[]

Thunderbolt teknolojisi

selamlar,

bu teknolojiyi denemeye değer buluyor musunuz? kullanan, tecrübe etmiş birileri var mı aramızda hiç? Thunderbolt destekleyen ürünlerin yanı sıra kablosu de pahalı bir de bu meretin. tamam içinde fiber var vs, bu teknolojinin de ne olduğunu çok iyi ve yakından biliyorum.

benim esas merak ettiğim, zamanında çok sükse ile giriş yapıp sonra hiç ilgi görmediği için unutulan teknolojilerden biri mi olacak acaba...

 
çoktan öyle olmadı mı zaten?


  • cthulhu  (15.09.14 09:02:01) 
Nasıl unutulmuş yahu? Millet cayır cayır thunderbolt disklere, hub'lara, ses ve görüntü cihazlarına yatırım yapıyor. Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz?


  • alperz  (15.09.14 09:08:57) 
Valla bendeki tek Thunderbolt slotu yetmiyor şu anda, çoklayıcı falan almak üzereyim. Paso Casper falan kullanan çevrenizden genelleme yapıp böyle şeytmeyin, Thunderbolt'un amacı USB gibi yaygın kullanılmak değil.


  • roket adam  (15.09.14 09:25:28) 
@cthulhu, yok ölmedi, daha yeni yeni filizleniyor hatta. sen belki firewire ile karıştırmış olabilirsin.

ama gelişir mi bilmiyorum. çok pahalı bir teknoloji sonuçta, ucuzlamayı bekleyecek kadar tutunabilir mi onu kestiremiyorum.
  • loveinaflipbook  (15.09.14 09:26:16) 
@roket adam, ne için kullanıyorsun genel olarak thunderbolt'u? ve diğer teknolojilere göre sana sağladığı avantajları sayabilir misin tecrübelerine dayanarak?


  • loveinaflipbook  (15.09.14 09:28:22) 
en büyük avantajı daisy chain. macbook air'e mesela gidip de nas tarzı bir depolama birimi + full hd ekranı başka türlü bağlayamazsın, cihazın üzerinde yuva yok. thunderbolt'a ekran bağlıyorsun, ekrana da depolamayı bağlıyorsun, cayır cayır çalışıyor.


  • roket adam  (15.09.14 09:47:54) 
Sadece şuna bakarsan önemini anlarsın bence

cdn.techpp.com

grafikçiler filmciler render gibi 3d gibi büyük aktarımlar yapanlar için şifa resmen.
  • jesterdvine  (15.09.14 10:33:31) 
Apple'ın kendi ürettiği kablolar hep sorunlu çıkıyormuş. başka şirketlerin ürettiği kablolar da fiyat olarak uçuk:
store.apple.com

f/p oranına göre düşününce yaklaşık 2x kat hız için (artık siz hesaplayın)x kat para vermeye değer buluyor musunuz esasen onu merak ediyorum canlar. yani günlük hayatta kullanılacak şey değil, orası malum. profesyonel olarak buna ihtiyaç duyanlar için merak ediyorum zaten ben. şirketler bile sonuçta MS Office'in yeni sürümü çıktığı anda, sırf ekstra güzel özellikler var diye hemen tüm şirketteki ürünlerini yenilemiyorlar hop diye atlayıp, fizibilite çalışması yapıp uygun görürlerse girişiyorlar bu işlere...
  • loveinaflipbook  (15.09.14 10:49:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.