[]

Kasılma nöbetleri

Merhaba,

1-1,5 ay önce bir duyuru açmıştım; şikayetim belirli aralıklarla 4-5 kez başıma gelmiş kasılma nöbetleriydi. Bu nöbetler önceleri yalnızca gece, uyurken oluyordu. 20-30 saniye süren kasılmalar sırasında baya da bir salyam akıyordu, böyle biraz daha kırmızımsı bir renkte. Bir de dilimde tuhaf bir yara oluşuyordu, kasılma sırasında ısırıyor olabilirim diye düşünüyordum. Derken bir gün sokağın ortasında bayılmışım, kendime geldiğimde hiçbir şey hatırlamıyordum olayla ilgili, diğer seferlerde olduğu gibi. Ve yine diğerlerinde olduğu gibi, olayın ardından kolumu kıpırdatamayacak kadar yorgundum. Mutlaka 1 gün yatarak dinlenmem gerekiyordu. Doktorlara gittik, önce dahiliyede kan değerlerime baktılar, bir sorun çıkmadı. Emar çektirdik, eeg çektirdik, hepsi temiz çıktı. En son psikiyatriye yönlendirdiler, doktor da cymbalta diye bir antidepresan yazdı. Kullanmak istemedim açıkçası, daha farklı bir çözümü olabileceğine inandığımdan. Bu sırada yurt dışında bir seyahate gittim geldim. Çok eğlendim, çok güzel geçti, başıma da hiç böyle bir sıkıntı gelmedi tekrar. Fakat dün gece, uzun aradan sonra yine oldu bu rahatsızlık. Sizce sebebi gerçekten psikolojik midir bu durumun? Yani anti depresan kullanmak gerekir mi? Ya da bu durumdan tamamen kurtulmanın bir yolu var mı? Olayın tekrarlayacağından endişe etme durumu belki daha stres yaptırıyordur. O yüzden söyleyin arkadaşlar, bir şey yapayım ya kurtulayım şu sıkıntıdan.

Şimdiden teşekkür ederim.

 
Olay anını hatırlıyor musun gece olan nöbetleri? Sonrasında uyku bastırıyor mu? Bu anlattıkların epilepsiye benziyor ve epilepsi testlerde cikmayabilir. Tekrar olduğunda birinin anlayıp videoya alması faydalı olur, iyi gözlemci biri lazım absans nöbeti de oluyor ve kimse yakalayamıyor olabilir. Cymbalta'nin kendisi nöbete sebep olabileceği gibi depresyondan kurtulmak nobetlerin geçmesini sağlayabilir, hatta epilepsinin kendisi depresyon yapıyor bile olabilir. Belli olmaz bu işler pek. Deneme yanilmadan başka yöntem yok.


  • Lim5  (19.09.14 20:26:18) 
cevap vereyim: psikolojiktir. kullanmalısın. bu kadar tetkiğe rağmen bir şey çıkmadıysa %99 olasılık psikolojiktir. %1 için tekrar araştırılmak üzere başka bir hastaneye başvurabilirsin.


  • siradisi00  (20.09.14 00:04:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.