[]

Özel Üniversitede Hukuk Okumak

Yakınım özel üniversitede Beykent Üniv paralı hukuk kazandı .Senelik 23 000 tl. 4 yılda 100 000 tl ye yakın bir ödeme yapacak .Sizce bu üniversitede hukuk için değer mi ?Ailesinin durumu orta biraz zorlanarak ödeyecekler ,bir de öğrenci de ortalama düzeyde biri ..

Benim fikrim öğrenci düzenli bitirirse okulu değer diyorum .Siz ne düsünüyorsunuz ?


 
Hukuk okumak istiyor ve devlet üniversitelerine girme imkanı yoksa değer. Ailenin durumu bu parayı karşılayabiliyorsa eğitim için değer. Ama o üniversitenin hukuk bölümünün durumu nedir bilemem.


  • osurdum  (18.09.14 17:43:23) 
öncelikle 23 bin tl sadece yıllık okul ücreti mi ?
ve hazırlık okuyacak mı? sonrasında ise, bu okul ücretinin dışında normal bir öğrencinin giderleri de az değildir (kitap,ulaşım,barınma vb) ayrıca yaz okuluna kaldığını da hesap etmeniz gerekir bildiğim kadarıyla özel üniversitelerin yaz okulu ücretleri yabana atılacak bir rakam değil. hukuk fakültesini özel üniversite de okumak bence dışarıdan algılandığı gibi kolay değil okulu uzatma riskini göz önünde bulundurmanız ve buna göre hesap kitap yapılması gerekiyor.

  • vend avesta  (18.09.14 17:50:01 ~ 17:51:10) 
devlet okulu da bedava değil ki, kaba bir hesapla bana aylık 700 lira geliyordu, yazı çıkar, 7000 lira yapar senede. 5 sene sonunda -hukuk okuyup okul uzatmamak zor iş- 35000 lira benim eğitim masrafıma gitmiş.

daha bak öss için verdiğim dersane masrafları fln hariç. mezun olduğumuzda aynı statüde olacağız, aynı işleri yapabileceğiz. hatta zenginlik bakımından benden daha fazla çevresi olacak.

yalnız şu da var ki her yer hukuk fakültesi oldu, 4 sene sonra mezun olduğunda doymuş bir alandan mezun olacak.
  • trajikomix  (18.09.14 18:13:02) 
Beykent'in hukuk fakultesi cihangirde


  • düşünüyorum öyleyse vurun  (18.09.14 19:13:46) 
öyle ya da böyle sonuçta en kötü ihtimalle avukat olacak işte. bu arada devlette okumak bedava değil ama aynı para da değil yani. arada azımsanmayacak kadar fark var bence.


  • geberix  (18.09.14 19:30:16) 
o paraya öküz alınır yahu naptınız...
şaka bi yana, türkiyede hele de beykentte okumak için öyle bir para verilir mi hiç? onun yerine bi dil kursuna gidip yurtdışında eğitim görmesi çok çok daha mantıklı zannımca. veya hukuk da hukuk diye tutturuyorsa otursun çalışsın efendim bir sene daha. bunun yaz okulu var, ek masrafları var, 4 senede bitirebilecek mi o belli değil...

  • mutlusismankedi2015  (18.09.14 19:33:40) 
kuzenim çok dandik bi özel üniversitede hukuk bitirdi. 1-2 referansla güzel bürolarda staj yaptı. Şu anda kendini öne çıkaracak özellikte bir avukat olmasa da birçok iş alıyor evi o geçindiriyor.

ama bana sorarsanız yurt dışında bir okulda okutmak daha mantıklı. olmazsa da beykent hukuk olur yani no problemo.
  • habib  (18.09.14 19:43:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.