[]

Yurtdışında yaşama ve gss primi

Gurbetçiler sorum size. Şimdi yurtdışında master yapıyorum, Türkiye'de işsiz göründüğüm için GSSye düştüm. Prim ödememem için ikametimi yurtdışına almam gerekiyormuş.
Yurtdışında yaşayanlar Türkiye sağlık sigortasını nasıl yapıyorsunuz acaba? Türkiye'yle bağınızı kestiniz mi naptınız? Oldu da Türkiye'deyken bişey olsa sağlık masraflarını nasıl karşılıyorsunuz?
Bir aydınlatırsanız sevinirim


 
benim bildigim once elcilige gidip ikametinizi oraya aldiriyorsunuz.

sonra da olur da turkiye'de saglikla ilgili bir durumunuz olursa nufus mudurlugunden bir kagit alip adeta turkiye'de otururmuscasina muhtesem(!) saglik sistemimizden faydalaniyorsunuz.

ben her halukarda ikametinizi yurtdisina aldirmanizi oneririm. ilerde kolaylik saglar herhangi bir durumda.
  • gel gel sarisinim sag yap gel  (18.09.14 10:48:19) 
bir şey yapmayacağım ben türkiye'ye gelmeyeceğim için. yurtdışı için de özel sağlık sigortası yaptırdım.


  • baldur2  (18.09.14 10:48:35) 
ssk müdürlüğüne gidip sorduğumda türkiye'ye döndükten sonra falanca tarihler arasında yurtdışında olduğunu bize ispatlarsan borcunu sileriz demişti. pasaportu götürmen yeterli oluyormuş.

ama ne derece doğru bilmiyorum, baştan savma cevap verdikleri için güvenemedim.
  • tolga asp  (18.09.14 10:54:18) 
ikametini taşı aga. sgk'da çalışan arkadaşıma sordum, ikamet taşıyınca sistem seni borçlu göstermiyor.


  • baldur2  (18.09.14 10:59:24) 
yurtdisinda yasiyorum ve ayni durumdan dolayi sgk borclu ciktim. Birincisi yurtdisinda cikar cikmaz konsolosluktan ikamet almak gerekli. Eger ikamet almada gecikirsen yurtdisinda oldugun sureyi ispatlamak gerekiyor, giris-cikis belgesi ile (ispat yapan baska belge de olur, calisanlar icin maas bordrosu, vergi odemeleri felan). Eger ben türkiyedeki SGK dan yararlanmak istiyorum dersen pirimlerini düzgün ödersin, sgk düzgün isliyor mu diye bakarsin ve yararlanirsin.

Ideal olan ise, yurtdisinda türkiyeyi de kapsayan bir sigorta yapman, özel hastane veya devlet hastanesi farketmeksizin tüm masrafini (ilac da dahil) ödeyecektir. SGK da ise devlet hastanesi olsa bile elini cebine atmadan is olmuyor. Cok basit bir problem icin bile cebimden 100 tl cikmisti türkiyede devlet hastanesinde, muayene ücreti almamislardi ama test ücreti, eczanede bilmemne ücreti derken cebimden 100 tl cikmisti. Insanlarin her ay pirim ödeyip bir de devlet hastanesine gittiginde bile masraf ödemesi gibi sacmalik olamaz. Türkiyedeki adamin da maasini %40 ini devlet kesiyor, almanyadakinin de %40 ini, ama hizmette daglar kadar fark var.
  • emrahday  (18.09.14 11:33:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.