[]

Sigortadan fiyat teklifi alirken TC kimlik no neden gerekli?

Araba sigortasi almak icin fiyat teklifi istedigim sigorta acentalari araba bilgilerine ek olarak TC kimlik numarami istiyorlar. Nedenini sordugumda sigorta sirketinin fiyat vermek icin sagladigi bilgisar programina girmelerinin zorunlu oldugunu soyluyorlar.

Sorum su: Sigorta sirketleri fiyat bilgisi vermek icin neden TC kimlik no'su istiyor? Bu devletin sart kostugu bir sey mi?


 
Sigorta şirketleri ortak veritabanı olan tramer sistemine geçtiler. Bu sayede sizin daha önceden kaza yapıp yapmadığınız , hasarsızlık indiriminiz olup olmadığı , Poliçeniz kaç tane han gün bitiyor v.b gibi bilgilere ulaşılıyor buradan. Araç bilgilerinizi sigorta şirketinin programına girdiğimizde program tramer' e bağlanıyor. Tramer'de araç bilgilerinin kontrolünü araç sahibinin tc kimlik no su ile yapıyor. Tc kimlik no - plaka yada poliçe no -tc kimlik no gibi bilgileri karşılaştırıyor ve uyuşuyorsa bilgileri ekrana getiriyor böylece size teklif verilmiş oluyor. Tramer devlete bağlı olduğu için nufus müdürlüğü ile de ortak çalışıyor. Şu an tc kimlik no doğrulama yapılması mümkün değil. Ama sigorta şirketinin programına tc kimlik no girildiği anda sizin ad soyad ve doğum tarihiniz ekrana geliyor.
Ama sigorta acentesi isterse sizin plakanızdan tc kimlik no yada vergi numaranıza çok rahat ulaşabilir. Ama zahmete girmek istemeyip sizden istemiş , suç mu?

  • lngrad  (13.07.09 12:14:57) 
kesilmiş bütün poliçeler tramer sistemine kayıt edilir aracın hasarı varsa poliçesine işlenir yoksa zaten hasarsızlığı vardır demektir teklif çalışma ekranına tc ve plakayı yazınca otomatik olarak eski poliçeyi bulur ve tüm bilgilerini ekrana getirir araç bilgileri hasar hasarsızlık vesaire tabi kimse hasarlı araca poliçe yapmak istemez ama müşterinin hasarsızlığı varsa sistem otomatik onuda hesaba katar ha birde dersenki benim aracım yeni eski poliçesi yok,bazı şirketler müşterinin yaşına göre indirim ve bindirim ekler şöyleki tam net olarak bilmemekle beraber 30 yaşa kadar yaş zammı 30-50 arası yaş indirimi 50 ve üstü için tekrar bi yaş zammı eklenir yanlız yaş aralığından tam emin değilim ama bu da müşterinin sürüş deneyimi ile ilgili sanırsam
işte bu sebepler yüzünden şirketler teklif çalışma ekranları tc kimlik no yazılması zorunlu olarak düzenlenmişlerdir oraya lsdkfdşlfkşdşf diye yazıp geçilemez

  • abuzittin  (13.07.09 12:55:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.