[]

almanyada okuyanlar - kitap, copywrite vs

lisanstan mezun olduktan 2 yıl sonra 1 ekimde yeniden lisansa başlıyorum. yahu hocalar şimdiden ödev vermiş?

birisi de 18 euro tutarında bir kitabı ilk derste yanımızda getirmemizi söylemiş. ben pdf'ini buldum. acaba bu pdf'in çıktısını alıp da gitsem orada copywrite'tan dolayı falan sorun yaşar mıyım?


 
oo hadi hayirli olsun, konusamadik. :)

yasarsin diyeyim ben, zira baya onemli konu bu olay baska ulkelerde.
dah gecen bi arkadasim (abd'de gerci) bi kitabi indirdi diye baya agir bi uyari almisti.
  • she was my baby  (16.09.14 15:07:48) 
teşekkürler :)

valla yüzsüzlüğü şeyapıp okula mail attım, biz türkiyede hep fotokopi kullanırız, sizde de öyle yapsam sorun çıkar mı diye sordum. bakalım ne olacak :D
  • letheavendangered  (16.09.14 15:18:14) 
valla Türkiye'de almanca kursunda bile killik yapiliyordu, büyük bir olasilikla sorun olacaktir ama hayirlisi :) Hayirli olsun bu arada, hangi üniversite bölüm


  • zeytinyaglicinseddi  (16.09.14 15:36:54) 
okullarin amazon.de ile anlasmasi olabiliyor ve indirimli alabiliyorsunuz. Fotokopi olayinda kisiden kisiye degisir ama etik degil diye düsünürler cünkü o hocalar da kitap yaziyor ve kimse kendi kitabinin izinsiz cogaltilmasini istemez. Amazon.de den kitabin ikinci elini sorabilirsin, yada elinde kullanmadigin iyi bi kitap var ise onu amazona satip, alacagin kitaptan düsürebilirsin. eski ögrencilere sorabilirsin. okulun duvarina, kantinine not birakabilirsin "bu kitabi ariyorum, su kadar verebilirim" diye. 18euro da kitap icin cok asiri bi rakam sayilmaz(3 kere yemek parasi) hatta ikinci el saglayabilirsen 10 euro veya daha az ödersin. eger bütün dönem kullanilacak kitap ise bence paraya acimayin.


  • emrahday  (16.09.14 15:48:27 ~ 15:49:25) 
problem olabilir, türkiyede bile bizim okulda hoca çıktı gördü mü esip gürlüyordu.
emek mevzusu çünkü.

  • rayde  (16.09.14 15:50:24) 
en son ihtimal hocaya sor "hocam bu kitabi uygun fiyata ikinci el nerden alabilirim" diye. Düzgün bi hocaysa yardimci olur, bilir, bulur bulusturur.

Bir de, okula soruyorsun da, ya o kitabi okulda calisan bi hoca yazdiysa, bir de o acidan bak.
  • emrahday  (16.09.14 15:54:14) 
bence hic oyle bi mail atmasaydin keske :)


  • she was my baby  (16.09.14 16:10:52) 
almanya'da hem yuksek lisans hem doktora yapmis, hem de ders vermis birisi olarak soyluyorum; hicbir sorun olmaz. Hatta cogu kisi cikti ble almaz almanya'da, bilgisayarindan ya da tabletinden takip eder ders materyalini. Kitabi almayayim ama icim rahat olsun diyorsan kutuphaneden odunc alabilirsin 1 ayligina, ve uzattirabilirsin sonrasinda. Ama kitabi aktif olarak kullanacagini falan dusunuyorsan, amazon.de mutlaka ikinci el seceneklerine bak derim, cok ucuza gelme ihtimali yuksek.


  • elan vital  (16.09.14 16:14:12) 
yok ya ne alaka ne sorun olacak? bulduysan sorun yok. ama sayfa sayisi coksa 18 euroya yakin bir baski maaliyetin olabilir yazicin yoksa.
adamin isi gücü yok ya copyright mi takip edecek.

  • fleshbloodmore  (16.09.14 16:16:33) 
ya kitap şu: www.cambridge.org

içinde bol bol fill in the blanks aktiviteleri var. bu şekilde kullanılabilir ama ben zaten ingilizce öğretmeni olduğum için bana çoook da fazla bir şey katacağını düşünmüyorum.

bu arada tabletim yok, yolda götürürken dağılmasın diye gözünün içine bakacağım 7 yıllık bir laptop'ım var sadece :/
  • letheavendangered  (16.09.14 16:28:54) 
bence hiçbir sorun olmaz. tabi kişiye göre değişir ama ders amfide falansa bir de nereden haberi olacak zaten..

Olursa da durumunu nedeni anlatırsın zaten..
  • qazaqwsx  (16.09.14 16:29:21 ~ 16:31:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.