[]

Kanal Tedavisi ve Diş ağrısı

Merhaba,

İki gün önce, yaklaşık 1 ay önce kanal tedavisi yaptırdığım dişimde çok hafif bir hassasiyet başladı. Soğuk ve sıcağa tepki veriyor. İki gün önce bu ağrı yaklaşık 10-15 dakika sürüyordu. Şimdi 2-3 dakika bile sürmeden geçiyor, ama dişin üzerine bastırınca diş etimde hafif bir sızı oluyor.

Ben de ne güzel mutlu mesut bu kanal tedavisi kolaymış, hallettim diye geziyordum rahat rahat, böyle bir sorun resmen beni mahvetti. Kendiliğinden geçsin diye bekleyip umuyorum. Tecrübeniz varsa bana moral verin ne olur.

Şimdi şu ağız sularını kullanıyorum o hassasiyeti gidersin diye. Çektirmene, tedaviyi yenilemene gerek yok, sabret, bir iki güne geçer diyin.

Acaba dişi biraz fazla mı yordum? Sanırım son bir haftadır biraz sertçe şeyler yedim, hemen de alışıp orayı unuttuğumdan sanki dişim normalmiş gibi orayı kullandım.

bir daha dişçiye gitmek istemiyorum, haydi kanal tedavisi gene bir derece ama diş çektirmek zorunda kalmaktan ölesiye korkuyorum. Bu ağrımsı şey geçicidir değil mi?

 
Bir iki güne geçer. Lâkin, sallıyorum 5-6 ay sonra tekrar bir ağrı olur. Sonra yine geçer. Daha sonra tekrar ağrır...

nereye kadar peki ? Ben böyle 1.5 yıl idare ettim. Şu an kist oluşmuş o noktada. Başka bir nedeni de olabilir tabii, bilemiyorum. Dişçim, çekmek gerek dedi ama ben hayır dedim. Sen yine de yakın takipte ol.
  • oğlum çok zor lan  (17.09.14 01:19:43) 
yaklaşık 10 yıl önce ben de yaptırdım ve üstüne dolgu yaptı senin dediğin olayı Son bi kaç aydır ben de yaşıyorum. soğuk meyve bile yesem acayip şekilde kamaşıyo dişim.


  • ergenpezeveng  (17.09.14 01:54:37) 
Doktoruna danışıp dişin filminin çekilip incelenmesi gerekiyor bence.


  • atom karincanin torunu  (17.09.14 02:06:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.