[]

Merkeze çekilen valiler ne yapıyor?

Bir iş yapmadıklarını, lüzumsuzluk abidesi olacaklarını farkındayım ancak, yönetmelikte bunların görev tanımının ne olduğunu merak ediyorum. Bundan sonra neyden sorumlu olacaklar? Bilen bir arkadaş aydınlatabilir mi?




 
tekrar atanacakları güne kadar rafa kaldırılıyorlar diye hayal ediyorum.

www.youtube.com

şu klipteki selam veren kişi merkez'e çekilen bir vali mesela benim gözümde.

yönetmeliği bilmiyorum kusura bakma. birazdan bilen birileri söyleyecektir.
  • fallthepieces  (17.09.14 13:07:53 ~ 13:08:21) 
Merkez Valileri
Valiler, atanmalarındaki usule göre, valilik kadro ve unvanlarını muhafaza etmek suretiyle merkezde görevlendirilebilirler. Merkezde görevlendirilen valiler, Bakan tarafından İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı, Müsteşar Yardımcılığı, Genel Müdürlük, Kurul Başkanlığı, Bakanlık 1 inci Hukuk Müşavirliğinde; veya inceleme, araştırma, soruşturma ve eğitim işlerinde; Başbakanlığın talebi üzerine, Başbakanlık ve diğer bakanlıkların, Müsteşar, Müsteşar Yardımcısı, Genel Müdürlük ve bu görevlere eşdeğer durumda olan diğer üst kademe yöneticiliklerinde; unvan ve özlük hakları saklı kalmak kaydı ile görevlendirilebilirler.

(kaynak: icisleri.gov.tr)
  • teknikekip  (17.09.14 13:12:20) 
Yukarıdaki arkadaşın kopyaladığı şeyin devlet dairesindeki özeti: oturuyorlar. Kızağa alınma/çekilme denilen tabirle devlet dairesinde bu tarz makamlar %99 oturur, sabahtan akşama çay içer, hatta çoğu zaman makamına gitmezler bile. Ne zaman tekrar görev verilir, atanırlar, o zaman işlerine devam ederler. Adamı tamamen kovamıyorlar, kadrosu hakları devam etmesi gerekiyor, ama adam işe de yaramıyor, mecbur oturtuyorlar.


  • osurdum  (17.09.14 13:29:19) 
babam, il emniyet müdürü iken iktidar ile ters olduğu için merkeze alındı, başmüfettiş oldu, sanırım 2 sene önceydi bu, 2 senede 3-5 kere ofisine gitmiştir. senede 1-2 teftiş veriyorlar, beğenmezse gitmiyor, takılıyor öyle. 2 sene sonra da yaş haddinden emekli olacak zaten. valiler için de öyle, büyük ihtimal yaş haddine kadar takılırlar.

sevilen, istenilen bir şey olmadığını unutmayın, merkeze atandım, yatarım bütün gün diye bir şey yok. il emniyet müdürünün 180 tane özel koruması oluyor, bin bir türlü yan menfaati, güç gösterisi vs, vali için de aynı, önemli şeyler bu adamlar için. şu kavat diyen vali örneğin, sonuna kadar kullanır böyle insanlar makamlarını, merkeze alınmak çok kötüdür onlar için.
  • [silinmiş]  (17.09.14 13:35:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.