[]

otomatik vites arabayı

kırmızı ışıkta boşa atmak gerekiyor mu? viteste beklemek arabaya zarar verir mi yani?




 
Ben frene basılı tutuyorum beklerken. Yokuşta olduğumuzda zaten her türlü viteste beklemiş oluyoruz. Zarar vermiyordur bence. Bazen de parka alıyorum çok fazlaysa ne kadar doğru bilmiyorum.


  • ontheroad  (14.09.14 19:22:21) 
evet hocam n konumuna al.


  • tolgan  (14.09.14 19:22:43) 
benim arabada frene basınca start stop var, eco mode'da. Viteste bekliyor o yüzden sıkıntı yok.

Ama eco mode'da kullanmayacaksam, viteste duruyor şimdiye kadar bi sıkıntısını görmedim. Kırmızı ışıkta ise hiç bir zaman parka almıyorum. Çünkü parka alınca ayağımı frenden çekiyorum bu durumda da fren lambası yanmıyor. Arkadan gelen araçlar için tehlikeli oluyor.
  • gkn  (14.09.14 19:36:35) 
Benim de kafamı kurcalamıştı bu konu.
"Viteste araba gitmek istemiyor mu? Biz ışıkta gitmesine engel oluyoruz. Ne gerek var böyle bir şeye? Araba gidiyor siz durduruyorsunuz amk. Uzun ışıklarda P'ye bile alabilirsiniz." şeklinde bir yorum okumuştum. Abimiz bilirkişi miydi bilmiyorum ama bana mantıklı gelmişti. Boşa almaya başladım yani.

  • nickini vermek istemeyen uye  (14.09.14 19:47:23) 
emin olmamakla birlikte p de yaglama ile ilgili sorun olabileceğini okumuştum sanirim.

uzun bekleyislerde n ye alinabilir, p ye alinacaksa stop edilebilir.

en guzeli her aracin kendi kitabini okumak.

fakat tork konvertorlu araçlarda kırmızı isikta gitmek isteyen arabayi zorla durdurmaya çalışmak bence de sacma.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (14.09.14 19:56:19) 
P ye almaya gerek yok, zaten durdugunuzda aracın devri rolantiye iniyor. Ayrica n ye aldığınızda ani bir durumda tepki vermeniz zorlaşır. 6 senedir otomatik vitesteyim,hiç N ye almadım.


  • me gusta  (14.09.14 20:16:52) 
tabi bu bahsettiklerimiz tam otomatik arabalar icin geçerli.

yari otomatik yani robotize sanzimanlarda durunca sistem zaten debriyaja basıyor.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (14.09.14 20:31:03) 
Benim bildiğim ve uyguladığım: uzun süre duracaksam P, kırmızı ışıklar gibi kısa duruşlarda FREN.


  • teknikekip  (14.09.14 20:33:47) 
Hiç bir zaman N ye almadım. Hiç de birşey olmadı.
Hyundai Tucson
Chevrolet Captiva
  • Ruprect  (14.09.14 20:50:23) 
Sanırım bir fikir birliği olmamakla beraber, çoğunluk sadece frene basıyor.


  • the kene  (14.09.14 21:01:10) 
bir de aklıma şu takılıyor; biz bu arabayı kırmızı ışıkta boşa almayacaksak ne zaman boşa alacağız? o vites seçeneğini niye koydular oraya:)


  • the kene  (14.09.14 21:04:59) 
Son soruna da cevap vereyim, çünkü herhangi bir arıza durumunda çekici arabayı çekmek istediğinde vitesin boşta olması lazım. N vites olmasa diğer hiç bir konumda arabayı itip çekemezsin.
İkinci olarakta D'deki arabayı direkt P'ye almak çok doğru olmaz o yüzden D'den önce N'ye sonra P'ye geçer, bi nevi ara adım, koruma gibi düşünebilirsin.

  • gkn  (14.09.14 21:59:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.