[]

Gömülü 20 lik dış çekimi sonrasi

Dün saat 1.50 gibi sag alt ve üst 20 lik disi mi çektirdim. Biri nerdeyse cenedeymis, diğeri kısa sürdü. 12 saat ışte kan pıhtı zor oldu. 16 saat sonra biseyler içe bildim çünkü kan pıhtı durdu. Dikiste var. Antibiyotik, gargara ağrı kesici kullanıyorum. 3 4 saatte bir buzlu tampon uyguluyoruz.
Yalnız çeneni hala acamiyorum. Çok az 1 cm kadar belki ve yutkunmakta çok zorlaniyorum.biseyleri mi yanlış yapıyorum, yoksa normal mi. Çenemin açılmaması.
Ha bu arada soğuk kompress e , sigaraya devam sıkıntı olustururmu.


 
normal, 1 haftaya yavaş yavaş geçer fazla zorlamayın.
artık buzu da kesin.

  • neferkitty  (17.09.14 19:41:09) 
benim tam 22 gün oldu bak gömülü yirmiliği çektireli, yara falan her şey iyileşti ama hala ağzımı tam açınca hafif sızlıyor. doktora gittim normal dedi. senin daha bir gün olmuş :) sabır. çile gibi bir süreç bu, geçmiş olsun. sigara içme bikaç gün. soğuk kompresi de 48 saatten sonra bırak.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (17.09.14 19:47:19) 
Muhtemelen aynı gün içinde altlı üstlü çektirdiğiniz için bu kadar şiş ve çenenizi açamıyorsunuz. Ben tek alt gömülü iken çektirdim yaklaşık 1 hafta yumurta büyüklüğünde bir şiş ile gezdim endişe edecek bir şey yok. Sıvı ve püre tarzı yiyecekler tüketin..
Soğuk kompres işe yarar lakin sigaraya kesinlikle başlamayın doktorlar bile bunu tavsiye etmiyor.

  • yqzkrttpli  (17.09.14 22:34:47) 
Cevap veren arkadaşlara ayrı ayrı teşekkürler.
Bu arada belki buraya gelen olur diye yazıyorum.
Mutlaka gargara kullabin, sprey yazarsa doktorunuz bunu gargara ile değiştirmesini rica edin. Çünkü sprey zor oluyor. İlk 48 saat mutlaka soğuk tampon uygulayın. Faydasi çok oluyor.
Salivermeyin kendinizi cok ta zorlamayın. Sabredin.
  • dunyatuhaf  (17.09.14 23:08:39) 
gömülü 4 yirmilik dişimi sizin gibi ikişerli olarak altlı üstlü çektirdim. ağzınızı açamamanız normal. dediğiniz gibi gargara cok işe yarıyor. antibiyotiği düzenli kullanmak cok önemli. benimki delicesine şişmişti, yaklaşık bir hafta yanagımda bir yumruyla gezdim, endişelenmeyin bu normal ve gececek. sigara içmeniz geç iyileşmenize neden olur. 1 hafta kadar dayanın ve sizi zorlayacak seyler yemekten sakının. kendinizi sınamayın yani, 1 haftaya kadar her sey normal. geçmiş olsun.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (18.09.14 00:32:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.