"

birkaç ay sonra unutacaksın gidecek. biraz sabret. rahatla :)
  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (19.09.14 23:15:16 ~ 23:41:21) 
sıkma canını.. sokakta da kalabilirdin....

uyumaya çalış.. sabah daha iyi olacak..
  • defnex  (19.09.14 23:31:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.