[]

Uçak fobisi

Hayatım uçarak geçiyor ama inanılmaz büyük bir fobim var. Yakında 2-2.30 saatlik bir yurt dışı uçuşa gitmem gerekecek ama stres şimdiden başladı.

Ne yapmam gerekir? Uçakta alkollü olmayı tercih etmiyorum.


 
Uykusuz kal. Uyursun yok boyunca.
Ya da recetesiz de satilabilen sakinlestiricilerden alabilirsin.

  • rayde  (15.09.14 22:34:31) 
Tabii önermemek gerek, sonuçta ne doktorum ne de konuda bilgili bir kişi ama ben evden çıkarken bir, havaalanında da bir Passiflora atıyorum. Pamuk gibi geçiyor yol.


  • aychovsky  (15.09.14 22:35:58) 
atıyorum istanbul-berlin uçacaksın, youtube'a gir, berlin landing from istanbul falan yaz. uçağın içinden çekilen amatör iniş videoları oluyor yolcualr tarafından çekilen. böylece senden önce aynı rotada sağ salim uçmuş olan insanları izlemek seni bir nebze rahatlatabilir belki.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (15.09.14 22:42:11) 
anlamadım nasıl iş bu. hayatınız uçarak geçiyor ama fobi de var. yani zaten uçuşta en çok korkulan iniş ve kalkış ki uzun uçuşlarda da neyse ki birer kere oluyor. hadi yine iyisiniz.

rahat olun. otomobilden güvenli, düşerse ölüm garantisi var.
  • prodeq  (15.09.14 23:09:25) 
flightt radari ac, Dunya haritasina bir goz at. O an icin ne kadar cok sayida ucagin havada seyahhatte oldugunu kendi gozunle gor. Sonra aksam haberleri takip et, muhtemelen ucak kazasi haberi cikmayacak. Bunu gormek seni bu korkunun anlamsiz olduguna ikna eder belki.
Bu Passiflora bende hicbir ise yaramiyor yahu kiskaniyorum bu milleti..

  • delifaruk  (15.09.14 23:58:47) 
uykusuz kalmak çare değil, ben en son uçuşumdan önceki gece uyuyamamıştım. gerginlikten vücudum kaskatıydı, sabah birkaç lokma zor yiyip bir küçük şişe viski içmeye başladım, havaalanında şişenin dibini kafaya dikip öyle gittim uçağa. herhalde ilk uçuşumdan sonraki en rahat uçuşumu gerçekleştirdim. uçakta hayvan gibi yemek yiyip şarap içtim, bir de film izledim. indiğimde gerginlik nedeniyle bütün vucudum ağrıyordun yalnızca.


  • bosver nicki  (16.09.14 01:22:52) 
uçaktan korkan bir arkadaş londraya giderken xanax attığını söylemişti. bütün uçuş boyunca uyumuş.


  • inheritance  (16.09.14 10:17:52) 
Uçak fobisi için THY'nin şöyle bir programı var ama epey pahalı olduğunu biliyorum: akademi.thy.com

Madem sık sık uçuyorsunuz, buna benzer bir kurs gibi bir şeye yazılabilirsiniz. İnternette araştırınca benzerleri çıkıyor.
  • denizen  (16.09.14 18:34:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.