[]

karizmatik erkek kimdir, nedir? nasıl olunur?

sizce karizmatiğin tanımı nedir? mesela kim karizmatiktir, neden karizmatiktir? cinsiyet ve yaşla birlikte yazar mısınız? başlıkta erkek dedim ama kadın da olur yani fark etmez, yardırın.

ya düşünüyorum da bana çok garip geliyor bu mevzu. mesela putin. iyiliğini kötülüğünü siyasetini bir kenara bırakırsak, bence çok karizmatik adam. duruşu, bakışı falan güven veriyor insana. "hmm bu adam şey" dedirtiyor.

ben karizma olayının kişiden kişiye değişeceğini pek düşünmüyorum aslında. yani kedi gibi, mıymıy, başı eğik yürüyen bir adamı kimse karizmatik bulmaz sanırım. ama görüyorum ki buluyolar. o adamlar üzülmesin diye mi söylüyolar bunları yoksa karizma da güzellik gibi göreceli mi sizce?

dökülün hele sizin karizmatiğiniz ney, kim?

 
Ben, ben, en çok ben.


  • [silinmiş]  (15.09.14 20:39:26) 
karizmatik olunmaz, karizmatik doğulur. zorlamayla olmaz. mesela uzaklara dalıp gitme tribi yapanlar var, sanırsın çok derin şeyler düşünüyor, gözleri de kısıyor böyle teallam :)) 30 k


  • rock n roll  (15.09.14 20:50:06) 
karizmatik olunmaz, dogulur.

genlerle alakalı. kimisi resesif genlerle doğar ve karşı cinsi etkileyemez, kimiside kaliteli genlerle doğar istemediği kadar karşı cins çeker. etrafına dikkat et, bir çok kız tek bir adamın peşinde kosarken (toygar, berkesu, tonguclar falan) bir tarafta da ne yapsa kızların gözüne görünmez olan tipler vardır..
  • fransızkalanadam  (15.09.14 20:52:32) 
karizmatik erkek rolex takar, siyah deri cüzdan taşır. ayrıca kaslı olmalıdır, hiç olmazsa omuzları geniş olmalıdır. karizmatik erkek güven vermelidir ve boyu 1.85 üstü olmalı tabi. ayrıca yanında kadınını taşımayı bilmeli ve takım elbise giymelidir.


  • vedat chili peppers  (15.09.14 21:03:53) 
Karizma, içi boş olmayan ve aynı zamanda aşırıya, ukalalığa kaçmayan özgüvenden gelir benim gözümde.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (15.09.14 21:08:17) 
karizmatik yakışıklılıktan öte bir kavram. yakışıklılığın kıstasları biraz daha nesnel karizmatiğe kıyasla galiba.

mesela benim için dik duruşlu kısık gözlü uzun boylu ama yapılı olan adamlar karizmatik. insan kendinde olmayan özellikleri karşısında arıyor diyorum ben buna. birbirini tamamlama durumu bu. saydığım özelliklere rağmen ben iri gözlü, ortalama hatta belki altında bir boydayım. örneklemek için yazıyorum bunu.

yani aslında iddiam herkesin karizmatik anlayışı kendinde olan ve olmayan özelliklere göre şekilleniyor. sadece fiziksel yapı yönüyle baktım. donanım, düşünce, entellektüellik vs kısımlarına girmiyorum şu an.
  • uzunuzunilgi  (15.09.14 21:10:09 ~ 21:11:04) 
Putin
erol evgin
orhan gencebay
tarkan
obama
kenan İmirzalıoğlu
Elvis
Leonard Cohen
Hugo Iglesias
Alex de souza


Aklima geldikce yazarim karizmatikleri
  • cecilia  (15.09.14 21:14:16) 
güç

güce sahip olmak. bir kaç konuda güçlü adam karizmatiktir.

mesela saydıklarımdan 3 tanesine sahip olucak. adam karizmatik kesinlikle

*fiziksel güç: görünüşünün çok sağlam olması. kaslı
*maddi güç. zengin
*edebi gücü/konuşması/muazzam kalın ses tonu
*aşırı iyi eğitim
*yakışıklılık
*saygı gücü. girdiği yerde kimisini kimse takmaz kimi ağırlını koyar
*ünlü olmak. bu da güçtür.
*çok kişi tanımak. geniş çevre.
vb
  • glori  (15.09.14 21:16:34 ~ 21:17:35) 
glori bence senin bende gözün var. daha önce de çok tatlı çocuk falan demiştin.


  • pescador  (15.09.14 21:19:53 ~ 21:20:13) 
ingiltere krali, rahmetli başkan kennedy, taçsız kral pele, backenbauer, kaleci mayer, nadia komanaçi, brigitte bardot ve fenerbahçeli cemil

aklıma geldikçe eklerim
  • dinsiz adam  (15.09.14 21:34:50) 
güçlü bir sense of humour şart.


  • amilaz enzimi  (15.09.14 22:30:21) 
Kızların etrafında toplandığı erkeklerin tavırlarını izle. Kadınlarından ağzından çıkanlar bu konuda doğru cevabı almanı sağlamaz.


  • arnold schwarzeneger  (16.09.14 09:12:52) 
ben değilim. tşk.


  • fallthepieces  (16.09.14 09:15:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.