[]

SAP nedir

SAP iş dünyası için kurulan bir veritabanı sistemi midir? her işin bilgisayar üzerinden yapılması mıdır? mesela sipariş geliyor, üretim oluyor, teslimat oluyor, ödeme yapılıyor. bunların hepsi SAP'e mi giriliyor? kısaca bu mudur?




 
  • loveinaflipbook  (16.09.14 11:07:51) 
evet. aynen dediğin gibi. lakin kimi küçük ve orta ölçekli firmalar için inanılmaz gereksizdir zira sağlıklı, doğru ve işler bir düzek kurulması için kullanılan modüllerin eksizsik doldurulması gerekir haliyle bu modüllerin muhatabı yoksa bir işe yaramaz. farz et ki işletme 7-8 departman var, bu departmanları ilgilendiren 20 modül var ve doldurulması gereken 20 modül daha var


  • seferyan  (16.09.14 11:40:30) 
işletmeler siparişlerini, üretimlerini, teslimatlarını, gelen ödemelerini, yaptıkları ödemeleri, çalışanlarına ödedikleri maaşları ve daha bilimum operasyonlarını "ERP" veya kurumsal kaynak planlama denilen yazılımları kullanarak takip ederler.

Kimi işletme kendisine özel olarak yazdırır, kimi işletme de var olan yazılımları satın alır.

SAP bu yazılımların en meşhur (ve en pahalı) olanıdır. Alman menşeyli bir yazılımdır.
  • buttercup  (16.09.14 11:49:25) 
mali belgeler, (defter,mizan vs) ve giden faturalar hariç tüm sap'ın amacı patrona ve üst yönetime gösterilecek bw ve bo raporlarıdır.


  • zvonimir  (16.09.14 12:38:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.