[]

Ios'un android'den üstün olan özellikleri neler?

S.b.




 
havalı olması, cidden.


  • esas itibariyle  (14.09.14 20:28:36) 
hiç donmadığı iddia ediliyor.


  • siradisi00  (14.09.14 20:30:30) 
Standartının olması. Yapılan oyun veya uygulamanın hangi cihazda kullanılacağı belli. Dolayısıyla makdimum verim. Android isr çöplük gibi. Envai çeşit cihaz eran boyutu çözünürlüğü işlemcisi. Uygulamaları hamgisine göre yapacaklar. Haliyle tutarsızlıklar oluyor

Virüs free olması. Sunulan uygulaöalar sıkı sıkıya denetlenip onaylanıyor. Görevi hesap yapmak olan bi uygulaöa senin kamerana adres defterine erişecek hakları alamıyor
  • efruz  (14.09.14 20:34:02) 
multitaskingde daha başarılı ve belirli donanıma yazılıp optimize edildiğinden stabil. (tıpkı windows phone gibi)

örnek 512 mb ramli android telefonlar kasılırken, ios ya da wp kasılmaz.

olay bu.
  • kosun lan mevzu var  (14.09.14 20:34:47) 
5 küsür yıl ios kullandım, 5 aydır android kullanıyorum. Milletteki bu apple çılgınlığına çok şaşırdım. Android kesinlikle çok serbest bir sistem. Ios çağdışı doğru dürüst hiçbir şeye izin vermiyor. Cidden merak ettim de sordum. Acaba benim bilmediğim bi şey mi var diye.


  • cemlemikonusuyorsun  (14.09.14 20:36:06) 
500 liralık sikko bir android telefonu ikibinliralık küsür ios ile kıyaslayınca ios donmaz android donar.

zira donmadan çatır çatır çalışan androidler mevcut.
  • jameskeenan  (14.09.14 21:22:08) 
Multitasking desteklememesi ve background thread'lerde herşeye izin vermemesi. Bu hız, kararlılık ve pil konusunda bir artı. Ancak dezavantajı da var, örn. android'de dropbox uygulamasına hiç girmeseniz bile çekilen fotoğrafları upload edebilirken ios'ta ille de programın içine girmeniz ve dahası cihazı idle konuma sokmamanız gerekir. Envai türde ekran / işlemci o kadar da büyük artı sayılmaz. 4:3 boy/en oranından 16:9 oranına çoktan geçtiler bile. işlemci dersen ipad'leri de kattığında herhalde 8-10 değişik performansa sahip cihaz ile yine uğraşman lazım herşeyi destekleyeceksen.


  • iron  (14.09.14 21:32:57) 
yazdığımı okumayan fanboylar var aranızda.

evet neymiş!

sikko 500 liralık windows phone inanılmaz düşük bir donanımla. KASMIYOR.

YA ANDROİD?
  • kosun lan mevzu var  (14.09.14 21:55:51) 
İcloud :D


  • denizrocket  (14.09.14 22:00:57) 
olayı ios vs android olarak değerlendireceksen eğer, öncelikle iphone ile 500 liralık general mobile'ı kıyaslamamak gerekiyor.

android'in temelinde google var ve google'ın referansı nexus 5 şuan. nexus 5'de bulunan stock android ile iphone 5s'deki ios 7'Yi kıyasladığında ios'un rakibim yok dediği multitasking olayında bile android 1 adım önde. ilgili videoları yutubdan çok rahat bulursun. yani ios ile samsungun androis temelli touchwiz'ini kıyaslamamak lazım.

bana göre tek üstünlüğü apple store'da virüssüz çok daha güzel ve taşaklı uygulamaların olması.

android'deki kişiselleştirme nimetinden bahsetmiyorum bile tabi.
  • things  (14.09.14 22:08:29) 
Fanları. Paraları daha çoktur. üstünlük olarak sayarsan tabii. göreceli.


  • ironiden anlamayan dunyasiz  (14.09.14 22:18:18) 
herkes ios'ta virüssüz uygulama var diyor.

google market'e virüslü uygulama yüklenemiyor diye biliyorum. yanlış mı biliyorum?
  • siradisi00  (14.09.14 22:21:50) 
Appstore daha temiz.

Arayüz olarak aynı şekilde iOS kasıntı olmayan, kullanıcı dostu bir arayüz sunuyor.

Android'i tam performansta kullanmak için türlü cambazlıklar gerekirken, iOS'u gayet casual bir kullanıcı bile başı ağrımadan kullanır.

Android güncellemelerini tüm telefonlarına eşzamanlı aktaramazken iOS'da böyle bir bekleme durumu yok(miladı dolmuş iPhone'ları tenzih ederim).

iOS8 ile gelecek olan yeniliklerle iOS ekosistemi birkaç seviye daha atlayacak(bknz. macbook üzerinden yapılabilecek işlemler).

Genel itibariyle de daha pratik, stabil, seri diyebilirim.

Not: Android için de bir bu kadar artı özellikler sayılabilir, hiçbir firmanın fanı olmam hakkı sayılır derecede prim almadığım müddetçe. Şahsen iOS'dan vazcaymam.
  • Octavarium  (15.09.14 00:13:38) 
curcuna yok. yapabileceklerin androide göre daha az, ancak normal kullaniciya resim acmak icin 15bin uygulamadan hangisini kullanmak istersin diye sormak yersiz oluyor, stock applicationlarin cok daha verimli olmasi gerekir.

androiddeki customization iyi hos da üretici firma bloatware ile dolduruyor.

bu arada ben sahsen ipad3te ios 8i gayet dondurabiliyorum. kimi uygulama ve islemlerde gayet takiliyor kalakaliyor. android kadar cok degil ancak mümkün. normal kullanicilar icin sorun yok tabi. sikiyorsa 3d imaj acip cevirmeyi deneyin, olmuyor kardesim.

ya temelde 2 neden var bana göre, ilki store. store cok temiz, cidden, her uygulama parayla yükleniyor ve her uygulama apple tarafindan test edilip sonra yayina sokuluyor. bundan dolayi temiz. arada bir sürü mal görünümlü uygulama var ancak en iyi user interfaceler hep iosta. (google play store komik bir sekilde daha cok uygulama oldugunu iddia ediyor, ki hakli da ancak bunun nedeni su: apple storeun degerlerine erismek icin her uygulamanin yayinlanmasina izin vermesidir. geriye dönük temizleme yapmadigi sürece de böyle cöple dolu olacak. amazonun kendi fire osi de samsung galaxy apps gibi storelar da ayri cöplük. apple isini biliyor)

fanboyluk. apple tüketiciyi allayip pullamayi biliyor. daha paketinden sizin degeriniz bu diyor. amazon geri dönüsüm kartonla gönderiyor mesela ürünleri. ayni sekilde yeni sürüme yönlendirmeyi, yazilimsal destekle yeni ürün almaya itmesi falan. cok iyi satis stratejisi var. apple sirket olarak cok hiyar, actigi davalarla diger üreticilerin cogunu bastiriyor, sektördeki büyük gelisimleri engelliyor, ancak sonucta sirket, daha cok satisi daha cok tüketimi saglamayi hedefleyecek ve basariyor da.
  • wiillii  (15.09.14 00:30:00 ~ 00:32:43) 
Android superuser olarak söylüyorum, ios kullananlar telefon kullanmayı bilmiyor. Cahiller yani. Hatta benim gözümde mağara adamları.


  • cetoxim  (15.09.14 13:55:47) 
herkesin androidde root alacak ince ayara girecek launcher yükleyecek vakti olsa dünya işsizlikten kırılıyor olurdu.

arkadaşım ben android kullanıyorum yıllardır. boş zamanımda da olayın bokunu cıkarıp overclock işine bile girmişimdir.

FAKAT

hiçkimseye ios veya wp kullandığı için mağara adamı demem zira adamın vakti yoksa onları kullanmak durumunda.
  • kosun lan mevzu var  (15.09.14 18:05:04) 
herkesin androidde root atması gerektiğini iddia etmek garip geliyor. normal bir android kullancısı (mesela anam) root atmadan telefonun tüm özelliklerini kullanabiliyor.

android markete curcuna denmiş ama ihtiyaç duyduğun uygulamayı kolaylıkla buluyorsun. gidip de "komikli x ışını ehehe" indirip elinin röntgenini çekme uygulaması indiriyorsan bilemem tabi.
  • siradisi00  (16.09.14 00:17:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.