[]

İşten istifa etsem mi?

kafam çok karışık. farklı insanların görüşlerine ihtiyacım var.

durum şu: 30 yaşındayım. 5 yıldır bir yerde çalışıyorum. (ara ara sigortayla ilgili gariplikleri haricinde yönetimsel bir sıkıntı yok) ama üstüm sayılan kişiyle aram bir süredir çok çok kötü. yüzünü görmeye tahammülüm kalmadı.

çalıştığım sektörden de çok sıkıldım. acayip iyi bir fırsat çıkmazsa karşıma, çalışmak istemiyorum yakın zamanda. iş yerinden bunaldığımdan, aramın çok iyi olduğu iş arkadaşlarımla da biraz mesafeliyim bir süredir. her sabah işe nefret ederek gidince insan, pek hoş sohbet kalamıyor vs.

işin kötüsü ben çalışma isteğimi de kaybettim. bunca yılın yorgunluğunun üstüne bir süre çalışmamak istiyorum. kendimi (anormal bir şey olmazsa) 3 ay rahat bir şekilde idare edecek kadar param var.

not: tazminat alma durumu yok.

not 2: her ay bir miktar para gönderiyorum aileme. onlardan bana destek gelmesi mümkün değil. (ama 3 ay bu konuda da rahatım)

şimdi istifa edip. bir ay kafa dinleyip iki ay içinde de mümkünse farklı bir sektörden; olmazsa yine aynı sektörden bir iş bulup yeni bir sayfa açma planım var.

sizce ne yapmalıyım?

 
bence çalışır vaziyetteyken iş arayın istediğiniz sektörde. yeni işi bulunca kendinize 15 gün süre verin. ooh mis gibi.


  • justinho26  (15.09.14 00:18:22) 
mutlu değilsen et istifa. mutlu olmayacaksa bi insan neden yaşar ki ? 3 ay uzun zaman hem kafanı dinlersin hem gezer tozarsın hem de son 1 ay iş ararsın.


  • acukali ekmek  (15.09.14 00:19:06) 
bence paralelden iş ara.
işsizken iş bulmak zor olur. çalışırken işini bul. sonra istifanı ver.
yeni iş yerine de 2 3 hafta tatil yapıp başlayacağım de. hayırlı olsun. 5 yıldır aynı iştesin. bi kaç iş değiştirmen hem kişisel hem kariyer olarak sana birşeyler katacaktır.
  • isminivermekistemeyensuser  (15.09.14 00:20:20) 
yalnız çalışırken iş ararsan yeni başlayacağın yer tatil bahanesini kabul etmez bence. iş görüşmesine çağırıldı arkadaş tatildeyim haftaya gelsem dedi tamam biz sizi ararız dediler kapadılar yüzüne. bi başka arkadaş da daha iyi bi teklif bekliyodu 1 hafta sonra başlayabilir miyim dedi kabul edildiği işe. hayır dediler. bu ikisinin de sektör endüstri senin sektörü bilmiyorum kafanda kur diye örnek verdim.


  • acukali ekmek  (15.09.14 00:23:05) 
Ben de once is bul derim ama yok ben zaten burada calisiyorken kafam rahat da degil is falan bulamam once cikmam lazim dersen, 1 aydan fazla bos durma derim. 1 ay kafa dinlemen yeterli olur aslinda.


  • delifaruk  (15.09.14 00:23:24) 
gerçekten neyi istiyorsan onu yap.


  • baldur2  (15.09.14 00:25:00) 
bence istifa etmeden is aramaya basla. bu isler hic belli olmuyor.

kafan atar istifa edersin, 6 ay is bulamazsin, biraz da kismet bu isler.
  • earthsea  (15.09.14 00:30:29) 
et. hayat mutsuz olmak için çok kısa. her şey illa ki yoluna girer.


  • gene mi gene  (15.09.14 00:31:20) 
bence bu kadar mutsuzsan istifa et, ama istifa etmeden iş bakmaya başla. en azından şu anki sektörün dışında nasıl iş ilanları var, ne derece sana uyuyor bir bakabilirsin. olmadı sektörünle ilgili de bakarsın. kafanda bişiler oluşur.


  • ameliee  (15.09.14 00:40:32) 
isyerinden ayrilmadan is aramaya basla ama yeni baslayacak is yerinde baslama tarihi hemen olmayacaktir zaten, bir de diger isten hemen ayrilamazsin, belli bir sure once haber vermen lazim, malum giderken ciktigimiz kapiyi carpmadan kapama olayi, yani o insanlar sana referans olsun.


  • mavicorap  (15.09.14 00:43:43) 
hata: cv ni sürekli acık tutup, bu sürece girecegini yani adamlarla papaz olmaya basladıgın an iş aramalıydın. cazip bir anda kayardın böyle de bir sorun yaşamazdın.

şimdi: iş ara, şimdi sıkıl. işsizken hazır yeme. iş bul öyle istifa et.
  • omer gibi  (15.09.14 00:53:38) 
@prhn

teşekkürler.
2 ay beklemem gerekmeyecek şekilde ayarladım durumumu. iki hafta sonra çıkabilirim istersem.
  • qwertyali  (15.09.14 00:57:02) 
kesinlikle çalışırken iş ara öyle çık. iş bulma sürecin uzayabilir, hiç belli olmuyor.
yeniiş bulunca ama işe başlamadan önce süre iste. yani eski işinden hemen çıkamadığını söyle, arada 15 gün tatile gidersin yeter.

  • innerbliss  (15.09.14 01:00:22) 
kendine güveniosan istifa et hocam.

sorumlulukların olmasa direkt istifa et derdim.

mutluluğundan önemli olan tek şey ailen bence.

ama rahatım 3 ay dediğiniçin kendşne güveniosan ki bir ay uzun bi' süre o süre zarfında umarım iş bulursun.
  • abyuksuet  (15.09.14 01:01:07) 
Çalıştığın şirket büyük bir şirketse üstünün üstüne gidip durumu anlat. Aynı şirket içinde başka bir bölümde çalışma imkanın olabilir, belki başka bir görevde. Şirket 5 senesini kendine vermiş bir elemanını da kolay kolay kaybetmek istemez herhalde.

Ha şöyle de bir durum var, hali hazırda sana mobbing uygulanıyor da olabilir. Benzer durumu yaşadığımda benim şansıma daha iyi bir iş fırsatı çıkmıştı ve direkt kaçmıştım. Şartlara göre alınacak aksiyon değişir.
  • iron  (15.09.14 01:03:25) 
hocam ne istifası.. sıkılmış olabilirsiniz ama işyerinde bir kişiye bağlı olarak bu kararı veriyorsanız, yapmayın etmeyin. insan faktörü her işyerinde insanın karsılasacağı en buyuk risk bence. iş bulmak o kadar kolay olsaydı etraf işsizim diye ağlayanlarla dolu olmazdı. kendiniz de demişsiniz 3 ay iade ederim diye, 3 ay gecip iş bulamazsanız istediğiniz gibi, hem kendi yaşamınız hem ailenize yaptıgınız yardım, herşey sekteye ugrayacak. ustlık bu defa sırf bu yuzden belki çok bayılmayacagınız ama para kazanmam lazım dıyerek gireceğiniz bir iş olacak ve gene mutsuz olacaksınız...
hepımız işyerinde sevmediğimiz kişilerle çalışıyoruz, kafamızı çevirip işimize konsantre oluyoruz. bulun başka iş, gerçekten ayrılma gerekçelerinizden %100 eminseniz, öyle istifa edin...
hayırlısı olsun hakkınızda her turlu...
  • islakkedicorbasi  (15.09.14 08:15:28) 
Olm manyak misin ne istifa ediyosun..

Yat hoc bi bok yapma oblar gondersin 5 yillik tazminat + 9 ay issizlik maasi alirsin..

Az para mi aq ? Bu parayla da 6 ay istedigin gibi git dolas dunyayi gez..

Istifa edip napacan..
  • kennym  (15.09.14 08:20:53) 
3 ay kısa hocam. istifa edersen zaten tazminatta alamayacaksın.
bence bi yandan iş ara, bulursan diğer tarafa işe başlama tarihini 2 ay sonra dersin, arada kafa dinlersin.

  • joe dalton  (15.09.14 11:35:00) 
belli ki yorulmuş ve yıpranmışsın.

ilk tavsiyem çalışırken iş araman doğrultusunda olurdu ama bulduğun iş'te hemen gel başla diyecek.

istifa et, 3 ay dinlen ama 3 aylık sürede çok sıkı iş ara. çünkü dinlenmek için planladığın 3 ay 6-9 aya çıkabilir.

buradan söylemesi kolay ama mevcut işyerindeki problemlerini çözmeye çalış. iş arkadaşlarınla duygularını paylaş hatta üstüm dediğin kişiyle de iletişime geç belki bir yanlış anlama olmuştur veya sen onun penceresinden bakar ona hak verirsin veya o senin pencerenden bakar sana hak verir. detaylı bilmediğim için böyle ilkokul rehber danışmanı tavsiyesi oldu :)

aylık izin kullan veya. 15-20 gün dinlenirsen belki işler yoluna girebilir.
  • roy keane ve giggs reyiz  (15.09.14 13:26:08) 
Hocam bu biraz mesleğinle de ilgili. Ne bileyim mesela bir hemşireysen hemen istifa et, istediğin zaman iş bulursun. Yok eğer ben bilmem kaç milyon iktisat işletmeciden biriyim diyorsan istifa etmemelisin. 3 ay çok kısa bir süre, 3 kış ayı daha kısa bir süre.(Maddi anlamda :) Çalıştıgın yer çok kurumsal büyük bir şirket değilse bence tazminatlı çıkmaya bak, ve çıkmadan önce mutlaka iş ara. yeni başlayacağın yerle konuşursun ne zaman başlayacağını...


  • primetime  (15.09.14 13:36:20) 
Bayan olduğun fikrine kapıldım buna istinaden yazıyorum; Bekarsan evlen yada çakma evlilik yap 5 yıllık kıdem tazminatını al öyle çık bırakılır mı o kadar para.


  • recireci  (15.09.14 13:37:52) 
durduğun her saniye sana, psikolojine, ailene, şirketine zarar. Hayat bu, senden kıymetli hiç bir şey yok. Kimse sana senden daha iyi akıl veremez. Ne istediğini bul, mutlu değilsen bas git.

Şahane olan sensin. Bırak diğerleri düşünsün.
  • jadle  (15.09.14 13:39:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.