[]

Hakkımı istiyorum hakkımı ama nasıl?

Arkadaşlar servis tarafından İstanbul'dan tarafıma gönderilen laptop'u yurtiçi kargo kaybetti.Çalınmış olabilir yanlış teslimat da olabilir falan diyorlar.Faturayı verdiğim takdirde ödeme yapılacağı söyleniyor.

Tamam ama sorun şöyle:
1.ben iki yıl önce almışım o bilgisayarı şimdi aynı bilgisayarı o fiyata alamam dediğimde aradaki farkı ödeyemeyiz diyorlar
2.Belki bu olayda hırsızlık var içindeki belgelerim kaybedildi ve mağdurum.
Ne yapabilirim parayı alıp kenara mı çekileyim.Suç duyurusunda falan bulunsam sonuç alır mıyım?

 
aynı bilgisayarı nasıl o fiyata alamıyosun? 2 yılda aletin fiyatı mı arttı? faturadaki fiyat neyse onu verirler, yasal olarak başka bir yükümlülükleri yok. ha diyorsan içinde çok önemli belgelerim vardı falan o zaman belki tazminat davası açabilirsin, sonucu ne olur bilemem.


  • loser blueser  (16.09.14 21:42:33) 
benim bilgisayarın serisinin üretimi durmuş.Bana o seriye yakın başka laptop tavsiye etti satıcı.Arada fark oluyor dolayısıyla.


  • sezar35  (16.09.14 21:46:11) 
aynı bilgisayarı almak zorunda değilsin. adamlar senin 2 senelik kullanılmış bilgisayarını sıfır fiyatından alıyorlar senden öyle düşün. kardasın yani, ekstradan bir ödeme yapmalarına gerek yok maddi kaybın için. ama yine dediğim gibi işi mahkemeye götürebilirsin bilgisayarda çok önemli belgelerim vardı, işlerim aksadı falan diye. ama sonuç alacağını sanmıyorum çünkü sana söyleyecekleri şey bilgisayarı servise gönderiyorsan ne zaman geleceğini tam olarak bilemiyorsun, çok acil işlerin için dosyalarının yedeğini almış olman lazımdı vs.


  • loser blueser  (16.09.14 21:52:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.