[]

çok hızlı değişmek

karakter olarak sizce mümkün mü? hayata bakışım, insanlara davranış şeklim, olaylara karşı yaklaşımım hemen hemen tamamen değişti sadece 4 ay içinde. bu kadar kısa sürede başka birine dönüşmek mümkün mü? bu hale gelmeyi kendimi şartlamıştım. 4 ay önce kendime bi çizgi belirlemiştim, ilk başta zorlama da olsa şu an tamamen o çizgide bir karaktere sahibim. Ama değişim çok büyük, sizce bu geçici midir yoksa hep böyle mi hissedeceğim artık?




 
karakter oyle 3,5 ayda oturmuyor. cocukluk, ergenlik, genclik vs..katlanarak oluyor. dolayisiyl;a 4 ayda da degismez. sen degistigini saniyorsundur. davranis ve yaklasim degil duygu onemlidir. seni uyuz eden birine artik ilimli daqvraniyor olabilirsin; ama kendini zorlamasan icinden duz gideceksin belki,.


  • mayeskuel  (15.09.14 23:42:37 ~ 23:43:00) 
ergenliğe hoş geldin.


  • fallthepieces  (15.09.14 23:43:00) 
O süre içinde ölüp de hayata yeniden döndüğünü de söyleseydin, böyle "ergenliğe hoş geldin" gibi cevaplar almazdın.

Bu tarz deneyimler insanı ister istemez değiştirir zaten, normal yani. Kalıcı olması da büyük ihtimal.
  • devilred  (15.09.14 23:50:12) 
Zayıf karakterli (karaktersiz de denebilir) insanlarda mümkün. Ama onlarda karakter hiçbir zaman oturabilen bir şey değil zaten.
Ben bunu yavşaklık olarak nitelendirmekte beis görmüyorum.

  • buff  (16.09.14 00:08:41) 
@buff hocam ama değişim şu şekilde; uzun uzuun oturup özeleştiri yaptım, kendimin ve arkadaşlarımın (onlarla da konuştum kendim hakkında) tespit ettiği kötü yanlarımı törpilemeye başladım. ilk başta zorlama olarak yaparken daha sonra karakterimin bir parçası haline geldi. asıl sormaya çalıştığım buydu. tüm kötü özelliklerinden kendini eleştire eleştire kurtulmayaı yavşaklık ve zayıf karakter özelliği olarak görmüyorum.


  • oddyseus  (16.09.14 00:26:03) 
O karakter değişikliği değildir o zaman. Yaşama pratiğini değiştirmişsindir. Yaptıkların senden potansiyel olarak önceden de vardır zaten.


  • buff  (16.09.14 00:30:42) 
karakter değişmez, en azından ana çizgisinden imkansız sapmaz. can çıkar huy çıkmaz demişler. kısa dönemli psikolojik bir şey olarak gördüm ben.


  • uykusunu yakalayan adam  (16.09.14 00:32:26) 
çok kötü bir olay yaşamıştım geçen sene. kısa bir zaman zarfında da yaşadığım o olay beni baya değiştirdi. ama sonra yavaş yavaş eski karakterime döndüm, olay kalıcı bir takım etkiler bıraksa da. ben karakterimin değiştiğini düşünürken aslında bir takım psikolojik dönemeçler yaşıyordum. 3 yaşında filan değilsen yıllar içinde oturmuş bir şeyi kökünden değiştiremezsin diye düşünüyorum.


  • rebellion  (16.09.14 00:42:57 ~ 00:55:44) 
senin durumun farklı. ona bağlı olabilir. kalbin durduğunda beyninin kansız kalmasına bağlı bir değişiklik olmuş olabilir. by-pass ameliyatı geçirenlerde de görülüyor.


  • compadrito  (16.09.14 05:05:42) 
öncelikle değişimin zayıf karakterli olmakla alakalı olduğunu düşünmüyorum. ne kadar esnek olabildiğinle alakalı bence. ve esneklik katılığa göre çoğu zaman daha avantajlıdır. bana göre sen değişmedin. yüzeysel olarak değiştin gibi gözüküyor ama değil. değişim diye adlandırdığın şey; evet bunları bunları yapmalıyım şeklinde olan bir durum. bu değişim değildir, zorlamadır. mesela ani durumlarda kendini kontrol edemezsin ve eski düşünce kalıbıyla hareket edersin. değişip değişmediğini o zor durumlarda anlarsın genelde. değişim ancak "anlayış"la mümkündür. daha önce yaptığın şeyleri neden yaptığını düşünürsün altındaki sebepleri görürsün ve o şekilde hareket etmeden de sonuç alabileceğini anladığın zaman ya da hangi şekilde davranmanın sana daha çok artısı olacağını fark ettiğin zaman değişiyorsun. bir şekilde anlayış geliştirmiş oluyorsun. madem bu kadar kararlısın anlayış üzerine yoğunlaşmanı tavsiye ederim. değişimin daha kalıcı olur.


  • asyalı  (16.09.14 08:13:44) 
4 ay böyle bir değişim için kısa bir süre. bence. ama başardıysan ve bunu oturtabildiysen başarı bence. normalde böyle köklü değişimler kolay yaşanmaz, çoğu insan da yaşamaz. yani +27-28 yaşında bir insan için zor şeyler bunlar. değişim olur, kabul ama kökten olmaz çoğu zaman. sen bence daha çok alışkanlıklarını, dostlarını ve sınırlarını yeniden belirlemişsin.


  • gece lampulu  (16.09.14 08:54:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.