[]

Liseden fen mezununun EA bolumune girmesi

Selam Yoldas,

Ben bu oss tercih doneminde kardesime bolum secerken, icimdeki hukukcuyu yeniden kesfettim. Hem calisirken okuyabilecegim bir bolum olan Marmara Hukuk (Ikinci Ogretim) fakultesinde okumak istiyorum; ama kafam bazi seyleri almiyor.

Seneye OSS'ye girecegim yeniden 2-3 temel sorum var

1-Askerlik isini halletmeden ikinci bir lisans okuyamiyorum sanirim; ama bir yandan da 1-2 yildir saglik sebepleriyle ertesi yila terk dedikleri maddeden surekli rapor aliyorum, tahminen seneye de alacagim. Mesela bu durum problemi asmamda yardimci olur mu.

2-Fen bilimleri mezunuyum, nasil yaparim da EA-2 puaniyla alan bir bolume girebilirim oss ile.

3-Su an Master yapiyorum, o bitmeden baslayabilir miyim lisans egitimine?

Hadi bi buldurun be

 
ben yeni öss sisteminde herkes istediği gibi çözdüğü derslere göre bölümlere yerleşebilecek, mezun olduğu bölüm önemli olmayacak diye duymuştum ama tabi bu konuya çok ilgi göstermedim yanlış biliyor da olabilirim.


  • anoktak  (13.07.09 21:49:08) 
@anoktak

ok sorulardan birisi tamam sanirim, aynisini ben de duymustum vakti zamaninda. Daha net bilgisi olan var midir acep, bi okumak etmek lazim.
  • 4ever  (13.07.09 22:07:05) 
Askerlik yapmadan 2. lisans okunamıyor ve rapor almak demek askerliği yapmış olmak demek değildir. Dolayısıyla 2. lisansı okumak için ya çürüğe ayrılacaksınız ya da askerlik vazifenizi yerine getireceksiniz.

Tam olarak olmasa da biraz yumuşatılmış bi şekilde alan dışı tercih yapma yolu açıldı. 0,3-0,8 katsayıları değiştirildi diye biliyorum.

Aynı anda hem lisansüstü hem de lisans okumanız kurallara aykırı ama bunun takibini nasıl yapıyorlar bilmiyorum. Aynı üniversitede olsa kolay olur ama farklı üniversitelerde engel olabilmek için tüm öğrencilerin bilgilerinin bulunduğu bir veritabanı olmalı.
  • 44  (13.07.09 23:10:43) 
1- Eğer lisans bitirdiğin için 44'ün dediği geçerli. Yani 4 yıllık mezunu olduğun için ancak 2 yıllık okuyabilirsin askerlik yapmadan.

2- 2010 ÖSS değişikliklerinde yine 44'ün bahsettiği, alan dışı tercih yapma yolu, benim bildiğim Meslek Liselerine açıldı. www.2010oss.com da da alanların kalkmadığına dair bilgi var. Bu sitede "Sormadan Önce Okuyun" kısmını tıklatım, 3. cümle.

Bu bilgi netleşmeden harekete geçme. Eylül-Ekim ayı içinde, en erken yani yerleştirmeler sonrasında, netleşir.

3-Askerlik yaptıysa Lisanüstü okunurken lisans okunamayacağına dair YÖK Lisans Üstü Çerçeve Yönetmeliğinde bir kısıtlama yok. Ama emin olmak için kendi okulunun Lisans Üstü Yönetmeliğine ak. Yapamadığıan dair bir bilgi bulamazsan, acaba başka yerde engel var mıdır, yok mudur diye enstitüye, öğrenci işlerine falan da sorup onları kıllandırma. ;)
  • balikci filozof  (13.07.09 23:55:15) 
Ok'dir, gayet aydınlandım sağolun arkadaşlar.
Peki bu askerlik kısıtlaması hangi kanundadır,

yani mantıksız değil mi? Ben 5 sene boyunca raporlu olduğum için askerliğim ertelenecekse: ve o 5 senede de bir lisans eğitimi almak için yeterli sürem varsa neden okuyamayım ki.

bence bu konuda hukuki olarak şansımı zorlama şansım olabilir diye düşünüyorum.
  • 4ever  (14.07.09 10:11:36) 
bu arada bir soru daha,
alan dışı tercih yapmaktansa, artık EA'nın alanım olması için yeniden lise mi okumam lazım yoksa açık lise filan bişeyler yapıp EA okuyabilir miyim ki?

  • 4ever  (14.07.09 15:55:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.