[]

internet bağımlılığı tedavisi

istanbul'da laf olsun diye değil de gerçekten hastayla ilgilenen, gelişimini ve durumunu falan takip eden bir merkez var mı bu konuyla ilgili başvurabileceğim? AMATEM'e giden var mı mesela, neler söyleyebilirsiniz? asıl soru bu. gerisi kişisel detay ancak durumunuz varsa okumanız beni çok sevindirir,

***

bugün metrobüste sizi düşündüm. sonra, hayatımı düşündüm. internet hayatımızın önemli bir parçası artık. ben internet olmasa para kazanamam. ilgili ve bilgili olduğum konulardaki neredeyse tüm bilgilerim uçup gider. yazılımcı ve bir o kadar da şerefsiz bir arkadaşım var mesela. düşünün bu adamın her gün 1 saat bilgisayar kullandığını, internete falan çok az girdiğini. olmaz, di mi?

işte bu yüzden, ben dahil çoğu kişi BAĞIMLI olduğunun farkına bile varmıyor. evet ben işimi burdan yapıyorum, internetten çok güzel faydalanıyorum ama işim yokken niye burdayım amk? veya her gün neden 4 saat internette gezinmek zorunda hissediyorum kendimi?

eskiden zaten ağır asosyal olduğum için internet bağımlılığı sıkıntı yaratmıyordu. ama artık sokağa çıktığımda kendimi çok enerjisiz hissediyorum. eve dönmek, böyle duyuruda sözlükte falan mal mal takılmak istiyorum sadece. google chrome çok güzel görünüyor gözüme. insanlardan, ortamlardan, sokaklardan tat almıyor değilim. ama internet bunu gölgeliyor. alışveriş yapmam gerekiyorsa ya da odamı toplamam lazımsa erteledikçe erteliyorum mesela. "abi siktir et sonra çarçabuk hallederiz onu, şimdi arkana yaslan ve mausunu okşa" diyor içimden bir ses.

şimdi eminim bunu okuyanların %90'ı HAHAUHAU ASOSYAL EZİQ LOOOOSER diyecek. ama bunların %50'si de internet bağımlısı muhtemelen. hiçbir sebep yokken facebook veya twitter'a bakmak zorunda hisseden, 15 dakika telefon veya internet olmayınca elini ayağını nereye koyacağını şaşıran insanlar.

sürekli internetle haşır neşir olduğumuz için, aslında ne bok yediğimizin farkına bile varmıyoruz çoğumuz. ha herkes benim gibi değil tabii ki, işini bitirip kapatanı da var ama ben yapamıyom işte.

ben AMATEM'e gidersem şimdi "yav he he" diyerek geri mi gönderirler? kliniğe yatırıp murat kekilli'nin salını salını klibindeki gibi deli gömleği giydirip duvardan duvara mı vururlar? yedi kere kendi üzerime döner miyim? yoksa, yoksa kapsamlı ve ilgili bir tedaviyle internet kullanımını makul düzeye indirip hayatımı internetin bir parçası değil de, interneti hayatımın parçası yapmamı sağlayabilirler mi?

***

lütfen basit önerilerle gelmeyin, inanın hepsini defalarca denedim. sözlük hesabımı 1 ay kapalı tuttuğum, benzer şekilde duyuruya günlerce girmediğim oldu. bunlar çözüm değil. sözlük olmazsa başka bir şey oyalıyor. ben "diyet" değil, ömür boyu takip edebileceğim bir düzen istiyorum. bu duyuruyu açma sebebim profesyonel destek hakkında bilgi almak. o yüzden modemin fişini çek, kasayı yan yatır, insan içine karış demeyin hiç. zaten sorunum, bunları yaptığım zaman huzursuz olmam.

***

güncel ve çok basit bir örnek: bu akşam cimbom'un aylardır heyecanla beklediğim şampiyonlar ligi maçı var. benim saat 12 olmadan uyumam gerekiyor. maçı izlemek istiyorum ama sonrasında internete girmeden yatmam gerekecek. huzursuz olacağım. sırf bu yüzden maçı izlemek gelmiyor içimden. bu çok saçma işte.

 
spor yapın. valla bak. Akşamları Tenis kursuna gidin, ne bilim Basketbol klübüne yazılın felan. Spor yapın, spor iyidir.


  • Ruprect  (16.09.14 19:13:36) 
Adamlar Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi bünyesinde internet bağımlılığı kliniği kurmuşlar sonuçta, bu sorunla gidersen neden geri göndersinler? Ayrıca Bakırköy bayağı iyi bir hastane, öyle duvardan duvara deli gömleğiyle vurma anca Arkham Asylum'da kaldı.


  • whoosie  (16.09.14 21:01:00 ~ 21:01:17) 
@whoosie, valla dahiliye kliniği de kurmuşlar ama aşırı terleme şikayetiyle gittiğim doktor "havalar bu ara sıcak ya" deyip çayından bir yudum alabiliyor. o yüzden giden, eden varsa onların fikirlerini alayım diye şeyettim... yani "bağımlılık tedavisi" kolay bir süreç olmasa gerek. türkiye'de maalesef çok güvensizim bu tip konularda. mecbur gidip kendimiz göreceğik, kimseler uğramıyor herhalde oralara analarının götürdüğü 13 yaşındaki veletlerden başka.


  • pescador  (16.09.14 21:09:01 ~ 21:09:20) 
doğru diyorsun da olaya bir de "en kötü ne olabilir ki?" diye bakmak lazım. Gidin deneyin.


  • whoosie  (16.09.14 21:21:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.