[]

Bilgisayardan Anlayanlar

Bir adet radyolog arkadaşımız var ve evinde yüksek çözünürlüklü BT ve MR inceleyebilmek için 27 inç bir iMac almayı düşünüyor.

Şimdi sorularımız şöyle:

1) 27 inçlik bir iMac mi almak daha mantıklıdır, yoksa aynı paraya (veya daha ucuza) hayvani bir bilgisayar kurup süper bir monitör almak mı daha mantıklıdır? Eğer öyleyse önereceğiniz bir monitör var mı?

2) Monitörlerde "4K" diye bir olay varmış, nedir? Monitör dünyasında en son teknoloji nedir? Yani en üst seviyede bir şey almak için neyi aramalıyız?

Teşekkürler.

 
bunun için imac'e falan gerek yok. istediğiniz gibi bir PC toplayıp yanına da şöyle bir monitör alabilirsiniz, kat kat daha iyi olacaktır.
www.vatanbilgisayar.com

  • loveinaflipbook  (14.09.14 22:31:41) 
illa iMac istiyorsa cebi çok yanar bunu biliyor mu acaba kendileri, biraz marka hevesine takılmış olmasın ? arkadaşın da dediği gibi mac gereksiz.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (14.09.14 22:35:24) 
İş istasyonu/ workstation olarak tabir edilen bilgisayarlardan alabilir.


  • lesley mateas  (14.09.14 22:49:06) 
renklerin iyi olması için ips düşünülebilir, daha kaliteli görüntü verir genelde ips monitörler. sadece diğer monitörlerden biraz daha geç tepkime süreleri oluyor.
4k olayı full hd'nin 4 kat daha neti oluyor kısacası. daha fazla piksel, daha küçük piksel, daha net görüntü.

kısacası 4k ips bir monitör işini en iyi şekilde görecek şeydir bence bu durumda. ama çok pahalı olduğundan full hd ips alabilir.
  • ucan spagetticanavari  (14.09.14 23:37:04 ~ 23:37:40) 
arkadaşın verdiği linkteki samsung ekranı şirkette kullanıyorum 4k gerçekten harika bir şey hayvani bir çözünürlükte kullanıyorsunuz bilgisayarı. samsung'un sevdiğim tek şeyi tv ve ekranları zaten. iMac cidden mecburi değil ama güzel bir bilgisayar toplicam derseniz ki ben ekran kartı hariç 4 ghz 32 gb ram ssd linkteki ekranlı bir pc'yi 4-5 milyara topladım


  • metehan01  (14.09.14 23:38:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.