[]

öğrencimin bana attığı mesaj!

sevgili gönül dostları, dünya kadar işimin gücümün arasında az önce facebooktan aldığım bir mesajı okumamla biraz şey oldum - ne olduğumu bilemedim.

bir yds kursunda çalışıyordum, bugün sonunda istifa ettim oley! kursta hep koca koca insanlar var, bunlardan birisi bana şöyle bir mesaj atmış "letheadasdaf hocam, ya da letheavsdbasd mı desem bilemedim, kursun başından beri seninle konuşmak istediğim bir şey var, çok bekledim, kurs bittiğine göre artık doğru zaman. beni dinlersen sevinirim."

ben ilan-ı aşk almayalı yıllar olmuş, ne tepki vereceğimi bilemedim. mesajın okunduğu da belli artık. ne diyerek düzgün ve resmi bir dille reddedeyim? öncesinde bir "evet, dinliyorum?" mu demeliyim? sonuçta bu mesajda bir şey dememiş açıkça. resmen nasıl tepki vereceğimi bilemedim, o kadar acemileşmişim.

ek olarak, kursta yaşı bana yakın olan 1-2 kızla ders konusunda birebir muhabbet dışında hiçbir samimiyetim olmadı hiçbir öğrencimle. o olanlarla da dediğim gibi sadece ders konusunda konuşuyorduk. yani her zaman beni gayet ciddi birisi olarak tanıdılar.

 
cevap yazmaman gerekir, saygınlığını kaybedersin.
mesleki saygınlık her şeyden önce gelir unutma.

Edit: ''acaba nasıl olur diye'' öğrencisine hallenecek kadar yokluk çekmeyen bir öğretmen olmadığını farz ediyorum tabiki de.
  • neferkitty  (15.09.14 16:55:29 ~ 16:59:55) 
dinle, adam ilanı aşk ederse ve sen istemiyorsan kibarca reddet.


  • matematik koyu  (15.09.14 16:56:24) 
yds sonucu açıklandıktan sonra görüşelim de :)


  • spektrumj  (15.09.14 17:02:20) 
daha bir şey söylememiş? niyet okumak güzel bir şey değil. "dinliyorum?" dersiniz, anlatır, sonra da istemiyorsanız kibarca ve net bir şekilde ilgilenmediğinizi ifade edebilirsiniz.


  • ezeriko  (15.09.14 17:02:36) 
bir kere ne derse desin '' letheavsdbasd mı desem '' kısmından aradaki öğretmen -öğrenci ilişkini aşmak istediği kesin ve net anlaşılıyor. samimi moda geçmiş direkt.

ister ilanı aşk etsin ister etmesin.
  • neferkitty  (15.09.14 17:04:12 ~ 17:04:24) 
direk niyet okumuşsun. ilan-ı aşk olamayadabilir. üstelik "tabii. "sizi" dinleyebilirim" samimi bir yanıt değil. gönderdiği diğer mesajda da istemediğin bir konuya girerse o konuda konuşmak istemediğin söylersin olur biter. ayrıca bir insan hem samimi hem de ciddi olabilir. bir biriyle zıt kavramlar değiller.


  • tururo  (15.09.14 17:13:22) 
o zaman "evet, dinliyorum?" diyorum ve gülücük [ :) ] koymuyorum. dsasdfasf


  • letheavendangered  (15.09.14 17:14:18) 
eh, smiley olmasın bir zahmet :) (ben öğrencin değilim. bana smiley serbest). bu arada farkettim, sheisguilty nin yanıtı bu duruma çok iyi uyuyor.


  • tururo  (15.09.14 17:18:31 ~ 17:29:30) 
Sonucu da paylaşalım lütfen:)


  • foradream  (15.09.14 21:56:09) 
sheisguilty +1 ayrıca sheisguilty çok çakalsın. o adamın yerine o cevap benim içime dert oldu. şahsen bana biri yazsa bunu yolda görsem yolumu değiştiririm. gerçi bana böyle el oğlu arsız.


  • juvee  (15.09.14 23:22:05) 
arada yaş farkı falan yoksa kız da 18 yaşından büyükse sorun nedir ki? beğendiysen yürü gitsin nolcak?


  • fayfim  (15.09.14 23:36:50) 
Istifa etmissin, hayirli olsun.
@sheisguilty'nin onerisi gayet mantikli. Ilan ettiginde ise beraber oldugun biri oldugunu soyleyip konuyu kapatirsin.

  • delifaruk  (15.09.14 23:43:55) 
sheisguilty süper yazmis söylemeden edemedim.


  • ben de  (15.09.14 23:51:44) 
Daha yazmadim, yarin falan yazarim ya da hic yazmam bilemedim. Zaten hayatimda bir daha gormeyecegim bir insan.

Fayfim, suraya yazan herkesin erkek oldugu cikariminiza hayranim. Hayir birisine boyle bir tavsiye veriyorsun, en azindan ac bi eski duyurularina bak, agda mi sormus makyaj mi aramis napmis. Hepsi mevcut ama hala kiza yurumek ha? Sagol.
  • letheavendangered  (16.09.14 00:19:32 ~ 00:21:27) 
yahu kız olsun erkek olsun ne fark eder? benim mesajım ana teması o değil ki. arada yaş farkı yoksa adam da 18 yaşından büyükse hoşuna da gittiyse yürü gitsin nolcak? ama göründüğü kadarıyla adam hoşuna gitmemiş, o zaman da herhangi bir normal insanı reddetmekten hiçbir farkı yok.

her cevap verdiğim üyenin seceresini çıkarmıyorum malesef. çoğu zaman nicke bile bakmam. dolayısıyla ne okuyorsam o.
  • fayfim  (16.09.14 00:29:29) 
Bence tam tersi sen de hoşlanıyorsun ama etik mi değil mi onu düşünüyorsun ayrıca karşınızdaki kişiden tam olarak emin değilsiniz. (Durumu böyle kabul ediyorum aynı yönde ya da aksi yönde açıklama yapmanıza gerek yok bence) Çok da etik olmayan bir şey yok. Biraz kendinizi ağırdan satmak istiyorsunuz ki mantıklı. Sonraki tepkilerini ölçmeniz ve ilgili kişiyi tartmanız için mesaj yazmanız yerinde olur.


  • juvee  (16.09.14 01:38:36) 
adın çıktımı toplaması zor olur ki hele hele ergenlerle diyalog halinde olduğun bir sektörde. böyle bir şey yaşamadım ama örneklerini gördüm.


  • gokhan atestepe  (17.09.14 11:58:40) 
@letheavendangered nooldu o iş, feedback bekiyoruz :)


  • ezeriko  (17.09.14 13:00:43) 
ergen değiller, çoğu benden büyük amcalar teyzeler hep öğrencilerim. bu da işinde gücünde bir adam.

feedback bekleyenler varmış; cevap vermedim aman bir daha görmeyeceğim konuşmayacağım bir insan zaten.
  • letheavendangered  (17.09.14 23:47:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.