[]

lens almaca

Biraz önce arkadaşlarımın gazıyla lens alma konusuna tekrar bir gaz verdim, lakin kafama takılan bazı noktalar var. Gözcüye muayene olmaya gidecem ama önceden de sorayım dedim.

1-) Lens'in göze zararı var mı? Göz kuruluğu yapar mı, suni gözyaşı kullanmak gerekir mi falan fıstık?

2-) Bu mereti kullanmak gerçekten kolay mı? Sağını solunu bilen bir gerizekalı bile bunu kendini kör etmeden kullanabilir mi?

3-) Şu aylık lens muhabbeti varmış yeni çıkan, arkadaşım takıyorum 1 ay kullanıyorum, belki 15 günde bir çıkartıyorum demiş ama bana baya ürkünç geldi bu. Sağlıklı birşey mi?

4-) Astigmatı olanlar bu mereti kullanamıyor mu? En son gözcüm bende astigmat olduğunu söylemişti ama kullandığım gözlükler klasik 1-2 numara miyop. Bir sıkıntı olmadı, ve astigmat baya düşük demişti 0.25 - inanmıyorum gerçi de. Yine de bu lens kullanmaya engel olur mu?


5-) Bütün günüm bilgisayar başında ekrana bakarak geçiyor, lens kullanma konusunda sıkıntı yaratır mı?

6-) Arkadaşıma hangi marka model kullanıyosun dedim, abi bunlar kampanyaya giriyor, hangisi kampanyadaysa onu alıyorum diyor ama o kadar rahat mı bu işler? En kalitelisi güzeli vs. hangisidir ? Ya da en yaygını diyelim.

7-) Deneme lensi tripleri varmış diye duydum ama gidip dilenmek gerekiyormuş sanırım? İlla bu işi denemek için bir iki paket alıp kullanmak mı lazım.

8-) Bir de bu lenslerin internette satıldığı ve aldığınız nereleri var ? İşte kampanya yapan, güvenilir olan falan fıstık

 
sorularının cevabının yarısı sağ üstteki ara kısmında var. emin ol ki en az yarısının cevaplandığını bizzat hatırlıyorum.


  • acukali ekmek  (16.09.14 00:29:02) 
butun sorularinin cevabini 2 sikta vericem.

1. lens kullanma
2. kullanacaksan lens market.
  • mayeskuel  (16.09.14 00:32:01) 
1) günde 7-8 saatten uzun süre kullanırsan göz kuruyor. ama iyi bakarsan gözlerine o da çok sorun olmaz. düzenli olarak lensini yenilersen falan bir sorun yok. ben lens kullanmadan önce de suni gözyaşı kullanırdım, rahatlatıyor gözleri. istemezsen de kullanmazsın.
2)eğer ben kullanabiliyorsam dünyadaki en embesil insan kullanabilir.
3)bilmiyorum.
4)evet kullanabilirsin. sorun olmaz.
5)hayır. belki kuruluk yapabilir. ama o lenssizken de olan bir durum.
6)doktoruna soracaksın, senin göz tipine en uygununu söyler. fiyatı düşünmeden hareket etmek en iyisi.
7)ben 7 senedir falan kullanıyorum, o zaman doktorum bana kendisi çıkarıp lensleri denetmişti, öğretmişti nasıl takılacağını falan, herhalde doğru düzgün bir doktora gidersen yapar bunları, yapması gerekiyor zaten.
8)bilmiyorum.


tekrar söylüyorum eğer ben memnunsam herkes memnun olmalı. ki ben söylemeye utandığım kadar uzun süredir aynı lensleri kullanıyorum, büyük ihtimal kör olmam lazım ama hayırlısı.
  • p girl  (16.09.14 00:34:15 ~ 00:35:21) 
devamini getiriyim de yukaridaki arkadasin dedigi gibi tesvik edici birsey olmadigini soyliyim. lens saglikli degil.uzun sureli lens kullanimoinda retina inceliyor. boylelikle lazer ameliyati olarak duzelme sansiniz ortadan kalkiyor.


  • mayeskuel  (16.09.14 00:39:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.