[]

Mülakat Ucak Bileti

Son sinifta yari zamanli calismak icin bir sirkete basvuru da bulunmustum. Bugün evi aramislar ben yurt disinda oldugum icin. Mülakata gelmesi gerekiyor, biz masraflari karsiliyoruz demisler.

Bu normal bir sey mi? Nasil yapabiliyorlar bunu, yaklasik 800 lira falan bir masraf ve yari zamanli stajyerim dogrusu. Yoksa Türkiye bu kadar ekonomik anlamda rahat mi?

Gururum oksandi mutluyum :)

 
o tarz masraflar vergiden düşülebiliyor bildiğim kadarıyla. o yüzden o kadar rahatlar


  • dinsiz adam  (18.09.14 14:41:00) 
Yurt içi bilet olarak düşünmüş olabilirler.
Harekete geçmeden önce teyit et mutlaka.

Tabii, cepten ulaşamayınca evi aramaları bile tercih edildiğinin bir işareti. Gurur duymakta haklısın.
  • cakabo  (18.09.14 14:52:44) 
yo evden arandigimda telefonu acan kisi yurt disimda oldugumu söylüyor ayni zamanda sirkete bu dönemde yurt disinda olacagimi bildirdim


  • zeytinyaglicinseddi  (18.09.14 14:56:50) 
benim basima benzeri geldi guzel kardesim, hemen sevinme diyecegim ne yazik ki. ozel sektor cok anasinin gozu. egitimimi bitirmeme kisa bir sure kala yavas yavas is aramalarina baslamistim, bunu bilen bir arkadasimin calistigi yerin patronu, benim bir turlu yuzyuze gorusmeye gelememe istinaden, bulundugum sehire sadece benimle tanismaya ve gorusmeye geldi, teklifini sundu, teklifi yazili hale getirdik. tabi ben havalara uctum, arkadaslar arasinda namim aldi yurudu, sonrasinda ben baska ozel sebeplerden dolayi bu is basvurusundan vazgectim, fakat kacirilmis firsat gibi algiladim. ne zaman ki egitim bitti, bulundugum alandaki piyasayi daha alici bir gozle degerlendirdim, bana gelen oneri beni uzun bir sureligine hakettigimden daha dusuk ucretlerle calistirmayi iceriyordu, o zaman anladim ki, kimse kimsenin kara kasi kara gozu icin boyle fedakarliklar yapmiyor. sizin beklentilerinizde cazip gelen birsey var ki bu adamlar bu kadar yana done size ulasmaya calisiyor olabilirler.
tabii kesin boyledir diyemem, yillarin deneyimi ile ben her seyi cok dusunen bir insan olmus olabilirim, fakat take anything free with a grain of salt diyorum, bayram degil seyran degil enistem beni neden optu di mi?
umarim mutlulugunu golgelememisimdir, iyi tarafindan bakarsak, boyle is icin herkesinden pesinden kosulmaz, konumunun tadini cikar, nasil baslarsan oyle gider, bundan sonra da insallah senin is gorusmesine gitmen gerekmez, sana gelirler.
  • mavicorap  (18.09.14 15:32:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.