[]

Sektör değiştirmek... Nasıl sektör değiştiriyoruz?

Diyelim ki matematikten yeni mezun olmuşsunuz, ama enerji-finans alanında sizin üniversitede gördüğünüz eğitimle bir alakası olmayan bir işe yerleşmek istiyorsunuz.

Zaten iş tecrübesi olmayan, kendi alanında bile hiç çalışmamış yeni mezun bunu nasıl yapar ki? Çevremde bu şekilde çalışan çok kişi görüyorum.

"asgari ücrete 1 sene çalışırım yeter ki o sektördeki işi öğreneyim, tecrübe kazanayım" deyip mi giriyorlar bu tip işlere?

Bir de İşverenlerin bu olaya bakışı nedir?

 
değişir. tanıdığı vasıtasıyla bulabildiği iş o sektördedir, askere gidene kadar zaman geçsin diye çalışıyordur, parası güzeldir çalışıyordur, bir gelecek görmüştür çalışıyordur vs..


  • baldur2  (18.09.14 16:24:00) 
ben daha önce şu an çalıştığım sektörde hiç çalışmamıştım (medya - bakda daha sezon başlayana kadar işsiziz :( ), eğitimim de yoktu. zaten öğrenciyim. ancak çalışmak istediğim için öncelikle benim ilgilendiğim alanla ilgili (kurgu montaj) neler yapabilirim diye araştırdım, kullanabiliyor olmam gereken programları öğrenmeye başladım. daha sonra "bir arkadaş" vasıtasıyla geçen yıl çalıştığım iş yerine girdim. aylık 1K maaşla işe başladım (patron insaflı çıktı). o kadar yavaş ve işi bilmiyordum ki ilk hazırladığım mal 1.5 dakikaydı ve 5 saat sürmüştü benim yapmam. 25 kerede revize geldi tabii. sonra sonra hızlandık öğrendik filan falan. okuduğum bölüm de ingilizce öğretmenliği ha. uzaktan yakından alakası yok.

ayrıca çevremde de var bu şekilde çok çalışan. turizm okuyup bankacı olan, mühendislik okuyup satışçı olan filan. bunlar da okul sırasında farklı yerlerde staj yapıp hoşuna giden alanlara yöneldi, staj vs yapmamış olanlarsa ilk yıl yok paraya çalışıp devam ettiler.

işverenlerin geneli bence işi bilmeyen kişi istemiyorlar, az da olsa konuyla ilgili ve bilgili birisi olsun istiyorlar. sonuçta birine bi işi 0'dan öğretmekle işi bilen birinin işe başlaması da onlar için bir kar/zarar tablosu. tabii işi hiç bilmeyen birinin alacağı ücret vs filan da düşünülüyor bu tip durumlarda.

edit: olay kendini satmakta bitiyor hocam bir de, kendini satabilirsen alamayacağın iş olmaz.
  • klassno  (18.09.14 17:43:08 ~ 17:43:32) 
nedense bana imkansız gibi geliyor çünkü mezun olduğum alanda bile iş bulamıyorken başka bir alana kaymak ne derece mantıklı olabilir diyesi geliyor insanın.


  • merak ediyorum  (18.09.14 20:24:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.