[]

derin yalnızlık

hayatımın her döneminde asosyal oldum ama lisedeyken hep arkadaşlarım vardı. kendim sessiz sakin biriydim ama en yakın arkadaşlarım piçti, bu sayede hem ağır asosyalliği hem de arkadaş çevresinin nimetlerini bir arada götürebiliyordum.

3 yıldır istanbul'dayım. burada bu en yakın arkadaşlarımdan biri, sonradan ev arkadaşım da oldu. çok iyi anlaştık, hala da anlaşırız. ama onun dışında kimseye yakınlık hissedemiyorum. onunla da zaten artık az görüşüyoruz.

bu süreçte insan tanımadım değil. en basitinden, sadece 5-6 tane ev arkadaşım oldu. internetten görüştüğüm, istanbul'a gelince buluştuğum insanlar oldu.

artık canım çok sıkılıyor. her yere yalnız gitmekten, emekli amca gibi yaşamaktan sıkıldım ama arkadaşlıktan da hazzetmiyorum. çevremdeki insanlar gerçekten kafa insanlar, iyi insanlar ama ben kimsenin ortamına eğlencesine dahil olamıyorum. canım sıkılıyor. birlikte bir yere çıkılsa mesela, gruptan ayrı, eli cebinde mal mal sağa sola bakarak yürüyen tip ben oluyorum.

niye böyle olm bu? hiç geçmeyecek mi? "abi gel şuraya gidelim" dedikleri zaman sevinçle zıplayayım, birileriyle bir şeyler yapabileyim istiyorum. yok. niye böyle oldu?

***

tekrar ediyorum, derdim çevremde insan olmaması değil. çevremde insanlar var. arkadaşlarım var. veya arkadaş edinme konusunda sıkıntılı biri sayılmam, iletişim özürlü değilim. samimiyet kuramıyorum ve "ortam"da sıkılıyorum.

ama işte yalnız da sıkılıyorum amk. öleyim mi?

 
ölme dostum.

bir şeyler yapmaya başla. sonra yaptıkların arasından neyi sevdiğini, neyin sana zevk verdiğini bul. ve sonra o şeyi yapan diğer insanlarla dostluk kur.
  • megafon  (18.09.14 21:34:09) 
olme, sevgili edin pescadorcum. sevgili ozellikle bizim yaslarda her seyin birlikte yapildigi insan oluyor ayni zamanda, hic yalniz kalmiyon.


  • babamasoliimbananickaldirsin  (18.09.14 21:34:18) 
@megafon, neyden keyif aldığımı biliyorum aslında. ama bu keyifler başkalarıyla paylaşılacak türden değil. yani benim zevklerim elma yemek gibi şeyler. "hadi lan bir araya gelip elma yiyelim dışarda!" diyemiyorum ki. elma örnek bu arada, en büyük zevki elma yemek olan bir sapık değilim henüz.

@babamasoliim, abi o konular benim için çok daha sıkıntılı. aşk meşk işlerine girmeyi hiç istemiyorum. şimdi en azından sadece yalnızım. aşık olunca hem yalnız hem ruh hastası oluyorum.
  • pescador  (18.09.14 21:36:18) 
asik ol demedim ki lan, asik olmak oyle ha olayim deyip olabildigin bir sey degil zaten. sevgili edin diyorum, kafanin uyustugu anlastigin bi kizla cinsel cekim de oldu mu olursun sevgili zaten. ya da 'sevgili' olmayin, 'cikin'. terimler birbirine girmis durumda artik, birlikte zaman gecirdigin karsi cinsten biri iyi geliyor insana, guven bana.


  • babamasoliimbananickaldirsin  (18.09.14 21:45:37) 
bunlar hep alışkanlıklarla oluyor. yalnız yaşamaya alışıksan insanlar arasında, bir toplantıda sıkılabilirsin. ancak genelde kalabalık ortamlarda, arkadaşlarınla takılıyorsan evde tek başına oturmaktan, tek başına sinemaya gitmekten sıkılabilirsin.

yalnız olmaya alıştığın gibi diğer insanlarla vakit geçirmeye alışırsın. şimdi gidicem hep aynı muhabbetler, Ahmet sorunlarından bahsedecek, Mehmet kız arkadaşını anlatacak, hep okul muhabbeti dönecek, uykum gelecek ama millet hala oturuyor olacak gibi sıkıntıların olacak.

zamanla bu ortama alışacaksın, sen de Ahmet'e ailesinin durumunu soracaksın, Ahmet sana okul nasıl gidiyor diye soracak gibi.

yani ilk başlarda sıkılacaksın insanlarla birlikte olunca, kendini zorlayacaksın ama zamanla alışacaksın. önce adım atmak gerekiyor. sonra harekete geçmek ve de orada devamlılık göstermek.
  • mea maxima culpa  (18.09.14 23:27:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.