[]

tavana montaj nasıl yapılır?

Aşağıdaki tavana monte edilen barfiks aletini aldım. En sağlam şekilde tavana nasıl monte edebilirim? Zamanla deliklerin genişlemesini ve aletin sallanmaya başlamasını istemiyorum.


www.sahibinden.com

 
metal/çelik dübel.

döşeme betonu sağlam değilse başınıza iş açabilir. o yüzden kullanmadan önce denemeler yapıp emin olun.
  • bira sisesi kapagi  (17.09.14 15:17:47) 
mümkünse iade et, ev için hiç kullanışlı bir alet değil, kullanacağım diyorsanız tavana uygun dübel ve vida edinmeniz, sonrasında dübel boyutuna göre matkap ucu kullanarak tavana delik açmanız gerek, başka bir şey yok ama ben hiç güvenmedim bu alete.

şunu da belirtmekte fayda var, metal dübel kullanmak burada bir fayda sağlamaz.
  • grimer  (17.09.14 15:49:39) 
tavanını bilmen lazım öncelikle.

yeni bir bina ise asmolen tavandır büyük ihtimalle, asmolen tuğlası/straforuna denk gelmemen lazım. yoksa betonu bulana kadar tavanı delik deşik edersin :)

deleceğin yerin mutlaka beton olduğuna emin ol, bunu da çekiç sapıyla filan tavana vurarak sesinden anlayabilirsin.

aha buldum betonu diye hemen delme, demirin diğer ucunun denk geldiği kısım da beton olmalı. betonu bulduktan sonra dikey ve paralel yönlerini tespit edersin orası kolay.

çelik dubel kullanmalısın, aldığın aletteki delik boyuna uygun olmalı.

tavanı dikey bir biçimde delme, hafif çapraz ve birbirine karşı olacak şekilde del ki yer çekimine bir nebze olsun engel olursun.

doğru yapılmış montaj ile o çelik dubellerin bir tanesi bile seni taşır, ki burada 8 adet kullanacaksın.

deliği büyük delme, dubeli çakarak sıkı sıkıya oturt.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (17.09.14 15:57:30) 
kimyasal dübelle monte edebiliyorsanız edin, sonra binayı sökmeniz gerekir çıkarmak için :)


  • safepassage  (17.09.14 16:00:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.