[]

4 günlük İstanbul gezisi

İstanbul'u bilmeyen iki turiste 4 gün eşlik etmek amacıyla bir Ankaralı olarak şöyle bir plan var kafamda, ben de aman aman ayrıntılı bilen birisi değilim, şuraya da şu gün kesin gidin veya şöyle bir etkinlik olacak falan ya da şuraya o gün gidilmez (kapalı-kalabalık olur gibi sebepler) benzeri uyarılarınızı almak istedim. Beşiktaş'ta kalınacak, müzeler-hisarlar ve önemli Anadolu Yakası muhitleri süre kısıtı sebebiyle dahil edilmeyecek.

1. gün (Cumartesi): Öğlen gibi Beşiktaş'ta olunacak. -Ortaköy-Bebek-Galata-Taksim/İstiklal ile sonlanacak.
2. gün (Pazar): Dolmabahçe-Sultanahmet-Ayasofya-Topkapı Sarayı-Yerebatan Sarnıcı
3. gün (Pazartesi): Adalar (Büyükada/Heybeliada)
4. gün (Salı): Kapalı Çarşı-Mısır Çarşısı-Eminönü

 
pazar sabahtan muze gezmeye baslanacaksa sultan ahmetten baslayin, gulhaneye ugrayin islam bilimleri degilse de arkeoloji muzesine ugrayin ordan da asagisi sirkeci zaten hic tramvaya binmeye gerek yok eminonune de gider carsilara bakarsiniz ekstra bi gunluk bi tarafi yok ki


  • mula  (17.09.14 11:45:30) 
ben de aynı durumdayım, plan yapmam lazım. ama ben saraylar, camiler ve kapalıçarşı, mısır çarşısını tek güne sığdırmayı düşünüyorum


  • innerbliss  (17.09.14 11:49:00) 
1. gün istiklal artık iflah olmaz bir çocuk. çok kalabalık ve varoş. farklı bir plan isterseniz cihangirde pizza vegasta ayaküstü pizza yiyebilirsiniz. asmalımescitte otto var, nezih güzel. istiklal caddesinde salt beyoğlu ve arteri gezdirin. farklı bir deneyim olur.
2. Gün'e şansınız varsa arkeoloji müzesini de ekleyin. nasılsa müze kart alacaklar. verdikleri paraya değsin. arkeoloji müzesinden çıkan insanların şaşkınlıktan düşen çeneleri elle kaldırılır. muazzam bir yer.
3. gün Büyükada'da mutlaka aya Yorgi'ye tırmanın ve manastırın yanındaki kır gazinosunda manzara eşliğinde bira içip patates yiyin. Büyükada'da eğer akşama kalırsanız ve bütçeniz uygunsa Fıstık Ahmet'in yerine gidin. o merkezdeki keşmekeşte, kalabalık mekanlarda yemeyin.
4. gün çok gerekli gelmedi. ikinci gün ile birleştirilebilir bile. öğle yemeği tarihi Sultanahmet köftecisinde yenir. akşam yemeği de eminönünde balık ekmek alınır. denize nazır bir bankta balık ekmek artı kutu bira çok güzel gider. etrafta çarşaflı, sarıklı tipler, sen kendi halinde. bu kontrastı görmeliler ;)
  • cliquot  (17.09.14 12:04:58) 
gayet iyi bence program.4. gün biraz zayıf kalmış oraya pierre loti ve miniatürk ekleyebilirsin.birbirlerine çok yakın yerler.bu kadar yer gezmişken oralarıda gezin.


  • uykulu_fb  (17.09.14 14:36:54) 
Kapalıçarşı pazar günü kapalı, hani ilk öneriyi hayata geçirecekseniz eğer, haberiniz olsun onu pazardan başka bir güne alın, Pazartesi de tabii müzeler kapalı.


  • bi mekan  (17.09.14 15:37:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.