[]

üniversite tavsiyesi

sayısalcıyım. iyi bir puan aldım. neredeyse istediğim her yere giriyor. mühendislik okumayı düşünüyorum ama tam olarak hangi mühendislik olduğuna karar veremedim. şimdi önümde üç seçenek var

1-boğaziçi bilgisayara veya endüstriye girmek
2-üsttekinin odtü versiyonu
3-sabancıya burslu gitmek.

ailemin parasal yönden bir problemi yok şükür. o yüzden 3 seçenek de olabilir. sabancıyı da seçenekler arasına yazmamın sebebi ise tam olarak ne istediğimi daha bilmemem. üni 2de "ben bu bölümü istemiyorum" demek istemiyorum. tavsiyeleriniz ne olur?

 
3 en mantıklısı gibi duruyor.


  • alchemistt  (12.07.09 21:50:43) 
3-2-1 bence mantık sırasına göre. o


  • ayiadam  (12.07.09 21:54:56) 
1-1-1 bence mantik sirasina gore.
ayrica endustri muh. iceriginin ne oldugunun tam olarak farkinda misin? o konuyu cok iyi arastir. hangi end. muh gorduysem pisman...

  • ne nicki be  (12.07.09 22:08:01) 
eğer bilgisayara ilgin varsa ve günlerini bilgisayar başında geçiriyorsan boğaziçi bilgisayar.

boğaziçi endüstri de iyidir.

ben 1-2-3 diyeceğim sanırım. sabancı'yı sona koymamın sebebi ise hem kampüsünün süper olmaması, hem de istanbul'a olan uzaklığı. odtü mesela kampüsteki imkanlar olarak diğer ikisinin önünde. boğaziçi'nin kampüsü süper ve şehre yakın. boğaziçi ve odtü'de öğrenci kulüpleri de sabancı'dakinden daha aktif.

boğaziçiliyim bu arada, son derece de memnunum. o yüzden belki önyargılı olabilirim.
  • bushwacker  (12.07.09 22:08:30) 
bence odtü'yü tercih et.boğaziçi'nin eskisi gibi olmadığını söylememe gerek yok zaten.bir de uluslararası alanda da odtu bilkentten sonra turkıyede en geçerliliği olan universite.


  • monicapp  (12.07.09 22:11:59) 
endüstri ise bogazici. bilgisayar ise odtu veya bilkent derim.


  • likeinme  (12.07.09 22:59:01) 
boğaziçi endüstri


  • baschar  (12.07.09 23:08:50 ~ 23:09:11) 
herkes 3 demis ama ben 3e sadece oehh diyorum.. yuruyerek giremedigin, her adiminda para vermek zorunda kaldigin acayip bi yer bence sabanci, "egitimSA" demisti bi arkadas, oyle yani.. ayrica 2 sene napacagini bilmeyerek bi yigin ilgili ilgisiz ders gormek falan bana biraz garip geliyor, ki cok kararsiz da sayilmazsin en azindan muhendis olucam diyosun iste.
ben gayet alakasiz biri olarak bu konuda cok detayli aciklamalar yapamicam, sana tavsiyem bahsettigin 3 okulda ve bolumlerde hala okuyan degil de yeni 1-2 sene once mezun olmus ve mumkunse calismaya baslamis olan birileriyle konus. hala ogrenci olanlar hala okulda olduklarindan orada ne kazandiklarini bilmez ve karsilastirma yapamazlar, eski mezunlarin da zamani gecmistir, ama yeni mezunlar sana en iyi bilgiyi verir, hem okulla hem is hayatiyla yani bolumle ilgili.

bi de evet bogazici cok saglam okul ama muhendislik okuyacagim diyorsan odtu yu daha cok dusun derim, "teknik universite" konsepti farkli ve ozeldir zira.
  • cisterna  (12.07.09 23:14:10 ~ 23:16:54) 
bilgisayar nire endüstri nire önce ona bi karar ver yahu.

bilgisayar istiyorsan odtü veya bilkent,endüstri için boğaziçi illa bu ikisi diyorsan.

odtü veya bilkent elektronik varken diğerlerini düşünmezdim bile ben olsam.
  • onurct  (12.07.09 23:30:25) 
gunlerini bilgisayar basinda gecirmenle bilgisayar muhendisliginin pek alakasi yok bence.
ikincisi ben buradaki sabanci israrini anlayamadim. yani sabanci cok super bi universitede bizim mi haberimiz yok. bilkent olsa neyse...
ayrica "su uni su uni den daha gecerli uluslararasi alanda" sozune de katilmiyorum pek.
turkiye de hic bi universitenin yurtdisinda elle tutulur bi gecerliligi yok.
ama turkiye de ki etiket acisindan bakarsan bence bogazici hala bi numara.
  • ne nicki be  (12.07.09 23:30:50) 
mühendislik olduğu için çok kesin bir şey söylemem doğru olmaz ama, işletme seçecek idüm aynı şekilde boğaziçi sabancı ve kombinasyonları tutuyordu, bir adet üst mevki yönetici tarafından 'evet şirketler olarak biz de biliyoruz iyi hocalarının bir kısmını özel okullara kaptırdığını ama yine de boğaziçi, ille de boğaziçi' diye kandırıldım. ki sabancı'ya gitmeyi baya niyete almışken, vazgeçtim.

endüstrinin de işletmeyle ortak birçok yanı olduğu için söyleyeyim dedim. ama dediğim gibi mühendislik olunca işler değişir belki.

öyle işteh. ben de gittim. fena değil gibi yahu =)
  • denizin kulleri  (12.07.09 23:31:13) 
@ne nicki be
kime sorsam endüstri okuma diyor zaten :)

@odtü diyenler
ankara bea. izmirden gelecek bir insanım onu da düşünün :)
  • cilgin fantezilerin adami  (12.07.09 23:31:29) 
hmm itu diyelim o zaman? : )


  • cisterna  (12.07.09 23:35:00) 
" ama tam olarak hangi mühendislik olduğuna karar veremedim. " demişsin ya, önce buna karar ver. ne olmak istediğine. hiç üniversite bölüm falan düşünmeden. gerisi kendiliğinden gelir.


  • lhun  (12.07.09 23:35:10) 
endüstürü güzel bölüm, şimdiki aklım olsa endüstürü okuyabilirdim.


  • boshi  (12.07.09 23:56:47) 
odtü yaz boşver. bir de endüstri geyik bölümdür yaw. gerçekten mühendislik yapacağım ben diyorsan havvacılık ve uzay/makina/inşaat/bilgisayar/elektrik elektronik falan seç. gerçi belirli bir tecrübeden sonra yöneticilik yapıyorsun mühendislik kısmı kalmıyor ama olsun. bir de sayılı zaman çabuk geçiyor biz de deniz olan memleketten geldik mezun olmayı bekliyoruz=)


  • argent dawn  (13.07.09 00:32:48) 
boğaziçi'nin öğretimi eskisi kadar iyi olmayabilir, hocaları başka yerlere vs gitmiş olabilir ama hala eğitiminden bir şey kaybetmiş değil. öğretim dediğin, ders dediğin zaten bugün internet sayesinde her yerde bulunabilen, azıcık akıllıysan araştırıp öğrenebileceğin şeyler. üniversite sana nasıl öğreneceğini öğretir, ezbere bilgi değil. sana bakış açısını, vizyonunu kazandıracak olan hangi insanlarla aynı ortamda bulunduğun. işe girerken de asıl önemli olan ortalaman veya bölümün değil, ağzının ne kadar laf yaptığı olacak.

benim için üniversite sadece çevre edinmek ve hayata karşı bakış açısı kazanabilmek için gidilen bir yer. yanında bir meslek veya diploma sahibi yapıyorlar seni, ama ben zaten o işi yapmayacağımı biliyorum. buna rağmen mutluyum açıkçası. bu açıdan bakınca, türkiye'de boğaziçi'ne rakip olabilecek bir kurum ben şahsen görmüyorum. eğer neden görmediğimi öğrenmek istersen mesaj at, çünkü yazacaklarım epey uzun.
  • bushwacker  (13.07.09 00:33:52) 
boğaziçinin mühendisliklerde adı çıkmış eğitimi zayıf diye.belli açılardan bakınca tamam doğru eksik yönleri var.(ki hocalar da bunun farkında ve memnuniyetsizlikleri yok bu durumdan genel olarak) ama bilgisayar için durum farklı diye biliyorum ben,eğitimi sağlam gerçekten.
bi de en güzel yıllar,istanbul,boğaz,memur olmayan insanlar...düşünmek lazım bi kere üniversite okuyosun.

  • şehnaztango  (13.07.09 00:44:41) 
@divit

ben katılıyorum biraz bush'a. okuduğum işi yapmayacakmışım gibi geliyor hep.
  • cilgin fantezilerin adami  (13.07.09 00:57:40) 
cevaplardan birinde endüstriyle bilgisayar ne alaka gibi bir cevap gelmiş, o arkadaşa çok kızdım ve laflar hazırladım.

bu sene öss'ye girdim. geçen seneden beri (3 sene endüstri okumuş olmam dolayısıyla) aklımda endüstri, ve küçüklükten beri hayalim olan bilgisayar vardı. ilk bakışta çok uzak şeylermiş gibi görünebilir, fakat elimde değil 2sini de seviyorum. şu duyuruya gelip o soruyu ben sormak isterdim ama benim o kadar seçeneğim yok malesef. o yüzden şu sıralamalar hakkında 1-2-3 diyorum, ve 4. seçenek olarak (mühendislik okumak istiyorsan) itü'yü düşün derim :)
  • bykush  (13.07.09 05:40:46) 
Ne istediğini bilmiyorsan 1 veya 2 okula göre tercih gibi olur o da yanlış olur. 3 mantıklı gibi yani; ancak İzmir'den geliyormuşsun yani İstanbul'u çok iyi bilmiyorsan gel gör derim Sabancı'da okumak İstanbul'da okumak değil gibi diye düşünüyorum. Boğaziçi bu açıdan daha mantıklı bence; ancak bence tercih gününe kadar meslekler hakkında iyi bir araştırma yap ondan sonra hala emin olmazsan Sabancı, aklına yatan bir şey olursa Boğaziçi derim ben. Odtü hakkında pek bir şey diyemeyeceğim süper okul gibi geliyor bana ancak Ankara'da... Bir İzmir'li olarak senin de İzmir'den geldiğini düşünerek pek hoşuna gitmez diye düşünüyorum, İstanbul candır. Ayrıca puana göre tercih de yapma, en üste en yüksek puanlı yeri yazayım sonra bunu falan yapma. Ne istediğini bilerek sıralamanı yap.


  • loralynn  (13.07.09 11:24:16) 
@divit

evet ama boğaziçi mühendislik sence hiç mi mühendislik öğretmiyor? ben kimya mühendisliği okuyorum ve her sene bizim bölümden 10-15 kişi tüpraş'a girer. tüpraş bir kimya mühendisi için türkiye'de çalışılabilecek en üst düzey yerlerden biridir. buna bakarak sence boğaziçi mühendislik öğretmiyor mu?

odtü, itü mühendislik açısından çok daha ince detayları, mühendisliğin inceliklerini öğretiyor olabilir, ama kesinlikle boğaziçi mezunu mühendisler diplomaları götlerine sokulacak kadar "iş bilmiyor" değiller, hatta benim bölümüm söz konusu olunca türkiye'de boğaziçi üzerine yer şu anda ben bilmiyorum. inşaat ve makine söz konusu olunca itü, odtü daha iyi olabilir ama bu da boğaziçi'nden mezun olan makinecilerin veya inşaatçıların iş bilmediğini göstermez, sadece onlar kadar detay bilmiyordur ki emin ol boğaziçi'nden mezun olan biri kısa zamanda o farkı kapatır, bize öğretilen bu çünkü. öğrenmeyi öğrenmek.
  • bushwacker  (13.07.09 14:47:54) 
bilmiyorum dönüp burayı okuyan olur mu ama yazayım yine de.

boğaziçi endüstri'de 3. senem. mutluyum. ulan düşününce başka bir tercih yapsaydım bütün hayatım farklı olacaktı şimdi. bu kararlar bütün hayata yön veren şeylermiş gerçekten.

neyse kafa ütülemeyeyim. herkese (özellikle bushwacker'a) çok teşekkür ederim.
  • cilgin fantezilerin adami  (25.09.11 17:09:51) 
eh bir update daha yapayim o zaman. bogazici endustri'den mezun olali 3 sene oluyor. ustune gidip ekonomi master'i yaptim. ne endsutri ne de ekonomi ile direk alakali bir is yapiyorum. bir daha olsa bir daha bogazici'nde okurdum. bir ihtimal bilgisayar secebilirdim belki.

okulun verdigi sey bir diploma degil sadece. insanlar icinde bulundugu cevreye gore sekilleniyor. o yuzden cevrenizi ne kadar kaliteli insanlarla doldurabilirseniz o kadar iyi. bogazici de bunun icin guzel bir sey. donup okuyan olursa bunu bogazici'ni tercih edin derim.
  • cilgin fantezilerin adami  (24.11.17 04:04:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.